教育王國

標題: 請問有無保母車去西貢 [打印本頁]

作者: chris0411    時間: 14-1-16 11:26     標題: 請問有無保母車去西貢

請問有無保母車去西貢

作者: kerrielam    時間: 14-7-14 00:38     標題: 回覆:chris0411 的帖子

我都想知

作者: chris0411    時間: 14-7-14 00:59     標題: 回覆:kerrielam 的帖子

知道有啦!

作者: kerrielam    時間: 14-7-14 19:49     標題: 回覆:chris0411 的帖子

是校車?褓母車?你知道西貢路線嗎?多少$?

作者: chris0411    時間: 14-7-14 22:11     標題: 回覆:kerrielam 的帖子

你是否已入田家炳,請聯絡學校會有老師回覆你!

作者: chris0411    時間: 14-7-14 22:11     標題: 回覆:kerrielam 的帖子

你是否已入田家炳,請聯絡學校會有老師回覆你!

作者: kerrielam    時間: 14-7-15 21:01     標題: 回覆:chris0411 的帖子

已call 學校問,佢話未知,8 月( 開學前)才可落實

作者: chris0411    時間: 14-7-15 21:37     標題: 回覆:kerrielam 的帖子

我上年填大抽獎時問,有個老師答我有!不過不是提供主線個間,有另一間幫佢地做緊西貢線!學校文員當初只給了做主線個間電話比我,我打去問是無提供西貢,指有另一間負責西貢!不過車費都要千幾蚊!我入左另一間都要千中!

作者: kerrielam    時間: 14-7-19 15:36     標題: 回覆:chris0411 的帖子

星期一取書,再問下先

作者: kerrielam    時間: 14-7-19 15:38     標題: 回覆:chris0411 的帖子

但你大的入田小,細的入馮晴,分2間接送唔方便

作者: chris0411    時間: 14-7-19 19:43     標題: 回覆:請問有無保母車去西貢

我入左馮晴!我不是入田小!只不過我小朋友要在西貢住!我選校必須要有校車才考慮!所以我有打到電話問!加上明白家長找校車的辛苦!

作者: kerrielam    時間: 14-7-20 12:06     標題: 回覆:chris0411 的帖子

明白了,田小有校車入西貢也放心D

作者: chris0411    時間: 14-7-20 12:33     標題: 回覆:kerrielam 的帖子

你不是再去馮晴in嗎?如果是一齊入馮晴都好呀!

作者: tangtinetine    時間: 14-8-21 11:17

請問95區有邊間小學係有校車入西貢巿架?
作者: chris0411    時間: 14-8-21 11:23     標題: 引用:請問95區有邊間小學係有校車入西貢巿架?

原帖由 tangtinetine 於 14-08-21 發表
請問95區有邊間小學係有校車入西貢巿架?
我知道的有馮晴/宣基/田家炳/信義會(坑口)/梁潔華/聖安德肋/黃永樹!其他的,不好意思!沒有留意!宣基我都是派位日才知道有!王余我聽聞有家長自組!不過你預左車費好貴!直資播道有!不過你最好揀之前問清楚!因為可能有變!

作者: tangtinetine    時間: 14-8-21 11:44

回覆 chris0411 的帖子

原來宣基有校車...我之前打去問過佢又話冇既=.=" 咁大約幾多錢車費呀?

馮晴/宣基/田家炳/信義會(坑口)/梁潔華/聖安德肋/黃永樹 <- 請問咁哩幾間係校車定褓母車?

如果西貢上車要幾點上車同落車呀?

唔好意思,太多問題~因識得太少西貢媽媽,唔太多方面資訊!

作者: chris0411    時間: 14-8-21 12:14

回覆 tangtinetine 的帖子

宣基我係派位個日先知架...明明我聽人讀緊話無車架
仲比老公問返我有無調查清楚......
所以呢間你快去聽簡介會...即場問最清楚....
馮晴我都係聽簡介會後問老師才知有校車,
所以揀了....
對我來說,有車到最緊要....車費你預千中...
因為我1年前睇播道都1600....
校車/褓姆車你要自己問返學校...
仲有問清楚先好揀...如果唔係抽左你又要周圍搵車就慘...
因為有一部分學校好似共用一架去西貢..
呢樣要問清楚...
比你做個參考...我間學校返7:45....6:50上車。
另外,有個小建議..揀幾間自己真心想入的學校,
如果你自行唔得,要參加大抽獎,只填自己心儀的學校,
之後不如填返西貢,因為這樣不會亂派,起碼有個底,再去叩門。
因為佢一陣派到你不想入的學校/無校車的,你仲有排煩,
除非你自己湊出來。

作者: tangtinetine    時間: 14-8-21 12:39

回覆 chris0411 的帖子

唔該晒!你既資料好有用!住西貢最煩就係交通問題!
如果有褓姆車肯去觀塘就可以多D選擇!可惜好似冇~

作者: chris0411    時間: 14-8-21 12:44

回覆 tangtinetine 的帖子

你得閒問下身邊家長...我知好多都出左九龍個邊讀...
好似基華都有..不過你要去遂間問....
加油努力!!

作者: dixdix    時間: 15-6-10 14:20

請問有冇家長可以提供西貢校車資料?先謝!

作者: chris0411    時間: 15-6-13 22:02     標題: 回覆:dixdix 的帖子

你去褓母車那邊自問!睇下有無人覆你!我見西貢好多都自己湊出去!一係讀將軍澳、九龍名校!

作者: kerrielam    時間: 15-6-15 22:39     標題: 回覆:tangtinetine 的帖子

田小沒有西貢校車,如果入去讀,老師會提供2個保母車資料,一條西貢市中心缐,一條清水灣線

作者: kerrielam    時間: 15-6-15 22:44     標題: 回覆:dixdix 的帖子

建議家長自行問相關小學的西貢校車資料,我知馮晴、景林黃藻森有校車,我仔在最後一批後補叩門入了田小,負責老師一直放假,問不到保母車資料,到她覆我時,又不在HK, 現在每天自行接送放學

作者: kerrielam    時間: 15-6-15 22:45     標題: 回覆:kerrielam 的帖子

在這&#153219;分享資料的家長只是過來人,不確保資料會否改變?

作者: chris0411    時間: 15-6-16 09:06     標題: 引用:在這𥚃分享資料的家長只是過來人,

原帖由 kerrielam 於 15-06-15 發表
在這&#153219;分享資料的家長只是過來人,不確保資料會否改變?
唔好意思我揀個陣真的有問過田小,佢話有車到西貢,不過是另一邊經營!情況就如你所說,所以我才話佢有車!

作者: kerrielam    時間: 15-6-17 12:10     標題: 回覆:chris0411 的帖子

明白呀,所以叫其他家長自己做下功課,問下相關學校,不能在這裡問了便不去問學校,這邊家長只是好心解答之前問了的答案

作者: apple~y    時間: 15-6-18 14:20

區內校車收費如何?
作者: cowboybaby    時間: 15-8-8 20:37     標題: 回覆:chris0411 的帖子

好像片名人員額滿滿足以前景象山guubny&

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5