教育王國

標題: 其實12網都唔係話無敵.... [打印本頁]

作者: vailon    時間: 13-12-2 13:42     標題: 其實12網都唔係話無敵....

尤其係男女校, 真正話係高質素其實都係得兩間.
如果放棄私小Offer玩12網抽獎, 算唔算無謂?尤其今年競爭大

作者: cmir    時間: 13-12-2 14:07

that's why i always says Net 11 is better in terms of overall quality
作者: gudbb    時間: 13-12-2 14:30     標題: 回覆:vailon 的帖子

請問高質素的男女校係邊2間?

作者: Mybaby03    時間: 13-12-2 14:36

I would like to know... Thanks..
作者: cmir    時間: 13-12-2 15:24

Boy: St Joseph/Wah Yan
Girl: MarymountBoy+Girl : Hennessy

作者: vailon    時間: 13-12-2 15:26

gudbb 發表於 13-12-2 14:30
請問高質素的男女校係邊2間?

聖雅各, 軒小, 華仁

作者: Nbranson    時間: 13-12-2 15:27

歷史悠久d小學大部分都係單姓名。
作者: vailon    時間: 13-12-2 15:28

Nbranson 發表於 13-12-2 15:27
歷史悠久d小學大部分都係單姓名。

"單姓名" 意思係咪單性別?

作者: gudbb    時間: 13-12-2 15:31     標題: 回覆:vailon 的帖子

你指係聖雅各及軒小?因為華仁係男校

作者: vailon    時間: 13-12-2 16:14

gudbb 發表於 13-12-2 15:31
你指係聖雅各及軒小?因為華仁係男校

係.....因為上面有朋友quote左華仁, 我都打埋出來.

作者: Cheungcc728    時間: 13-12-2 16:18

軒小上午唔ok?
作者: vailon    時間: 13-12-2 18:13

Cheungcc728 發表於 13-12-2 16:18
軒小上午唔ok?

在於我來講, 軒小上下午都一樣ok, 何況佢地都就轉全日.
但軒下好似谷過軒上.

作者: darkbson    時間: 13-12-2 19:41     標題: 引用:Quote:Cheungcc728+發表於+13-12-2+16:18+

原帖由 vailon 於 13-12-02 發表
在於我來講, 軒小上下午都一樣ok, 何況佢地都就轉全日.
但軒下好似谷過軒上.
...
軒上升中派位,好好多!

作者: EMS    時間: 13-12-2 19:53     標題: 回覆:cmir 的帖子

點解net11好過net12?係小學多band1生定中學多好學校?

作者: peterpet123    時間: 13-12-2 20:51     標題: 回覆:其實12網都唔係話無敵....

係呀,其實net11係好過net12

作者: Nbranson    時間: 13-12-2 20:55

請問11區有也神級津官小謝
作者: daisy17772    時間: 13-12-3 14:54

Net 12 is more extreme than Net 11, either very good or.....

Net 11 has more good on average schools to pick.  Having said that, the population is more in Net 11 geographically, therefore the chance for getting lower choices could be worse than 12.
作者: cmir    時間: 13-12-3 15:08

回覆 Nbranson 的帖子

Net 11 有般咸道官立小學/聖公會聖彼得小學/聖士提反女子中學附屬小學(柏道)/嘉諾撒聖心學校 etc
作者: cmir    時間: 13-12-3 15:11

回覆 EMS 的帖子

Net 11 學校平均, 唔會差太遠, 次熱門選擇都好多。中學校網都好好!
作者: peter_pan    時間: 13-12-3 15:44

高質素的男女校:
Net 11 - 般咸道官立小學/聖公會聖彼得小學/聖安多尼學校
Net 12 - 軒尼詩道官立上午小學/軒尼詩道官立午下小學/聖公會聖雅各學校

高質素的女校
Net 11 - 聖士提反女子中學附屬小學(柏道)/嘉諾撒聖心學校
Net 12 - 瑪利曼小學/聖保祿天主教小學/嘉諾撒聖方濟各學校

高質素的男校:
Net 11 - ????
Net 12 - 聖若瑟小學/番禺會所華仁小學

I can't see how net 11 is better than net 12!

作者: daisy17772    時間: 13-12-3 15:55

peter_pan 發表於 13-12-3 15:44
高質素的男女校:
Net 11 - 般咸道官立小學/聖公會聖彼得小學/聖安多尼學校
Net 12 - 軒尼詩道官立上午小學/ ...
In Net 11, there're few more..than your list....which are not bad at all SKH KY, YW 1/2, LS (just heard that they're not bad).  But in Net 12, other than those you list, ...
作者: peter_pan    時間: 13-12-3 16:10

If you coonsider those, then I would say 寶血小學 (跑馬地) & 東華三院李賜豪小學 in net 12 are not that bad either.
Besides, with 3 top girls' schools & 2 top boys' schools in net 12 compared with just 2 top girls' schools in net 11, there will be less competition for top co-ed schools in net 12.
作者: cmir    時間: 13-12-3 16:27

The point is if you don't get the 1st choice for lucky draw in Net 12, you would be .....However, for Net 11, you can still have some fair school to choose from for 2nd & 3rd choice.
作者: daisy17772    時間: 13-12-3 16:31

peter_pan 發表於 13-12-3 16:10
If you coonsider those, then I would say 寶血小學 (跑馬地) & 東華三院李賜豪小學 in net 12 are not th ...

In fact 寶血小學 (跑馬地)  is very good, many of their P6 girls go to st. paul's sec.  I just missed it out.

But 李賜豪小學 is just very so so, compared to Net 11 SKH KY, YW 1/2, some boys  go to YW.  But LCH, only one or two to QC.    In Net 11, you may still go to fairly good school in choices other than first three. But in Net 12, one may end up in a not very good school other than first three/four.  That's how I compare.  My friend can get SKH KY in 7th choices (2 years ago).  IN Net 12, one may get a school that is "almost unknown".

For boys, I think Net 12 is worse than Net 11. For girls, I think Net 12 gives fairly good chances into St.Paul Cat and St Francis.  However, in Net 11, the competition for St. Stephen's girls is more fierce than marymount, in my opinion.

作者: rarafish    時間: 13-12-3 22:39

所以我最後搬屋搬左去西環...

25 號知自行軒下衰左後(我已係校友)..就決定搬屋..
差不多價錢, 西環同灣仔租到差不多大小既..

最後因為11 區係多好多選擇, 朋友第二CHOICE 英二都入到..所以我放棄12 區....
作者: Nbranson    時間: 13-12-3 23:28

其實講dream schools net 12 真係冇得輸,我肯定很多九龍新界的家長從來冇聽過盤小而普遍都知軒小係top tier 官校。男校來説我又真係唔覺有那間出名出色過WY St Joe..... 東方蘋果日報已經做過幾個專題介紹 net 12 租盤嗱。不過冇介紹過 net 11 可想而知
作者: sunnygirl    時間: 13-12-4 07:16     標題: 引用:其實講dream+schools+net+12+真係冇得輸,

原帖由 Nbranson 於 13-12-03 發表
其實講dream schools net 12 真係冇得輸,我肯定很多九龍新界的家長從來冇聽過盤小而普遍都知軒小係top tie ...
幾實樓上已經有人答左,我copy 多次比你睇,所指嘅好係11區的學校較平均,比較容易選擇,就算入唔到第一志願入第二、三志願的學校都好ok。

The point is if you don't get the 1st choice for lucky draw in Net 12, you would be .....However, for Net 11, you can still have some fair school to choose from for 2nd & 3rd choice.

作者: chingcging    時間: 13-12-4 07:26     標題: 引用:其實講dream+schools+net+12+真係冇得輸,

原帖由 Nbranson 於 13-12-03 發表
其實講dream schools net 12 真係冇得輸,我肯定很多九龍新界的家長從來冇聽過盤小而普遍都知軒小係top tie ...
唔係盤小,係般小。盤小冇咗好多年啦

net 11係進可攻,退可守。要穩陣要博都得。反之net 12就一念天堂,一念地獄。一係dream school, 一係…

作者: Charlotte_mom    時間: 13-12-4 07:39     標題: 引用:+本帖最後由+daisy17772+於+13-12-3+16:32+

原帖由 daisy17772 於 13-12-03 發表
Fair comments。net 12好多top schools,net 11勝在平均。net 12要識play safe就唔會失手。過去數字來看講你擺寶血第二實入架wor,不過家長唔甘心之嘛。中學情況就相反,net 11中學好多人話一係band one一係band three。而灣仔對中游學生較多選擇

作者: sunnygirl    時間: 13-12-4 08:53     標題: 引用:Quote:原帖由+daisy17772+於+13-12-03+發表

原帖由 Charlotte_mom 於 13-12-04 發表
Fair comments。net 12好多top schools,net 11勝在平均。net 12要識play safe就唔會失手。過去數字來看講 ...
Net 12 band 2 中學有邊幾間?

作者: vvbyy    時間: 13-12-4 09:15     標題: 回覆:其實12網都唔係話無敵....

若有私小back up,net 11, 12 and 41 点睇,我個是仔

作者: EMS    時間: 13-12-4 09:57

回覆 Nbranson 的帖子

點解其他區D家長選擇NET12多過NET11,相信其中一個原因係,灣仔區方便過中西區好多,起碼多D巴士同地鐵去到.
不過下年年底港鐵去到中西區囉~

作者: EMS    時間: 13-12-4 10:32

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20130905/photo/0905-00176-038b2.jpg?t=1386124228631

大家要留意,灣仔區學額不足,可能爭得好勁.....

作者: chingcging    時間: 13-12-4 11:26     標題: 回覆:其實12網都唔係話無敵....

其實中學都係全跨區借位,中西都會派到荷東,住北角都有派去英華

作者: catcc2000    時間: 13-12-4 11:29     標題: 回覆:EMS 的帖子

好得人驚呀!!

作者: EMS    時間: 13-12-4 11:58

回覆 rarafish 的帖子

乜第1輪計分派唔到,可以第2輪轉地址去第2區抽大抽奬咩?
我以為由開初交FORM計決定咗個住址唔改得添

作者: lewisfung    時間: 13-12-4 12:05     標題: 引用:http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/2013

原帖由 EMS 於 13-12-04 發表
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20130905/photo/0905-00176-038b2.jpg?t=1386124228631

大家要留意, ...
其實我唔明係點計條數出嚟,當時首階段都未開始。另外上年最後灣仔區學額足夠,都唔駛喺第二區借位但今年要借700幾。九龍城上年借黃大仙200幾個位但今年突然差3000幾個位?重嚴重過一路講緊嘅重災區北區?

作者: lewisfung    時間: 13-12-4 12:12     標題: 引用:回覆+rarafish+的帖子 乜第1輪計分派唔到,

原帖由 EMS 於 13-12-04 發表
回覆 rarafish 的帖子

乜第1輪計分派唔到,可以第2輪轉地址去第2區抽大抽奬咩?
可以的,首輪只計分不計地址。但次輪轉區你會無咗111,萬一要叩門成功機會可能差D或無得叩

作者: joannechow1031    時間: 13-12-4 12:12

我自己過來人, 上年全部直資,私校都考唔到, 就住12net 大抽獎中第一志願, 總括經驗, play safe 是重要, 唔放st joseph, 瑪利曼第一呢d高風險學校, 其實其他都十拿九穩入!
作者: EMS    時間: 13-12-4 12:13

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20130905/00176_038.html
其實我都唔係好明點計,但上水計錯係唔出奇,個'唔得掂'成日都計錯上水條數咖啦

作者: 20082012BB    時間: 13-12-4 12:20

我覺得似計錯
作者: sh_yip    時間: 13-12-4 19:23     標題: 引用:我自己過來人,+上年全部直資,私校都考唔到,

原帖由 joannechow1031 於 13-12-04 發表
我自己過來人, 上年全部直資,私校都考唔到, 就住12net 大抽獎中第一志願, 總括經驗, play safe 是重要, 唔 ...
請問你放那一間學校係第一志願?

作者: apple82    時間: 13-12-4 19:29

hi, If I put st Joseph or wah yan as first choice, then is it better to choose precious blood/ li chi ho as second choice? How about Hennessy govt pm, is it risky to put in second choice?
作者: CoffeeCake    時間: 13-12-4 19:51

EMS 發表於 13-12-4 10:32

大家要留意, ...
我女果班有約半數不是住net 12。。。。。唔知係咪咁邪,自行階段比異區人拎晒?
作者: CoffeeCake    時間: 13-12-4 19:56

&早前ian都有澄清,呢堆數據,好似無考慮直資私校學額,overall香港明年係夠學額的。
作者: lc1010    時間: 13-12-5 00:54     標題: 引用:hi,+If+I+put+st+Joseph+or+wah+yan+as+fir

原帖由 apple82 於 13-12-04 發表
hi, If I put st Joseph or wah yan as first choice, then is it better to choose precious blood/ li ch ...
其實宜家真係好難估計,因資料比以前透明,網上資訊發達,多咗人識玩呢個遊戲,大家都可能係咁做,甚至更保守。宜家可能比之前更能預計。

作者: catcc2000    時間: 13-12-5 08:50     標題: 回覆:joannechow1031 的帖子

我想放華仁第一,但得30個位真係好驚呢,一唔得又去張XX,黃XX

作者: lewisfung    時間: 13-12-5 09:14     標題: 引用:我想放華仁第一,但得30個位真係好驚呢,一

原帖由 catcc2000 於 13-12-05 發表
我想放華仁第一,但得30個位真係好驚呢,一唔得又去張XX,黃XX
今年軒上下都好多20分入唔到,如軒下放第二都可能失手,今年比往年更難玩

作者: catcc2000    時間: 13-12-5 21:59     標題: 回覆:sh_yip 的帖子

想請教sh_yip 12網點play safe ?

作者: daisy17772    時間: 13-12-7 00:21

Last school year, end up during lucky draw phase, Net 12 didn't have to borrow seats from other Net.  So the play safe formula:  e.g. for boys, the combination of 1st First St.Jo, 2nd Hennessy pm did succeed, i.e  got a seat thru 2nd choice....however, there were some didn't get 2nd choice  with this play safe formula.

Given the results of the first phase gov't allocation, it may be more realistic to assume this play safe formula may be less safe in the coming year.

Good luck all!
作者: sh_yip    時間: 13-12-7 12:33     標題: 引用:想請教sh_yip+12網點play+safe+? +

原帖由 catcc2000 於 13-12-05 發表
想請教sh_yip 12網點play safe ?
你應該請教Joannechow呀! 唔係我!

作者: prodott    時間: 13-12-7 16:07     標題: 引用:Quote:原帖由+joannechow1031+於+13-12-04+

原帖由 sh_yip 於 13-12-04 發表
請問你放那一間學校係第一志願?
Net 12girl,掂填才play  safe?

作者: qqbabe    時間: 13-12-7 16:17     標題: 回覆:vailon 的帖子

del

作者: Nbranson    時間: 13-12-7 16:59

??? 其實我訂左明天蘋果頭版 post 我個仔副相: )
作者: 5tgb    時間: 13-12-28 16:23

12 網好處是你不選男、女校,不選軒上、下,你大抽獎選第一位的學校,其實入左8丶9成。
無私/直在手都不用怕。
作者: 5tgb    時間: 13-12-28 16:28

小小更正,是不選男校,不選女校。而不是不選男女校。
作者: sh_yip    時間: 13-12-28 18:44     標題: 引用:小小更正,是不選男校,不選女校。而不是不

原帖由 5tgb 於 13-12-28 發表
小小更正,是不選男校,不選女校。而不是不選男女校。
咁咪等於只揀二、三線的學校

作者: catcc2000    時間: 13-12-28 18:54     標題: 回覆:5tgb 的帖子

咁即係得聖雅各,寶血,寶覺,嘉道理,張凝文可以簡?!

作者: darkbson    時間: 13-12-28 20:36     標題: 引用:咁即係得聖雅各,寶血,寶覺,嘉道理,張凝

原帖由 catcc2000 於 13-12-28 發表
當然選聖雅各為首位呢!

作者: 5tgb    時間: 13-12-28 21:44

12區如果計成績,就算東記,聖記都好過好多區的一線學校啦!
如果你選他們第一,8成機會應該無問題。
作者: catcc2000    時間: 13-12-28 21:56     標題: 回覆:5tgb 的帖子

邊間係東記?

作者: catcc2000    時間: 13-12-28 22:09     標題: 回覆:catcc2000 的帖子

呀,李賜豪

作者: chrischeung    時間: 13-12-28 23:58

回覆 catcc2000 的帖子

點解叫東記??

作者: 5tgb    時間: 13-12-29 00:01

其實東記這幾年真係上得好急,總部比好多資源。不失為幾好的選擇。入左先再想叩門都係其中一個選擇。
一鳥在手,勝過百鳥在林。
作者: chrischeung    時間: 13-12-29 00:22

回覆 5tgb 的帖子

我估到,東華三院。但升英中個%太低
作者: 5tgb    時間: 13-12-29 01:04

如果選番一線,軒小是官小,不教快,不教深,相對無甘谷。派位算中等,都可以試下。
作者: Charlotte_mom    時間: 13-12-29 01:14     標題: 引用:咁即係得聖雅各,寶血,寶覺,嘉道理,張凝

原帖由 catcc2000 於 13-12-28 發表
聖雅各近年首選都收唔晒呀

作者: Charlotte_mom    時間: 13-12-29 01:16     標題: 引用:如果選番一線,軒小是官小,不教快,不教深

原帖由 5tgb 於 13-12-29 發表
如果選番一線,軒小是官小,不教快,不教深,相對無甘谷。派位算中等,都可以試下。 ...
軒官升中派位唔止中等啊,有聯繫一流官中,每年頭幾十都唔駛愁

作者: whl3868    時間: 13-12-29 01:21

5tgb 發表於 13-12-29 01:04
如果選番一線,軒小是官小,不教快,不教深,相對無甘谷。派位算中等,都可以試下。 ...
軒小?...上午定下午...下午就2年級分精英班仲唔算谷?...派位都算中等? ~~~

作者: 5tgb    時間: 13-12-29 07:36

軒上、下派位差不多,你耍入直屬名中,跟本無得唔谷。
唔谷的意思是你不打算入直屬名中,成績普通,學校都不建議你轉校。區內其他-缐就有機會這樣做。
作者: catcc2000    時間: 13-12-29 09:57     標題: 回覆:其實12網都唔係話無敵....

但軒小好像很谷呀?有冇人知寶血點?我想知多d。寶血同李賜豪各方面怎比較?

作者: chrischeung    時間: 13-12-29 14:11

回覆 catcc2000 的帖子

寶血派位好過李好多,但位置隔壁些,又返得早,李好似返8點15分,對嗎
作者: catcc2000    時間: 13-12-29 16:57     標題: 回覆:其實12網都唔係話無敵....

小學間間都早架啦

作者: wsjudy    時間: 13-12-29 23:43

咁我想問下, 我個係仔, 我想由12網搬去14網又會否有好選擇? 因太怕12網會失手跌入地獄, 請大家幫忙俾D意見, THX!
作者: Charlotte_mom    時間: 13-12-30 01:07     標題: 引用:咁我想問下,+我個係仔,+我想由12網搬去14網

原帖由 wsjudy 於 13-12-29 發表
咁我想問下, 我個係仔, 我想由12網搬去14網又會否有好選擇? 因太怕12網會失手跌入地獄, 請大家幫忙俾D意見, ...
12網多名校(誇網老遠借地址都希望入果種),你都睇到分析,放棄名校揀地區學校家長都牙痛咁聲。14網點top都係地區名校,你話12好定14好?

作者: wsjudy    時間: 13-12-30 01:14

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我冇咩抽獎運, 又冇錢去讀俾錢學校, 所以一心想入官津小學, 但係見到今年太激烈了, 好怕入了差差學校呀, 如果我搬了去14網, 我係甲部都可以填返12區的學校, 不過機會率唔知有幾多會中了, EVEN甲部衰了, 都仲可以入了14網的小學, 好似安全過12網咁, 請問這樣想是否好笨?
作者: 5tgb    時間: 13-12-30 07:51

心頭唔高,報12區二線例如寶血,李賜豪等,其實直入機會都好高。學校可與14區一線比架啦。報14區都不是直入一線架!而且12區2線叩門其實要求不高,而本區叩門一定有優勢,無須跨區。
你有這個想法,想八下你自行選那些學校呢?
作者: 5tgb    時間: 13-12-30 08:12

我先前在12區抽獎,李記排第四都入左,不過自己叩過另外一間無讀之嗎!
相信今年競爭大,都無變得甘快呀!(其實12區學生人數不多,又多人讀国際,直私,好多人就算抽到2線都不讀,因有直私在手。除非今年特別多虚報,否則不相信灣仔2線競爭大。不過以抽獎首選計呀!)
作者: karen55407    時間: 13-12-30 08:16     標題: 回覆:wsjudy 的帖子

可以叩門吖嘛!咁靚網都放棄,似乎可惜咗,14網都一樣會派差學校

作者: Charlotte_mom    時間: 13-12-30 08:24     標題: 引用:回覆+Charlotte_mom+的帖子 我冇咩抽獎運,

原帖由 wsjudy 於 13-12-30 發表
回覆 Charlotte_mom 的帖子

我冇咩抽獎運, 又冇錢去讀俾錢學校, 所以一心想入官津小學, 但係見到今年太激 ...
甲部只有5%。你放棄45%機會去搏5%,條數唔岩呀

作者: Charlotte_mom    時間: 13-12-30 08:25     標題: 回覆:其實12網都唔係話無敵....

呀唔係,住12網都可以填甲部。所以係放棄50%而選擇用5%至岩

作者: ha8mo    時間: 13-12-30 08:27

作者: ha8mo    時間: 13-12-30 08:29

作者: ha8mo    時間: 13-12-30 08:53

作者: karen55407    時間: 13-12-30 09:16     標題: 回覆:Charlotte_mom 的帖子

諗壞腦就算喺12網,甲部都可填12網

作者: LittleRoxie    時間: 13-12-30 09:48     標題: 回覆:wsjudy 的帖子

作者: 5tgb    時間: 13-12-30 10:21

比多小小資料你,阿仔在灣仔讀KG,同學有8成左右報直/私,未抽獎有私/直在手 的有三、四成。自行收左約二、三成。又有起過一半有體藝活動証書,用來叩門。
我雖然不肯定他們全部報一線,但從未聽過有 同學家長自稱排二線在首選。
作者: Charlotte_mom    時間: 13-12-30 13:43

俾多少少資料你: SPK, SPN同TL三間學校都係可以HOLD住自己位抽獎, D學生一定搏到盡
同意: 我雖然不肯定他們全部報一線,但從未聽過有 同學家長自稱排二線在首選。
作者: wsjudy    時間: 13-12-30 14:10

多謝各方意見, 原來12網有咁大機會率, 我而家先知咋
咁二線男仔係邊幾間?

ST. JAMES之外仲有冇其他?
軒下叫一線定二線?
睇睇下乙部填得3,4間咋, 咁會否太危險@@

作者: wsjudy    時間: 13-12-30 16:48

回覆 5tgb 的帖子

自行搏了軒下, 衰了
作者: 5tgb    時間: 13-12-30 16:48

12區男仔,不報男校,不報上、下午校,全部都可算二線架啦!
報的數目不重要,因為12區本身已經學校小,加上多男校,女校。而且一線學校,你唔排第一,填唔填完全無分別。
作者: cutietoby    時間: 13-12-30 20:39     標題: 回覆:Charlotte_mom 的帖子

想問st james 係一線定二線?

作者: catcc2000    時間: 13-12-30 22:11     標題: 回覆:其實12網都唔係話無敵....

我12網,仔,冇私小直資係手,仲諗住放寶血係乙一tim

作者: apple82    時間: 13-12-30 22:25

st james or 軒下放第一機會大?

作者: 過路客    時間: 13-12-30 22:56

Sfa 同Spcatholic 是二線嗎?
作者: chrischeung    時間: 13-12-30 23:14

回覆 apple82 的帖子

今年好多人放呢兩間在第一,我就系其中一人,有時諗會吾會軒上机會大些

作者: whl3868    時間: 13-12-30 23:26

過路客 發表於 13-12-30 22:56
Sfa 同Spcatholic 是二線嗎?

女校計...SFA 同 St. Paul Catholic 加 Marymount...係三強
吸飛當然係 Marymount多d
講錯天...Net 12好似得3間 女小~~~

作者: Charlotte_mom    時間: 13-12-31 09:16

原來講左咁耐都無POST過數據, 不如睇睇:

2013各小學的升中派位公佈 (報料區)
http://www.edu-kingdom.com/forum ... 3345&extra=page%3D1

2013派位實況:
11網:
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ghlight=11%E7%B6%B2
12網:
http://www.edu-kingdom.com/forum ... 27941&extra=&page=1
http://www.edu-kingdom.com/forum ... 3603&extra=page%3D1
http://www.edu-kingdom.com/forum ... 961&extra=page%3D14
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ghlight=12%E7%B6%B2

14網:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2587070&extra=page%3D7
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2589968&extra=page%3D15

作者: taktakchichi    時間: 13-12-31 09:55

今年自行派位公佈之後搵出嚟, 俾大家參考下啦:

學校名稱

2014小一學位

自行分配已用學位

統一派位餘額

軒尼詩官立上午小學

軒尼詩官立下午小學

聖公會聖雅各小學

嘉諾撒聖方濟各學校

瑪利曼小學

聖保祿天主教小學

聖若瑟小學

番禺會所華仁小學 (上午)

番禺會所華仁小學 (下午)

寶血小學

東華三院李賜豪小學

三大女校, St Joseph同華下竟然今年自行都無超收, 但華上同三大熱門男女校就大件事

作者: retriever    時間: 13-12-31 11:03

回覆 vailon 的帖子

聖雅各會多入邊間中學

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5