教育王國

標題: 91 信義 - 有無用家或今年派到的 [打印本頁]

作者: 喜樂果子    時間: 14-7-2 23:41     標題: 91 信義 - 有無用家或今年派到的

請問有無用家或派到去信義的家長分享下意見呀???  學校多唔多雙非, 咩家長多, 學生校風怎樣

作者: kookit    時間: 14-7-3 00:05     標題: 回覆:喜樂果子 的帖子

听街坊講SEN 學生的比例好多

作者: 喜樂果子    時間: 14-7-3 09:08

咁仲有冇其他評價呢?急!
作者: auscarma    時間: 14-7-3 09:30     標題: 引用:咁仲有冇其他評價呢?急!

原帖由 喜樂果子 於 14-07-03 發表
咁仲有冇其他評價呢?急!
你有其他offer?

作者: 喜樂果子    時間: 14-7-3 09:41

auscara 表於 14-7-3 09:30
你有其他ofer?
就係暫未有,希望會有,但唔強求,所以希望知多D,有D心理準備,黔
作者: 喜樂果子    時間: 14-7-3 09:43

點都要讀住先架啦,叩門既遊戲太累了。
作者: auscarma    時間: 14-7-3 09:43     標題: 引用:Quote:auscara+表於+14-7-3+09:30+你有其他

原帖由 喜樂果子 於 14-07-03 發表
就係暫未有,希望會有,但唔強求,所以希望知多D,有D心理準備,黔
之前有個帖講信義都幾詳細下,你找找

作者: 喜樂果子    時間: 14-7-3 12:37

auscarma 發表於 14-7-3 09:43
之前有個帖講信義都幾詳細下,你找找

我就是找不到
作者: 喜樂果子    時間: 14-7-4 00:49

有無人可以幫下我呢???
作者: cutekiddy    時間: 14-7-4 00:56

喜樂果子 發表於 14-7-4 00:49
有無人可以幫下我呢???
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2594907&highlight=%E4%BF%A1%E7%BE%A9               

係咪呢個?

作者: 喜樂果子    時間: 14-7-4 10:38

多謝, 我都忘記左我睇過呢個post
作者: 喜樂果子    時間: 14-7-5 17:39

今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對教育既熱誠,對學生既關愛,而且好尊重每位小朋友都有佢地既特質,雖然學校舊亦唔算大,但設備真係算完善,感覺好溫暖,課外活動唔會因為學校舊同細而影響,種類真係好多.真心欣賞學校唔會只foucus成績好的學生,他們尊重每位學生.令我好放心比個小朋友o係呢間學校學習,但比私感覺學校唔會o係學術上好push學生,除左呢樣野我有些少40擔心外,我真係好欣賞信義.依家只可以靠自己在學術上跟緊d.
作者: auscarma    時間: 14-7-5 17:52     標題: 引用:今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對

原帖由 喜樂果子 於 14-07-05 發表
今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對教育既熱誠,對學生既關愛,而且好尊重每位小朋友都有佢地既特質 ...
今日去過,真的感覺不錯

作者: angrybusilver    時間: 14-7-5 17:58

回覆 喜樂果子 的帖子

那真好!!!加油啊!!

作者: kenwong888    時間: 14-7-5 18:02

喜樂果子 發表於 14-7-5 17:39
今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對教育既熱誠,對學生既關愛,而且好尊重每位小朋友都有佢地既特質 ...
Good!

作者: cowcowmay    時間: 14-7-5 20:34

我今日都有聽講座感覺還好,只是校舍細而已,但最重要都是小朋友讀得開心
作者: airwaves88    時間: 14-7-6 10:27     標題: 引用:今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對

原帖由 喜樂果子 於 14-07-05 發表
咁佢同二三線小學都相差不遠!

作者: 喜樂果子    時間: 14-7-7 10:03

airwaves88 發表於 14-7-6 10:27
咁佢同二三線小學都相差不遠!
咁又係, 如同二,三線比, 我覺得分別真係唔係咁大, 可能有D校舍大D, 有D細D, 不過如同崇真比, 我真係覺得崇真既管理差D, 放學時D學生既行為同家長既行為真係好混亂, 同埋學校比我既感覺好似托兒所, 社區中心, 所以最後崇真打比我有位, 我都寧願留O係信義,因為我真係覺得信義除了學校唔主谷成績外, 其餘真係每一樣野我都覺得唔錯.  同埋唔知點解, 我去講座時,比我覺得家長質素唔錯, 參觀時, 大家都好關心學校及學生既發展, 我最怕唔係學術唔夠, 而係家長會唔會教或管小朋友.
作者: buddaau    時間: 14-7-7 11:07

喜樂果子 發表於 14-7-7 10:03
咁又係, 如同二,三線比, 我覺得分別真係唔係咁大, 可能有D校舍大D, 有D細D, 不過如同崇真比, 我真係覺得崇 ...
因為我係到嘛...
作者: kazuhikoa    時間: 14-7-7 11:27

我都有去參觀,學校雖然舊d,但裡面的設置好新. 校長和老師都好有熱誠,家長有問題都樂意回答. 但有件事唔係咁開心,有一,兩小朋友用飲完的紙包飲品倒落我小朋友個頭,重好開心.
作者: buddaau    時間: 14-7-7 11:30

kazuhikoa 發表於 14-7-7 11:27
我都有去參觀,學校雖然舊d,但裡面的設置好新. 校長和老師都好有熱誠,家長有問題都樂意回答. 但有件事唔係咁 ...
佢地父母咩反應先?
作者: kazuhikoa    時間: 14-7-7 11:35

父母唔知去左邊,得小朋友係到
作者: bluerain_baby    時間: 14-7-7 11:49     標題: 引用:父母唔知去左邊,得小朋友係到

原帖由 kazuhikoa 於 14-07-07 發表
父母唔知去左邊,得小朋友係到
咁你當時乜反應,同點做? 有冇老師見到? 幫手?

作者: kenwong888    時間: 14-7-7 11:59

bluerain_baby 發表於 14-7-7 11:49
咁你當時乜反應,同點做? 有冇老師見到? 幫手?
I think the parent can do nothing!
Even the teacher can do nothing!
Even their parents see, may pretend going elsewhere!

作者: 蜜蜜斟    時間: 14-7-7 12:40     標題: 回覆:kazuhikoa 的帖子

咁驚,點解會咁?佢唔係特x學校喎

作者: kenwong888    時間: 14-7-7 12:58

蜜蜜斟 發表於 14-7-7 12:40
咁驚,點解會咁?佢唔係特x學校喎
SEN Special Education Need!
Like my child!
Good luck!

作者: buddaau    時間: 14-7-7 13:20

kenwong888 發表於 14-7-7 12:58
SEN Special Education Need!
Like my child!
Good luck!
點解你咁肯定嗰兩個小朋友係SEN?
作者: 喜樂果子    時間: 14-7-7 13:32

吓, 咁都得,   咁你即係無處理呢件事呀, 咁我覺得對你同果2個小朋友都唔係喧好囉
作者: kenwong888    時間: 14-7-7 13:50

buddaau 發表於 14-7-7 13:20
點解你咁肯定嗰兩個小朋友係SEN?
Even naughty children should not behave like this except ADHD (Attention deficit hyperactivity disorder)!

作者: kazuhikoa    時間: 14-7-7 13:53

我老婆同兩個小朋友講咁樣做是不好的, 叫佢地下次唔好再做
作者: 喜樂果子    時間: 14-7-7 13:58

kazuhikoa 發表於 14-7-7 13:53
我老婆同兩個小朋友講咁樣做是不好的, 叫佢地下次唔好再做
其實我覺得應該同學校講, 或者真係搵佢家長講, 5-6歲既小朋友, 如果真係咁做, 我覺得真係好有問題, 除非好似你咁講佢地呀, 呢件事都要好好輔導返佢先得,

作者: buddaau    時間: 14-7-7 13:58

kenwong888 發表於 14-7-7 13:50
Even naughty children should not behave like this except ADHD (Attention deficit hyperactivity disor ...

咁又唔好將所有行為偏差都歸入啲情緒病到. 如果好似你咁講, 犯左校規呀, 犯左法呀咁都係因為有病?
作者: kenwong888    時間: 14-7-7 14:01

buddaau 發表於 14-7-7 13:58
即係NAUGHTY既都會咁做啦, 咁你就唔好一開口就話人係SEN啦... 另外, 又唔好將所有行為偏差都歸入啲情緒病 ...

ADHD is one type of SEN!
Need medicine to control the behaviour case by case!

作者: buddaau    時間: 14-7-7 14:06

死啦! 唔知係唔係我太鬆呢? 我會覺得嗰兩個小朋友係唔乖, 但又未致於唔正常. 個個小朋友都有機會咁做架啦... 當然見倒一定制止佢同教訓佢, 要求佢以後唔好再做. 如果講極都唔聽, 重要重覆再犯, 咁就真係要搵下專業人事傾傾啦.
作者: kenwong888    時間: 14-7-7 14:07

喜樂果子 發表於 14-7-7 13:58
其實我覺得應該同學校講, 或者真係搵佢家長講, 5-6歲既小朋友, 如果真係咁做, 我覺得真係好有問題, 除非好 ...
We need to know helping SEN students is not using same methods teaching normal students!
They simply cannot control themselves!
They need professional assistance!

作者: kazuhikoa    時間: 14-7-7 14:12

buddaau 發表於 14-7-7 14:06
死啦! 唔知係唔係我太鬆呢? 我會覺得嗰兩個小朋友係唔乖, 但又未致於唔正常. 個個小朋友都有機會咁做架啦.. ...
我都覺得係兩個小朋友係唔乖, 但又未致於唔正常. 所以等佢地知道咁做唔好就算啦,下次唔好再犯就得

作者: buddaau    時間: 14-7-7 14:26

kenwong888 發表於 14-7-7 14:07
We need to know helping SEN students is not using same methods teaching normal students!
They simply ...
我明你意思既, 依個真係一個傾幾耐都好難有共識既問題... 對於依班有啲問題, 但又未去到最嚴重既小朋友, 有人覺得唔好標籤佢對, 有人覺得要早啲俾佢地知道佢地同一般人唔同, 要有心理準備...
作者: kenwong888    時間: 14-7-7 14:30

buddaau 發表於 14-7-7 14:26
我明你意思既, 依個真係一個傾幾耐都好難有共識既問題... 對於依班有啲問題, 但又未去到最嚴重既小朋友, 有 ...
Yes, professional, patience, and love!

作者: kazuhikoa    時間: 14-7-9 19:26

請問有冇人未買書的?
因為本人買左書,但沙循俾左OFFER
所以有冇人可以幫我要左佢,$1000
作者: kenwong888    時間: 14-7-9 20:56

kazuhikoa 發表於 14-7-9 19:26
請問有冇人未買書的?
所以有冇人可以幫我要左佢,$1000 ...
Good!

作者: auscarma    時間: 14-7-10 08:19     標題: 引用:請問有冇人未買書的?因為本人買左書,但沙

原帖由 kazuhikoa 於 14-07-09 發表
請問有冇人未買書的?
所以有冇人可以幫我要左佢,$1000 ...
恭喜晒呀~我都未買呀!諗住下個月先買,留有少許幻想

作者: kazuhikoa    時間: 14-7-10 10:21

auscarma 發表於 14-7-10 08:19
恭喜晒呀~我都未買呀!諗住下個月先買,留有少許幻想
多謝! 祝你心儀學校快d打俾你

作者: evachau50    時間: 15-6-25 16:21

我個仔派了去禾輋信義,今年9月黎緊讀小一。想問下用家覺得校風如何? 程度是否相對夠淺?
作者: carmen911    時間: 15-6-25 16:33

去親禾輋行街實經過,
覺得學生純樸,
其實間學校幾好,老師有愛心,
早幾年有D朋友仔喺D好谷學校讀,
頂唔順壓力轉左去呢間,
口啤唔錯,
一間黃耀南都幾好,

作者: evachau50    時間: 15-6-25 20:08     標題: 回覆:carmen911 的帖子

多謝,程度是否偏淺?

作者: polpolchan    時間: 15-6-26 10:21     標題: 引用:多謝,程度是否偏淺? +

原帖由 evachau50 於 15-06-25 發表
多謝,程度是否偏淺?
你小朋友是否派到這學校? 我仔都係呀!

作者: ckhmama    時間: 15-6-26 10:25

請問你地派到呢間既係排第幾志願呢?
作者: LOVEIS    時間: 15-6-26 12:38     標題: 引用:請問你地派到呢間既係排第幾志願呢?+

原帖由 ckhmama 於 15-06-26 發表
第6

作者: polpolchan    時間: 15-6-26 17:06     標題: 引用:請問你地派到呢間既係排第幾志願呢?+

原帖由 ckhmama 於 15-06-26 發表
我係第5, 排後少少都未必入到。。。這遊戲越來越難玩!

作者: summertown    時間: 15-6-26 17:52     標題: 引用:Quote:原帖由+ckhmama+於+15-06-26+發表請

原帖由 polpolchan 於 15-06-26 發表
我係第5, 排後少少都未必入到。。。這遊戲越來越難玩!
我排第四, 有朋友排第五, 入唔到,
真係好難估計

作者: gc10272009    時間: 15-6-26 19:06     標題: 回覆:91 信義 - 有無用家或今年派到的

有人排第六入到,有人排第五入唔到,咁究竟邊個先真?邊個假?

作者: summertown    時間: 15-6-26 19:14     標題: 引用:有人排第六入到,有人排第五入唔到,咁究竟邊

原帖由 gc10272009 於 15-06-26 發表
有人排第六入到,有人排第五入唔到,咁究竟邊個先真?邊個假?
兩個都可以係真,
因為可能關隨機number事,
又要睇番佢前幾個志願係點排

作者: gc10272009    時間: 15-6-26 19:17     標題: 回覆:summertown 的帖子

呢個情況係絕對無可能發生,如果兩個學生同選一間學校,排第五既就算號碼排到最後,都比第六排第一既優先

作者: polpolchan    時間: 15-6-26 20:01     標題: 回覆:91 信義 - 有無用家或今年派到的

唔係喎, 真係睇隨機number靚唔靚, 我有fd放靈糧第一入唔到, 但佢身邊兩個人放第二入咗, 所以信義亦一樣, 人地隨機number 靚過你, 就會抽先過你!

作者: MASAYA    時間: 15-6-26 20:07

polpolchan 發表於 15-6-26 20:01
唔係喎, 真係睇隨機number靚唔靚, 我有fd放靈糧第一入唔到, 但佢身邊兩個人放第二入咗, 所以信義亦一樣, 人 ...
靈糧第一入唔到但有人第二入到? 係咪同一年先? 根據統一派位機制冇可能發生, 口耳相傳, 一係其中一個有誤會, 一係填錯表, 一係電腦出錯
作者: polpolchan    時間: 15-6-26 21:03     標題: 引用:Quote:polpolchan+發表於+15-6-26+20:01+唔

原帖由 MASAYA 於 15-06-26 發表
靈糧第一入唔到但有人第二入到? 係咪同一年先? 根據統一派位機制冇可能發生, 口耳相傳, 一係其中一個有誤會 ...
3個都係今年派小一, 2個第1揀馬循唔入, 跌落第2位靈糧, 另一個第1揀靈糧, 唔得, 跌入第2陳元喜, 咁樣會否清楚d? 如有問題, 我諗你打去教育局問就一清二楚, 我fd揀靈糧第1都入唔到, 佢都好唔開心, 若你打咗去問, 都請你係到解答一下點解教育局咁抽籤!

作者: polpolchan    時間: 15-6-26 21:09     標題: 回覆:91 信義 - 有無用家或今年派到的

另外, 我仔同學第一揀朱小, 第二揀梁小, 佢居然抽到梁小, 有人放梁小係第一位都入唔到, 我只可以話佢同學隨機number 好靚囉, 正常咁揀, 應該死硬!

作者: 201097    時間: 15-6-26 21:54     標題: 引用:另外,+我仔同學第一揀朱小,+第二揀梁小,+佢

原帖由 polpolchan 於 15-06-26 發表
另外, 我仔同學第一揀朱小, 第二揀梁小, 佢居然抽到梁小, 有人放梁小係第一位都入唔到, 我只可以話佢同學隨 ...
冇可能……呢個遊戲規則,你未清楚!

作者: helenmail421    時間: 15-6-26 22:03     標題: 回覆:91 信義 - 有無用家或今年派到的

http://www.schooland.hk/post/psa02

係囉,無理由第二入到,但第一入唔到,抽獎係以學校為單位,not小朋友喎

作者: polpolchan    時間: 15-6-26 22:09     標題: 引用:Quote:原帖由+polpolchan+於+15-06-26+發表

原帖由 201097 於 15-06-26 發表
冇可能……呢個遊戲規則,你未清楚!
我都話你地有問題打去教育局問下, 我只見到結果, 點解要質問我呢? 我都想知點解呀, 搵人答下我啦!

作者: helenmail421    時間: 15-6-26 22:13     標題: 回覆:91 信義 - 有無用家或今年派到的

抽獎呢架野,边有人去教署覆查,抽獎梗係講運,而且都派咗彩,仲边有學位比你返案

作者: 2隻臭豬    時間: 15-6-26 22:26

回覆 polpolchan 的帖子

有1個可能性係,派陳元喜的在甲部已經中佐,所以乙一靈糧已經無得抽,問吓佢甲部有無揀過陳元喜就知答案
作者: 2隻臭豬    時間: 15-6-26 22:28

回覆 MASAYA 的帖子

有可能係中佐甲部
作者: MASAYA    時間: 15-6-26 22:44

2隻臭豬 發表於 15-6-26 22:28
回覆 MASAYA 的帖子

有可能係中佐甲部
係喎, 唔排除今時今日仲有人填甲二截乙一糊...
作者: gc10272009    時間: 15-6-26 22:55     標題: 回覆:polpolchan 的帖子

其實我真係打過去教育局問過,根據统一派位既遊戲規則,根本唔可能出現你所講既情況,得兩個可能,一係教育局條油答錯,一係你朋友誤導左你

作者: polpolchan    時間: 15-6-26 23:06     標題: 引用:Quote:2隻臭豬+發表於+15-6-26+22:28+回覆+

原帖由 MASAYA 於 15-06-26 發表
係喎, 唔排除今時今日仲有人填甲二截乙一糊...
你這個假設有可能喎, 我見到這3個fd再問下先

作者: MASAYA    時間: 15-6-26 23:55

polpolchan 發表於 15-6-26 23:06
你這個假設有可能喎, 我見到這3個fd再問下先
期待你既報告
之前聽過好多例子係溝通上有誤會, 竟然有人話第四志願入培基/呂明才/胡素貞, 最後發現係甲一甲二甲三乙一, 咁樣計第四志願...

作者: siuming23    時間: 15-6-27 00:35

polpolchan 發表於 15-6-26 21:03
3個都係今年派小一, 2個第1揀馬循唔入, 跌落第2位靈糧, 另一個第1揀靈糧, 唔得, 跌入第2陳元喜, 咁樣會否清 ...
無可能的,一定是你朋友誤解了

作者: mrwong39    時間: 15-6-27 14:57

我估都係甲部截左糊
作者: evachau50    時間: 15-6-29 14:50

polpolchan 發表於 15-6-26 10:21
係呀,我放第6

作者: evachau50    時間: 15-6-29 15:26

polpolchan 發表於 15-6-26 10:21
有無興趣開個 what's app group 交流?
作者: Dapika    時間: 15-6-29 17:11

evachau50 發表於 15-6-29 15:26
有無興趣開個 what's app group 交流?
有興趣呀!! 我仔都入左信義呀..

作者: plusplus    時間: 15-6-29 20:35     標題: 回覆:Dapika 的帖子

可以加埋我嗎?

作者: 喜樂果子    時間: 15-6-30 12:17

一年前我好似大家咁, 只知人地話呢間係寶校, 其餘咩都唔係好清楚, 所以開左呢個POST想知多D.  不過我同你地唔同既係我係叩門入呢間學校的.  我派左龍崗, 叩入慈航再轉入黎信義.  當然我亦有叩其他, 但除了祟真有OFFER之外就無了.  讀左一年, 我大致覺得校長, 老師, 校工是有愛心的, 可能小班教學, 所以校長, 老師及校工會記得大部份學生, 他們會叫得出名字的, 感覺溫暖.  

一年級課程沒有教快, 是循序漸進的教, 對一些不是讀學術性高的幼稚園小朋友來說是一個好的開始.  老師睇到每個小朋友的進度, 而且有個別幫忙. 課程很有系統, 英文及數學每課都有NOTE, 亦有顯示每課學生應掌握的知識, 家長很容易幫小朋友溫習.  每課過後都有進評, 是個小測. 而每一個星期會有一次默書, 中英輪住默.  但每次默書前都有幾次小默, 小默意思是把默書範圍分開幾次默, 等小朋友習慣每日都要溫默書, 不是默書前一日才溫, 有好有唔好, 唔好既家長好似成日都要同小朋友溫默書, 好既係每日迫你溫幾個生字, 到默書時成績都會有個普.  

星期一至四放學前有大半個鐘比小朋友做功課, 如小朋友定性可完成一部份, 返屋企會輕鬆好多, 但唔好諗住一年級小朋友可以做到好多.  如全部都在屋企完成的話, 一個半小時內一定可以完成.  而星期五有課外活動, 小一是學校特定的.  今年有足球, 小結他, 跳舞, 所有小一都要輪住學齊3樣野.

SEN學生眼見唔多, 聽我小朋友講有小朋友做野慢D, 成日執唔齊野, 抄唔齊功課, 學期初有大哥哥大姐姐幫小一生檢查功課, 但後期要自己習慣了. 那個慢的小朋友, 老師鼓勵班上面的小朋友幫佢, 從而教佢地亙助亙愛.  我眼見各個小朋友對果位有需要幫的學生都好照顧同包容, 我相信係老師教得好既結果.  相反, 如老師只顧教學, 起勢谷成績, 那有心情時間看到個別小朋友的需要, 那有時間教小朋友品德呢, 有時間都教多幾課啦.  

我可以話呢間唔係一間一線小學, 同同區的一線小學比, 成績係真係有分別, 可能O係某D人眼中連二線都唔係, 但我眼見校長老師在成績上都開始想追上來, 課程亦安排得不錯. 我唔覺同其他同區的一般小學有咩大分別, 以前開唔足4班, 可能成績唔夠人爭, 但近幾年一定會開足班, 我相信各樣都會升LEVEL了, 但希望校長既理念唔會跟現在偏差太遠, 他現在經常說, 每個小朋友都是獨特的, 他不會只看重成績好的學生, 他希望幫學生找到自己叻既野, 從而建立信心.

比時間自己了解學校多D, 多D同老師溝通, 做個有責任的父母, 學校會不斷進步的.  如成績非常卓越的亦可以考慮轉校, 總之信義是一間普通津校, 一定不會特別差, 同時亦不會是最TOP的. 但整體來說, 我覺得是一間有愛心有理念會不斷進步的學校.

希望我既資料幫到大家, 亦希望大家的小朋友有個快樂的小學生活      
作者: carday    時間: 15-6-30 13:10     標題: 回覆:喜樂果子 的帖子

謝謝

作者: carday    時間: 15-6-30 13:10     標題: 回覆:喜樂果子 的帖子

謝謝

作者: polpolchan    時間: 15-6-30 17:13     標題: 引用:一年前我好似大家咁,+只知人地話呢間係寶校

原帖由 喜樂果子 於 15-06-30 發表
一年前我好似大家咁, 只知人地話呢間係寶校, 其餘咩都唔係好清楚, 所以開左呢個POST想知多D.  不過我同你地 ...
感激你的分享, 令我們安心好多!

作者: evachau50    時間: 15-6-30 18:18

回覆 喜樂果子 的帖子

多謝你詳細的分享!
作者: plusplus    時間: 15-6-30 18:27     標題: 回覆:喜樂果子 的帖子

作者: 喜樂果子    時間: 15-6-30 18:52

polpolchan 發表於 15-6-30 17:13
感激你的分享, 令我們安心好多!
明白你們的心情, 一年前我又係好似你地咁, 在人地口中的幾間寶校轉來轉去, 最後選了信義. 起初都好擔心, 所以希望幫大家了解多D學校.   

作者: cslam411    時間: 15-7-1 15:17     標題: 回覆:喜樂果子 的帖子

想問下,見你話崇真有offer的,但後來選信義?請問是怎樣取捨呢?因我見好少人喺到提崇真!

作者: 喜樂果子    時間: 15-7-2 10:38

cslam411 發表於 15-7-1 15:17
想問下,見你話崇真有offer的,但後來選信義?請問是怎樣取捨呢?因我見好少人喺到提崇真!

...
講真都係依靠感覺, 我去攞表, 面試都見到上學及放學的學生情況, 但跟我去信義好唔同.  講真感覺好個人的.  當我比較2校課程時, 我唔覺大家有咩不同, 亦問過教育界朋友亦說2校水平各樣沒有大分別, 所以決定留在一間有好感的學校

作者: cslam411    時間: 15-7-2 20:25     標題: 引用:Quote:cslam411+發表於+15-7-1+15:17+想問

原帖由 喜樂果子 於 15-07-02 發表
講真都係依靠感覺, 我去攞表, 面試都見到上學及放學的學生情況, 但跟我去信義好唔同.  講真感覺好個人的.   ...
多謝你嘅意見呀!

作者: JC20100105    時間: 15-7-2 23:07     標題: 引用:一年前我好似大家咁,+只知人地話呢間係寶校

原帖由 喜樂果子 於 15-06-30 發表
一年前我好似大家咁, 只知人地話呢間係寶校, 其餘咩都唔係好清楚, 所以開左呢個POST想知多D.  不過我同你地 ...
非常有心。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5