教育王國

標題: York Workshop [打印本頁]

作者: amasawa    時間: 14-2-10 17:17     標題: York Workshop

有冇人今日上了York第一個workshop? 我帶了阿B去,佢坐唔定,所以我聽唔到大部份內容,我想知要做咩呀?
作者: mehmeh    時間: 14-2-10 17:52     標題: 回覆:York Workshop

作者: chengv    時間: 14-2-10 17:58

amasawa 發表於 14-2-10 17:17
有冇人今日上了York第一個workshop? 我帶了阿B去,佢坐唔定,所以我聽唔到大部份內容,我想知要做咩呀? ...
我是明天上. 請問是父或母自己去還是要帶小朋友一起去?
作者: chengv    時間: 14-2-10 17:59

mehmeh 發表於 14-2-10 17:52
我想知內容,有無學到點教小朋友? 定只係講點樣入佢k1? 其實我已有其他較好offer. 無用我就唔去啦。

...
有其他offer? K1 offer?
作者: gingerbearbb    時間: 14-2-10 18:31     標題: 引用:Quote:amasawa+發表於+14-2-10+17:17+有冇

原帖由 chengv 於 14-02-10 發表
我是明天上. 請問是父或母自己去還是要帶小朋友一起去?
我都想知

作者: super_kitty    時間: 14-2-10 19:52     標題: 引用:Quote:原帖由+chengv+於+14-02-10+發表我是

原帖由 gingerbearbb 於 14-02-10 發表
我都想知
父母去得啦,唔洗帶小朋友。約一個鐘就完。不過今日我都聽唔清楚

作者: amasawa    時間: 14-2-11 07:36     標題: 回覆:York Workshop

我知要交功課,但內容就聽唔清楚,點算!

作者: sjbobo    時間: 14-2-11 07:51

大家今日workshop幾時開始?想睇下佢開幾多場。
作者: Jetstream    時間: 14-2-11 08:23

Today 11 Feb, at 10:00.
作者: Anson0401    時間: 14-2-11 08:46     標題: 回覆:Jetstream 的帖子

請問今日係邊個campus? 我揾唔到張通知書,只係mark左系今日10:00。thx!

作者: mv_lee    時間: 14-2-11 09:21     標題: 引用:請問今日係邊個campus?+我揾唔到張通知書,

原帖由 Anson0401 於 14-02-11 發表
請問今日係邊個campus? 我揾唔到張通知書,只係mark左系今日10:00。thx!
金巴倫51

作者: Egg_mama    時間: 14-2-11 10:58

請問workshop 幾多人一組呢?
作者: wastewater    時間: 14-2-11 14:03     標題: 引用:請問workshop+幾多人一組呢?

原帖由 Egg_mama 於 14-02-11 發表
請問workshop 幾多人一組呢?
冇幾多人,係晒一個hall度

作者: amasawa    時間: 14-2-11 14:09     標題: 回覆:York Workshop

所以個女係度噪,聽不到做什麼project!!

作者: chengv    時間: 14-2-12 09:54

amasawa 發表於 14-2-11 07:36
我知要交功課,但內容就聽唔清楚,點算!
我帶着小朋友去, 小朋友一叫就要帶她出去外面, 所以也沒聽清楚要交什麼功課. 有媽媽可以分享一下嗎? 萬分感謝.
作者: mv_lee    時間: 14-2-12 09:56

chengv 發表於 14-2-12 09:54
我帶着小朋友去, 小朋友一叫就要帶她出去外面, 所以也沒聽清楚要交什麼功課. 有媽媽可以分享一下嗎? 萬分感 ...

Project

·
Form of project (artwork, video etc.)

·
Size

-
Artwork(not bigger than A3 size)

-
Sculpture(max. size: 20cm x 20cm x 20cm)

-
Video(not longer than 10mins, saved on DVD)

·
Date of submission

-
Onor before April 1st, 2014

·
Method of submission

1)
Handin the project in person

2)
Deliverby courier or registered mail

3)
Mailyour project to 51 Cumberland Road, Kowloon Tong

作者: amasawa    時間: 14-2-12 11:23

回覆 mv_lee 的帖子

請問係唔係要做三個功課? artwork, sculpture and video三樣都要做? video係咩野? 拍佢做artwork/sculpture的情況?

作者: chengv    時間: 14-2-12 11:24

mv_lee 發表於 14-2-12 09:56
Project·
Form of project (artwork, video etc.) ·
Size-
謝謝. 這張slide我看到, 也拍了照片. 但是不清楚artwork, video等的內容是要做什麼? 發的那本書我也看了. QR code scan之後上網可以聽到故事.
作者: ThanksGod0112    時間: 14-2-12 12:08

Sculpture - 咁大?
作者: mv_lee    時間: 14-2-12 14:11

amasawa 發表於 14-2-12 11:23
回覆 mv_lee 的帖子

請問係唔係要做三個功課? artwork, sculpture and video三樣都要做? video係咩野? 拍 ...

3樣是但做一樣
作者: chengv    時間: 14-2-12 16:33

mv_lee 發表於 14-2-12 14:11
3樣是但做一樣
請問內容是什麼? 謝謝.
作者: siu_baby    時間: 14-2-12 22:56     標題: 引用:Quote:mv_lee+發表於+14-2-12+14:11+3樣是

原帖由 chengv 於 14-02-12 發表
請問內容是什麼? 謝謝.
我都想知!
Artwork係咪要同小朋友合作做一本故事書?

作者: siusiuball    時間: 14-2-12 23:08     標題: 回覆:siu_baby 的帖子

Artwork not larger than A3 size , I guess one page is fine

作者: super_kitty    時間: 14-2-12 23:11     標題: 回覆:York Workshop

冇題目嘛?係咪同小朋友合作完成就得?

作者: charmmyblue    時間: 14-2-13 07:42     標題: 回覆:super_kitty 的帖子

校長話會計分

作者: amasawa    時間: 14-2-13 07:47     標題: 引用:校長話會計分 +

原帖由 charmmyblue 於 14-02-13 發表
校長話會計分
計分?做得差會唔收?

作者: mehmeh    時間: 14-2-13 08:10     標題: 回覆:amasawa 的帖子

作者: charmmyblue    時間: 14-2-13 08:16     標題: 回覆:amasawa 的帖子

係呀,校長講明係conditional offer. 而重點係你會唔會報playgroup. 有上佢地playgroup收嘅機會會大d。冇上嘅話就算去哂三個workshop交哂功課同做得幾好都未必收。其他去完private meeting嘅家長都有咁嘅感覺,你可睇下有關嘅post。

作者: Moonlight819    時間: 14-2-13 08:53     標題: 回覆:York Workshop

不是,我們信上已寫只要上完workshop加交了功課就一定有15年pn offer!

作者: chengv    時間: 14-2-13 09:09

charmmyblue 發表於 14-2-13 08:16
係呀,校長講明係conditional offer. 而重點係你會唔會報playgroup. 有上佢地playgroup收嘅機會會大d。冇上 ...
private meeting跟我們現在討論的workshop是不一樣的. 我們的是UNCONDITIONAL OFFER, private meeting 的是有條件的.
作者: chengv    時間: 14-2-13 09:14

mv_lee 發表於 14-2-12 14:11
3樣是但做一樣
這位媽媽, 想仔細問一下. 那3樣的slide我拍了照片, 但正好那時小孩叫, 所以帶了她出去.
如果是3選1, 校長有沒有說那3樣內容是什麼? 還是eg, artwork - 畫一張圖畫便好; video - 拍小孩的活動, 說話情況...?

謝謝.

作者: mv_lee    時間: 14-2-13 10:12

chengv 發表於 14-2-13 09:14
這位媽媽, 想仔細問一下. 那3樣的slide我拍了照片, 但正好那時小孩叫, 所以帶了她出去.
如果是3選1, 校長 ...

3樣都係要按住佢本故事書做

1) 自己作多一頁, 同小朋友畫下公仔, 講故事內的主角仲去左邊個地方
2) 按故事的內容同小朋友造一個模型, 動物/建築都可以
3) 自製短片, SHOW你點同小朋友講故事

作者: chengv    時間: 14-2-13 10:39

mv_lee 發表於 14-2-13 10:12

1) 自己作多一頁, 同小朋友畫下公仔, 講故事內的主角仲去左邊個地方
明白了, 謝謝. 不過, 只需3樣選1樣?
作者: mv_lee    時間: 14-2-13 11:15

chengv 發表於 14-2-13 10:39
明白了, 謝謝. 不過, 只需3樣選1樣?

係3選1
作者: amasawa    時間: 14-2-13 15:01

mv_lee 發表於 14-2-13 11:15
係3選1

明白,謝謝。
作者: chengv    時間: 14-2-17 11:52

回覆 mehmeh 的帖子

正確.
作者: siusiuball    時間: 14-2-18 07:23     標題: 引用:Quote:chengv+發表於+14-2-13+09:14+這位媽

原帖由 mv_lee 於 14-02-13 發表

但我接收到的訊息是無須按故事內容,請問有冇其他家長的意見?

作者: mv_lee    時間: 14-2-18 07:55     標題: 引用:Quote:原帖由+mv_lee+於+14-02-13+發表3樣

原帖由 siusiuball 於 14-02-18 發表
但我接收到的訊息是無須按故事內容,請問有冇其他家長的意見?
唔按故事內容就無必要比本故事書我地囉??

作者: tracyhwk    時間: 14-2-18 09:25

我聽到的係可自行創作主角的下一個地方,唔一定跟故事書內容。
作者: alpo1122    時間: 14-2-18 15:42

我以為同故事內容有相關就可以啦...
作者: Jetstream    時間: 14-2-18 22:17

mv_lee 發表於 14-2-18 07:55
唔按故事內容就無必要比本故事書我地囉??

The workshop is teach you how to use story telling to teach baby before they start N or K class. What I get from their briefing is as long as you spend time with your kid to do the project. It will be fine.
Making one more page for the story book is an example only. The principal also said you can make a lion artwork with your kid for the project too.
作者: Bina_Bean    時間: 14-2-20 16:29

Thanks for the info!!! I didn't hear very clearly that day so I called them to ask.  they said they won't tell me anything again. 好彩有你咋!
作者: Jetstream    時間: 14-2-21 12:55

No worried. We are helping each other here.
作者: chengv    時間: 14-2-21 14:14

Bina_Bean 發表於 14-2-20 16:29
Thanks for the info!!! I didn't hear very clearly that day so I called them to ask.  they said they  ...
還好有各位媽媽的幫忙.
我的例子, 相信你們都沒有聽過.

1月10日:
收到York的信說要上workshop, 但竟然寄了另一位小朋友的信給我.

1月13日:
打電話到11 York Rd.問 (信上說聯繫11 York), 職員說是49 Cumberland Rd.負責.
打電話到49 Cumberland Rd.問, 職員說是51 Cumberland Rd.負責.
打電話到51 Cumberland Rd.問, 職員說負責老師不在, 要星期三才回來 (兩天後).

1月16日:
打電話到51 Cumberland Rd.問, 職員說是11 York Rd.負責. @#^$&%$%@#$#^$%^*^&%#@#$^
打電話到11 York Rd.問, 老師問完資料說會重寄信給我.

1月21日:
因還未收到信, 再打電話到11 York Rd.問, 老師說我已經安排別人寄給妳了, 那我再問問.

學校放假...一直沒收到信, 也沒法問...York是2月11日開學的.

2月11日:
打電話到11 York Rd.問, 老師問了小孩資料竟然說幫我查查 (不是一直知道這事嗎? 要查什麼?), 說會下班前回覆我.
下班前沒人打給我, 我自己打去, 職員說老師在開家長會 (應該是special case那些家長).

2月12日:
找到那老師, 她說再寄給妳時間都來不及了. 妳直接填妳現有錯的那份, 明天來workshop吧.

聽說交了參加workshop資料, 會收到學校的回覆說參加的詳細. 我沒有, 所以還帶了小朋友去. 小朋友在workshop, 坐着不能走來走去, 一叫, 我就被老師叫出去. 不叫後才能進去聽.

要不是有這麼多熱心媽媽, 我都不知道要交什麼功課了.

作者: confidence    時間: 14-2-21 22:56     標題: 引用:Quote:Bina_Bean+發表於+14-2-20+16:29+Tha

原帖由 chengv 於 14-02-21 發表
還好有各位媽媽的幫忙.
wah,行政相當混亂!將來有排受

作者: siusiuball    時間: 14-2-23 00:40     標題: 引用:Quote:Bina_Bean+發表於+14-2-20+16:29+Tha

原帖由 chengv 於 14-02-21 發表
還好有各位媽媽的幫忙.
咁離譜

作者: saed    時間: 14-2-24 02:05     標題: 引用:其實大家驚咩,根本就係k1太多位,+想收定先

原帖由 mehmeh 於 14-02-13 發表
其實大家驚咩,根本就係k1太多位, 想收定先。但又怕咁樣好cheap,所以賴係話要大家做d野咁。連題目都無,都 ...
講得好岩

作者: chengv    時間: 14-2-25 15:27

siusiuball 發表於 14-2-23 00:40
咁離譜
而且, 他們認為這樣已解決事情, 所以應該不會再寄回信給我. 四月交功課時, 我會去問, 既然錯了, 為何還不給我寄信. 如果沒有信, 我那裏知道八月什麼時候呢再上workshop!
作者: confidence    時間: 14-2-25 23:11     標題: 引用:其實大家驚咩,根本就係k1太多位,+想收定先

原帖由 mehmeh 於 14-02-13 發表
其實大家驚咩,根本就係k1太多位, 想收定先。但又怕咁樣好cheap,所以賴係話要大家做d野咁。連題目都無,都 ...
說穿了。…

作者: chengv    時間: 14-2-26 14:07

siusiuball 發表於 14-2-23 00:40
咁離譜
所以, 想問問有沒有媽媽可以把回覆掃瞄給我看? 或者告訴我下一個workshop是什麼時候上的.
作者: siusiuball    時間: 14-2-26 18:04     標題: 引用:Quote:siusiuball+發表於+14-2-23+00:40+咁

原帖由 chengv 於 14-02-26 發表
所以, 想問問有沒有媽媽可以把回覆掃瞄給我看? 或者告訴我下一個workshop是什麼時候上的. ...
I wanna know which day in Aug too

作者: chengv    時間: 14-2-27 11:54

siusiuball 發表於 14-2-26 18:04
I wanna know which day in Aug too
你也沒有收到信?
作者: alpo1122    時間: 14-2-27 13:22

有寄信通知8月工作坊資料? 定要4月交左功課先通知
作者: chengv    時間: 14-2-27 13:52

alpo1122 發表於 14-2-27 13:22
我不知道, 因為從來沒有收過一封信, 我是被直接叫上workshop的.
作者: mv_lee    時間: 14-2-28 15:39

alpo1122 發表於 14-2-27 13:22

4月交功課後才通知
作者: siusiuball    時間: 14-2-28 23:40     標題: 引用:Quote:原帖由+chengv+於+14-02-26+發表所以

原帖由 siusiuball 於 14-02-26 發表
The date is written on the reply slip which I post it already

作者: chengv    時間: 14-3-5 16:44

"功課"做完了! 各位媽媽們有沒有已經交功課的呢?
作者: super_kitty    時間: 14-3-6 08:45     標題: 引用:Quote:siusiuball+發表於+14-2-23+00:40+咁

原帖由 chengv 於 14-02-26 發表
所以, 想問問有沒有媽媽可以把回覆掃瞄給我看? 或者告訴我下一個workshop是什麼時候上的. ...
我記得封信寫住2,4,6月都有workshop

作者: chengv    時間: 14-3-6 09:40

super_kitty 發表於 14-3-6 08:45
我記得封信寫住2,4,6月都有workshop
我那首不是我的信上寫着只有兩個workshop.
作者: siusiuball    時間: 14-3-6 10:37     標題: 引用:"功課"做完了!+各位媽媽們有沒有已經交功課

原帖由 chengv 於 14-03-05 發表
"功課"做完了! 各位媽媽們有沒有已經交功課的呢?
你打算如何及何時交?又話唔好太早交

作者: chengv    時間: 14-3-6 10:41

siusiuball 發表於 14-3-6 10:37
你打算如何及何時交?又話唔好太早交
親身拿去.
Workshop說了不要太早嗎? 4月前交, 現在都3月多了, 應該還好.

作者: siusiuball    時間: 14-3-6 21:25     標題: 回覆:chengv 的帖子

我想下星期交

作者: chengv    時間: 14-3-21 15:30

chengv 發表於 14-2-21 14:14
還好有各位媽媽的幫忙.

1月10日:
收到York的信說要上workshop, 但竟然寄了另一位小朋友的信給我.

1月13日:
打電話到11 York Rd.問 (信上說聯繫11 York), 職員說是49 Cumberland Rd.負責.
打電話到49 Cumberland Rd.問, 職員說是51 Cumberland Rd.負責.
打電話到51 Cumberland Rd.問, 職員說負責老師不在, 要星期三才回來 (兩天後).

1月16日:
打電話到51 Cumberland Rd.問, 職員說是11 York Rd.負責. @#^$&%$%@#$#^$%^*^&%#@#$^
打電話到11 York Rd.問, 老師問完資料說會重寄信給我.

1月21日:
因還未收到信, 再打電話到11 York Rd.問, 老師說我已經安排別人寄給妳了, 那我再問問.

學校放假...一直沒收到信, 也沒法問...York是2月11日開學的.

2月11日:
打電話到11 York Rd.問, 老師問了小孩資料竟然說幫我查查 (不是一直知道這事嗎? 要查什麼?), 說會下班前回覆我.
下班前沒人打給我, 我自己打去, 職員說老師在開家長會 (應該是special case那些家長).

2月12日:
找到那老師, 她說再寄給妳時間都來不及了. 妳直接填妳現有錯的那份, 明天來workshop吧.

聽說交了參加workshop資料, 會收到學校的回覆說參加的詳細. 我沒有, 所以還帶了小朋友去. 小朋友在workshop, 坐着不能走來走去, 一叫, 我就被老師叫出去. 不叫後才能進去聽.

要不是有這麼多熱心媽媽, 我都不知道要交什麼功課了
續:
交"功課"當天, 學校竟然說沒有找到我小孩的檔案. 但最後還是寫了張收據.

今天致電學校問, 職員說會去查. 我說能否補回一封信給我, 要不然明年你們說沒有我記錄, 我連一封証明信也沒有, 職員竟然說不會補的, 你的回郵信封是你的地址便可以了. 我說那你查到有我小孩的記錄後回我一個電話, 等了大半天了, 都沒有收到電話 (這位職員一直是不回電話的).

看來, 要做最後一個動作了, 下週直接到學校找校長.

因聽說York的職員是很怕校長的...

作者: simsimwong    時間: 14-3-21 15:34

還未交
作者: sakbbjaijai    時間: 14-3-21 15:39     標題: 回覆:York Workshop

要先交功課才有offer,  大家都咁努力做,你地真係好鐘意York wor , 睇來York 都唔係咁多人唔鐘意姐。

作者: tongtongwhite    時間: 14-3-21 16:19

回覆 siusiuball 的帖子

workshop 入面沒有詳細提要不要按本書去做 assignment.
作者: chengv    時間: 14-3-21 16:42

sakbbjaijai 發表於 14-3-21 15:39
要先交功課才有offer,  大家都咁努力做,你地真係好鐘意York wor , 睇來York 都唔係咁多人唔鐘意 ...
交了, 最起碼明年K1已有學校收. 當然明年會再報其他學校.
作者: chengv    時間: 14-3-21 16:43

tongtongwhite 發表於 14-3-21 16:19
回覆 siusiuball 的帖子

workshop 入面沒有詳細提要不要按本書去做 assignment.
有說, 可以完全不按.
作者: mmlaw    時間: 14-3-21 17:09     標題: 回覆:York Workshop

請問是交去金巴倫道個間嗎?

作者: Bina_Bean    時間: 14-3-21 18:52

回覆 confidence 的帖子

不能同意更多....
作者: Bina_Bean    時間: 14-3-21 18:59

岩岩做完諗住下星期交。大家交左未呀?

同埋呢.....岩岩睇到樣野想討論下。
咁我封信寫住2014-2015K1.....
係咪即係今年9月先會係14到15年?

我初初見封信寫reject PN, offer K1, 咁自為係順推一推,咪20159月先K1囉
但我宜家好confuse...有無媽咪已經問過呢個問題?
作者: Bina_Bean    時間: 14-3-22 10:55

問左。話印錯喎...............安心晒。

乜鬼都錯-_-"
作者: chengv    時間: 14-3-23 17:13

Bina_Bean 發表於 14-3-22 10:55
問左。話印錯喎...............安心晒。

乜鬼都錯-_-"
你們起碼有信, 比我好. 我的信錯了, 但竟然說不會補. 那我一直拿着不是我小孩名字的信到9月?
作者: Evachau    時間: 14-3-23 19:17     標題: 引用:岩岩做完諗住下星期交。大家交左未呀?同埋

原帖由 Bina_Bean 於 14-03-21 發表
岩岩做完諗住下星期交。大家交左未呀?

同埋呢.....岩岩睇到樣野想討論下。
我收到英文版那封信日期是對的,但中文版那封和你一樣印錯!

作者: Bina_Bean    時間: 14-3-24 03:03

回覆 Evachau 的帖子

係呀,英文版無錯架!(佢地話)淨係中文版印錯。你真係心水清!

我交左英文版諗住有中文版留底.....原來,只係打錯。

其實佢地d form呀,通告呀出到咁,
第時真係入去讀都唔知點算

作者: Bina_Bean    時間: 14-3-24 03:07

回覆 chengv 的帖子

信無所謂啦〜最緊要有仔仔個PNxxxx number.
黎緊有咩我地可以喺度share嘛 :)

作者: Evachau    時間: 14-3-24 09:47     標題: 引用:回覆+Evachau+的帖子 係呀,英文版無錯架

原帖由 Bina_Bean 於 14-03-24 發表
回覆 Evachau 的帖子

係呀,英文版無錯架!(佢地話)淨係中文版印錯。你真係心水清!
我見英文版無錯,所以寄回去,只留中文錯版咋!

作者: honghong02238    時間: 14-3-24 16:08     標題: 回覆:Evachau 的帖子

要寄乜嘢返去?
我唔明白

作者: honghong02238    時間: 14-3-24 16:09     標題: 回覆:Evachau 的帖子

不是4月1日前交功課便可以留K1嗎?

作者: Evachau    時間: 14-3-24 16:35     標題: 引用:不是4月1日前交功課便可以留K1嗎? +

原帖由 honghong02238 於 14-03-24 發表
不是4月1日前交功課便可以留K1嗎?
仲要上埋八月2nd workshop

作者: Evachau    時間: 14-3-24 16:36     標題: 引用:要寄乜嘢返去? 我唔明白 +

原帖由 honghong02238 於 14-03-24 發表
要寄乜嘢返去?
我唔明白
講緊之前offer letter reply

作者: chengv    時間: 14-3-27 10:44

chengv 發表於 14-3-21 15:30
[size=1.25em]
chengv 發表於 14-2-21 14:14
續:
交"功課"當天, 學校竟然說沒有找到我小孩的檔案. 但最後還是寫了張收據.

今天致電學校問, 職員說會去查. 我說能否補回一封信給我, 要不然明年你們說沒有我記錄, 我連一封証明信也沒有, 職員竟然說不會補的, 你的回郵信封是你的地址便可以了. 我說那你查到有我小孩的記錄後回我一個電話, 等了大半天了, 都沒有收到電話 (這位職員一直是不回電話的).

看來, 要做最後一個動作了, 下週直接到學校找校長.

因聽說York的職員是很怕校長的...

再續:

到學校找了校長, 把事從頭到尾說一遍. 校長聽我說經歷了找11 York, 變49 Cumberland, 再變51 Cumberland, 最後變回11 York時聽到皺眉頭. 校長很有禮貌, 很友善, 說不好意思, 會親自幫我去處理. 走後不到半小時便有職員回覆, 說有我小孩的記錄.

另外, 請各媽媽注意, 職員說8月份的workshop會以書信形式通知上課日期 (不是電話).

作者: alpo1122    時間: 14-3-27 11:09

回覆 chengv 的帖子

我之前都係收信, 原來會有電話通知? 唔知8月幾時, 想去旅行...
作者: cylau914    時間: 14-3-27 18:05

想問下workshop功課, 係咪用A4紙畫就得啦???
作者: Evachau    時間: 14-3-27 19:30     標題: 引用:想問下workshop功課,+係咪用A4紙畫就得啦??

原帖由 cylau914 於 14-03-27 發表
想問下workshop功課, 係咪用A4紙畫就得啦???
記得校長話唔好大過A3就得啦!

作者: Lawp    時間: 14-3-28 07:08

請問各位媽媽可否教下我個workshop功課係做咩..個日我聽得不太清楚..問學校又不肯教我..
作者: Evachau    時間: 14-3-28 07:17     標題: 引用:請問各位媽媽可否教下我個workshop功課係做

原帖由 Lawp 於 14-03-28 發表
請問各位媽媽可否教下我個workshop功課係做咩..個日我聽得不太清楚..問學校又不肯教我.. ...
因坐前面有位小朋友走來走去,我都好難專心,所以影低咗!

圖片附件: myphoto.jpg (14-3-28 07:17, 51.3 KB) / 下載次數 14
/forum.php?mod=attachment&aid=MjEzNjF8ZGYyNTNiZGV8MTcxNjQ5MTYzMHww

作者: Lulab    時間: 14-3-28 08:22     標題: 引用:Quote:原帖由+Lawp+於+14-03-28+發表請問各

原帖由 Evachau 於 14-03-28 發表
因坐前面有位小朋友走來走去,我都好難專心,所以影低咗!
請問可唔可以話比我聽故事裡的小男孩(同隻熊仔?)叫咩名,我搵唔返本書,唔該呀

作者: ReinaCora    時間: 14-3-28 09:45

男仔叫Jet, Teddy Bear叫Nicholas.

作者: yufanny1    時間: 14-3-29 04:50     標題: 回覆:chengv 的帖子

怎樣可以找到校長,向她投訴呢?

作者: easyanan    時間: 14-3-30 18:12

我做的功课都和这本故事书没有关系呢,我交去的时候前台只是开了一个收据,证明我已经交了功课,都没有看合不合格呢。。。。

作者: easyanan    時間: 14-3-30 18:13

想请教各位妈妈,我收到的信上说,会无条件接收我宝宝参加 2015 非本地班上午的OFFER,不知道K1的上午班是指几点呢?信上并没有说几点,我担心是11点那班的,那我都不会上。。。。有没有妈妈了解呢?
作者: chengv    時間: 14-3-31 16:11

yufanny1 發表於 14-3-29 04:50
怎樣可以找到校長,向她投訴呢?
你要投訴什麼?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5