教育王國

標題: 煩惱中!! k2 4歲,學英文拼音,普通話同芭蕾舞,會吾會太多?? [打印本頁]

作者: ching12345    時間: 15-9-10 11:15     標題: 煩惱中!! k2 4歲,學英文拼音,普通話同芭蕾舞,會吾會太多??

k2 4歲,學英文,普通話同芭蕾舞,會吾會太多??普通話甘細個學有無用? 定系學英文會話好?
有什麼提議,THZ

作者: clk0615    時間: 15-9-21 21:08

作者: jessielui2004    時間: 15-9-22 07:37     標題: 回覆:ching12345 的帖子

如返半日幼稚園,依個安排冇問題。
因為K2開始,應要為上小學作準備。

作者: hellovenus96    時間: 15-9-23 10:46

我都覺得唔算多,同意如係番半日的話
作者: yeungph    時間: 15-9-23 10:52

我都覺得英文先,始終香港學習中文機會多好多,每日接觸文法用字一樣好易上手,但英文就相對機會較少而又對升學成績最緊要。
作者: yeungyeung11    時間: 15-9-24 11:00

如 k 2 是半日班, 每樣興趣班每星期一堂, 正常
作者: Xmasxxx    時間: 15-9-25 09:15

阿囡2.5yr開始跳舞, 3yr加phonics, 4yr加普通話, 上小學全部停晒
作者: Nobby    時間: 15-9-25 17:10

現在細 细個小朋友要學咁多活動,真辛苦啊!大人也覺得很累。1
作者: grandmalolo    時間: 15-9-25 19:23

不算多,不過預了上學要CUT得就CUT

作者: snowpure    時間: 16-5-14 16:20

個仔4歲讀全日制,大人又要返工,只可以安排假期去學其他野。
想俾佢學游水+拼音,有無介紹呀?最好係miss啦!
作者: ching12345    時間: 16-5-25 14:14

回覆 snowpure 的帖子

我同你一樣CASE~我女學併音係GROUP埋小朋友一齊上~~ 係奧海城私人老師
游水應該會去德藝會學

作者: snowpure    時間: 16-9-3 09:15

回覆 ching12345 的帖子

英文由外籍老師教嗎?私人教授氣氛會唔會小班咁好呀?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5