教育王國

標題: 等待KV 出結果 [打印本頁]

作者: heydenbb    時間: 13-11-26 17:40     標題: 等待KV 出結果

SC 都出了結果,但KV 仲未有消息,唔知會係今個星期定下星期出結果呢?

作者: adatang1024    時間: 13-11-26 18:17     標題: 回覆:等待KV 出結果

可能民生會快過KV

作者: heydenbb    時間: 13-11-26 18:20     標題: 引用:可能民生會快過KV +

原帖由 adatang1024 於 13-11-26 發表
可能民生會快過KV
我都覺得會係

作者: figo10    時間: 13-11-26 18:45     標題: 回覆:等待KV 出結果

等到頸都長

作者: rosebb    時間: 13-11-26 18:46

今星期出
作者: yeelikka    時間: 13-11-26 18:48     標題: 引用:今星期出

原帖由 rosebb 於 13-11-26 發表
今星期出
你点知呀?

作者: poloking    時間: 13-11-26 18:49     標題: 回覆:等待KV 出結果

I think this Friday / Saturday

作者: rosebb    時間: 13-11-26 18:50

From kv parents
作者: yeelikka    時間: 13-11-26 18:59     標題: 引用:I+think+this+Friday+/+Saturday +

原帖由 poloking 於 13-11-26 發表
I think this Friday / Saturday
等到頸都長!

作者: heydenbb    時間: 13-11-26 19:00     標題: 引用:From+kv+parents+

原帖由 rosebb 於 13-11-26 發表
From kv parents
好緊張呀!

作者: MMAAXX    時間: 13-11-26 20:27     標題: 回覆:等待KV 出結果

嘩好驚,一諗起有心跳加速,手心出汗

作者: tltltracy    時間: 13-11-26 20:37     標題: 回覆:等待KV 出結果

等到唔緊張啦

作者: mymelody999    時間: 13-11-26 20:58

今日打去問話12月初
作者: 好有問題    時間: 13-11-26 21:11     標題: 引用:今日打去問話12月初

原帖由 mymelody999 於 13-11-26 發表
今日打去問話12月初
即係唔會今個星期
繼續等!!

作者: karen6412    時間: 13-11-26 22:34     標題: 回覆:heydenbb 的帖子

真係好緊張

作者: CherryBun    時間: 13-11-26 23:17     標題: 引用:今日打去問話12月初

原帖由 mymelody999 於 13-11-26 發表
今日打去問話12月初
咁夠疆打去嗎? 封信佢話唔好問個喎

作者: mymelody999    時間: 13-11-26 23:18

預咗唔收……亞囡冇唱歌
作者: mymelody999    時間: 13-11-26 23:22

回覆 CherryBun 的帖子

係咩?吾知呀!朋友打咋……
作者: alicelki    時間: 13-11-27 00:31     標題: 回覆:等待KV 出結果

大家平常心啦!大局已定,何必緊張?考得KV嘅聰明家長都唔會淨係考一間,係咪?其他都應該有offer,或已經心裡有數。

作者: sonia410    時間: 13-11-27 02:02     標題: 回覆:等待KV 出結果

等咁耐、等到冇咩感覺了

作者: Justsayhi    時間: 13-11-27 06:13     標題: 引用:等咁耐、等到冇咩感覺了 +

原帖由 sonia410 於 13-11-27 發表
等咁耐、等到冇咩感覺了
已經豁出去了!

作者: daisylhn    時間: 13-11-27 09:13     標題: 回覆:等待KV 出結果

一出就會有好多SC vs KV 的post了

作者: lailaicom    時間: 13-11-27 09:22

快D出就好啦,好心急,好想入到呢間
作者: cymchris    時間: 13-11-27 09:56     標題: 回覆:等待KV 出結果

我仔係讀緊K1,希望那些認同kv教學模式和理念的家長入到。kv係用家先會知道好的一間幼稚園。

作者: 好有問題    時間: 13-11-27 10:04     標題: 引用:一出就會有好多SC+vs+KV+的post了 +

原帖由 daisylhn 於 13-11-27 發表
一出就會有好多SC vs KV 的post了
無錯,到時又有新一輪嘅林峰vs陳豪,睇你like邊個

作者: rgalc    時間: 13-11-27 10:13     標題: 引用:Quote:原帖由+daisylhn+於+13-11-27+發表一

作者: bakki    時間: 13-11-27 10:27

cymchris 發表於 13-11-27 09:56
我仔係讀緊K1,希望那些認同kv教學模式和理念的家長入到。kv係用家先會知道好的一間幼稚園。

...

絶對認同! 我仔讀K2
作者: 貓貓人    時間: 13-11-27 10:44     標題: 引用:Quote:cymchris+發表於+13-11-27+09:56+我

原帖由 bakki 於 13-11-27 發表
絶對認同! 我仔讀K2
me too. 我都係用家,我仔K1,Kv真係好好,out of my expectation.

作者: CherryBun    時間: 13-11-27 10:47     標題: 回覆:等待KV 出結果

我仔好掛住呢間學校, in完之後成日提住要去新學校。事原臨走前門口個老師好似問佢like咩水果, 佢話apple, 之後老師指指壁報上面有個大蘋果, 又俾左粒紅色的糖佢食。 我仔記到依家。

作者: 程    時間: 13-11-27 10:53

無唱歌係咪一定唔會收
作者: rosebb    時間: 13-11-27 10:55

SC VS KV,我就無得打呢條FEED,因為SC,WAITING LEI......希望KV會中啦.......
作者: Fion_Wu    時間: 13-11-27 10:56

我個囡都IN得唔錯,都好希望有好消息
作者: chanhyan1    時間: 13-11-27 11:03     標題: 回覆:等待KV 出結果

今年有幾多人in KV?

作者: cherrybeepbeep    時間: 13-11-27 11:10

貓貓人 發表於 13-11-27 10:44
me too. 我都係用家,我仔K1,Kv真係好好,out of my expectation.

kv的媽媽們, 可否再分享多些kv的好處?
如, 紀律, 是否教得好好?
學習, 是否又開心又能學到嘢?
家校合作, 雖然成日話冇家長參與的活動, 咁點樣知道小朋友在學校的事情?
多謝指點

作者: gamui    時間: 13-11-27 11:17

回覆 cymchris 的帖子

絶對認同! 我仔讀K1...I have received the offer letetr on one of Saturday last year...
作者: vickyyeung1204    時間: 13-11-27 11:20     標題: 回覆:等待KV 出結果

作者: yokeeland    時間: 13-11-27 11:28

回覆 的帖子

我仔K1,去年冇唱歌都收,老師睇整體表現!

預祝各位家長成功入到心儀學校

作者: vickyyeung1204    時間: 13-11-27 11:29     標題: 引用:回覆+程+的帖子 我仔K1,去年冇唱歌都收,

作者: gamui    時間: 13-11-27 11:30

回覆 cherrybeepbeep 的帖子

如, 紀律, 是否教得好好? - 紀律教得好好
學習, 是否又開心又能學到嘢? - My boy and his classmates feels happy for going school and they like their class teacher(s)
家校合作, 雖然成日話冇家長參與的活動, 咁點樣知道小朋友在學校的事情? - From your kids..this is the purpose for KV teachers not telling parents directly about what is doing at schoo, like what do kids need to bring in next day to the class or homework also, they train kids to tell parents directly...training them to be more independent...
作者: shevachevy    時間: 13-11-27 11:33

我小朋友k1, 紀律真係冇得頂, 個個自動自覺, 一入學校果下佢地個個變身成個小學生咁, 自己拎手冊功課出o黎, 還圖書, 去toilet, 之後拎枱面o的玩具玩一陣, 只係有個別同學仔初期有喊, 但而家已經ok晒
教中文o既進度非常理想, 教認字一流, 仲要keep 到全班都有進度, 而唔係叻先識 (如果你試過教小朋友認中文字的話你就知我講乜, 認中文比英文難好多), 英文都ok, 循序漸進唔太深; 出奇地少功課 (比我想像中要少好多), 一兩個星期先有一次填色, 半張A4 紙, 其他PRE-WRITING 阿女話o係學校做晒

冇乜家校活動唔代表冇溝通, train到 o的小朋友自己向家長報告發生咩事咪仲理想, 而且係有家長日, 10月已經見左老師。

作者: yokeeland    時間: 13-11-27 11:35

回覆 vickyyeung1204 的帖子

佢返學好開心,很喜歡老師,亦好快適應新學校。
作者: bbalau    時間: 13-11-27 12:01     標題: 引用:回覆+cherrybeepbeep+的帖子 我小朋友k1,+

原帖由 shevachevy 於 13-11-27 發表

我小朋友k1, 紀律真係冇得頂, 個個自動自覺, 一入學校果下佢地個個變身成個小 ...
送返學送到班房門囗,日日同老師溝通都得。

作者: bonbon1220    時間: 13-11-27 12:38     標題: 引用:+本帖最後由+rosebb+於+13-11-27+10:55+編

原帖由 rosebb 於 13-11-27 發表

SC VS KV,我就無得打呢條FEED,因為SC,WAITING LEI...... ...
我都想 kv vs sc ,但sc also waiting La ="= 希望kv 有好消息

作者: cchowls    時間: 13-11-27 12:48     標題: 引用:回覆+cherrybeepbeep+的帖子 我小朋友k1,+

我小朋友k1, 紀律真係冇得頂, 個個自動自覺, 一入學校果下佢地個個變身成個小 ...
KV既中數相信一定好强。

而英文方面,想問下現在是否每天有NET?一堂幾多分鐘?好果target直資或私小,有需要出去補底嗎?thanks.

作者: tokwawan    時間: 13-11-27 12:50

希望你們有好消息,早幾天到了教員室,已見他們在入信,相信好快寄出!
作者: bbalau    時間: 13-11-27 12:55     標題: 引用:Quote:原帖由+shevachevy+於+13-11-27+發表

原帖由 cchowls 於 13-11-27 發表

而英文方面,想問下現在是否每天有NET?一堂幾多分鐘?好果target直資或私小,有需 ...
考小一,間間幼稚園都出去補。

作者: shevachevy    時間: 13-11-27 12:56

回覆 cchowls 的帖子

唔係日日有net, 一星期一日, 40分鐘左右, 對我o黎講我覺得冇分別(係學費就因佢有分別), 當初揀 kv 時根本唔知佢有net。
我小朋友k1而已, 你問我考私小直資足唔足夠我未有資格講, 但我見有k3家長報喜已有唔錯offer, 當然我認識o既不代表其他k3學生。

但我不嬲唔會"神化"一兩個 net o既功效, 有可能好過冇, 但冇又唔係好大問題, 家庭o既input更加重要。

作者: cchowls    時間: 13-11-27 12:59     標題: 引用:回覆+cherrybeepbeep+的帖子 我小朋友k1,+

另外,紀律方面,我亦很佩服KV的教法及成效。

據我理解,KV 的教學方法係比較傳統。(有錯請提点) KV會否鼓勵學生思考、發問、表達及有創意?

謝謝。

作者: cchowls    時間: 13-11-27 13:01     標題: 回覆:bbalau 的帖子

Thanks.

作者: cymchris    時間: 13-11-27 13:14     標題: 引用:Quote:原帖由+shevachevy+於+13-11-27+發表

原帖由 cchowls 於 13-11-27 發表

而英文方面,想問下現在是否每天有NET?一堂幾多分鐘?好果target直資或私小,有需 ...
相信你的問題係kv同SC比。sc英文強係人都知,但佢地的老師在教學上有好大的自由度,我識既同事的仔仔的net就.....所以可能會有好大出入。但kv你唔好expect佢地會教多D野,但係佢地一定要教哂所有已定的課程。我自己有找人補仔仔英文

作者: 兔兔媽咪    時間: 13-11-27 13:26     標題: 引用:希望你們有好消息,早幾天到了教員室,已見

原帖由 tokwawan 於 13-11-27 發表
希望你們有好消息,早幾天到了教員室,已見他們在入信,相信好快寄出!
希望快d知結果

作者: edithlee    時間: 13-11-27 13:31     標題: 回覆:等待KV 出結果

我都用家,小兒K2, 這是一家很奇妙的學校,我十分滿意。

作者: edithlee    時間: 13-11-27 13:33     標題: 回覆:等待KV 出結果

細仔有SC offer, 但我最想入KV

作者: heydenbb    時間: 13-11-27 13:38     標題: 回覆:等待KV 出結果

請問KV的家長,你們的小朋友有沒有在課外學英文及普通話?學校的英文課是否用phonics 教?咁一星期有多少時間由net 教及普通話課堂時間。

作者: edithlee    時間: 13-11-27 14:04     標題: 回覆:等待KV 出結果

是否在校外學習英文及普通話是視乎家長的要求。我大仔有在外學phonics及普通話的,但同班中,任何校外活動均沒有參與的人亦大有人在。而我認識不同學校的家長,包括學之園,SC, York,劍鳴等,亦不會因為學校有相應語文而放棄在校外加補。所以,有否參與校外課程係絕對睇家長既要求。

作者: Chocolatefree    時間: 13-11-27 14:06     標題: 回覆:等待KV 出結果

每年呢個KV post 都會hit 到爆哂燈!

作者: miffish    時間: 13-11-27 14:13

回覆 的帖子

我囝囝上年無唱歌,但仍然成為KV的一員。老師不會因為唔唱歌而唔收……加油!

作者: edithlee    時間: 13-11-27 14:15     標題: 回覆:等待KV 出結果

希望大家會收到好消息

作者: 兔兔媽咪    時間: 13-11-27 14:44     標題: 引用:希望大家會收到好消息 +

原帖由 edithlee 於 13-11-27 發表
希望大家會收到好消息
Hope so

作者: christinehaa8    時間: 13-11-27 14:47

幾號有消息?
作者: rosebb    時間: 13-11-27 15:00

快些收到,如果收的話,星期六唔去St. rosa啦,唔想集郵lei.....
作者: 兔兔媽咪    時間: 13-11-27 15:53     標題: 引用:幾號有消息?

原帖由 christinehaa8 於 13-11-27 發表
幾號有消息?
Said that 2 dec

作者: cymchris    時間: 13-11-27 19:34     標題: 引用:細仔有SC+offer,+但我最想入KV +

細仔有SC offer, 但我最想入KV
希望你細仔入到!唔知哥哥係度讀,對收細仔有無幫助呢?不過話好似係無架!

作者: edithlee    時間: 13-11-27 19:39     標題: 回覆:cymchris 的帖子

無幫助的。好多朋友之前都被reject

作者: poloking    時間: 13-11-27 19:58     標題: 引用:無幫助的。好多朋友之前都被reject +

無幫助的。好多朋友之前都被reject
Edith....I think your chance is very good ...don't worry

作者: edithlee    時間: 13-11-27 20:04     標題: 回覆:poloking 的帖子

Heee.....hope so.
Very nervous now lei~~~~

作者: rosebb    時間: 13-11-27 20:09

Dun worry, must ok lei
作者: edithlee    時間: 13-11-27 20:12     標題: 回覆:等待KV 出結果

Good luck to all of us

作者: Sso2011    時間: 13-11-27 22:27

好心急,希望這兩天可以有结果!
作者: tokwawan    時間: 13-11-27 22:33

回覆 edithlee 的帖子

edith, i think should ok, 之前我大仔有同學個細妹可能in得唔好, 學校跟手約佢第二個星期六再in, 其實係暗盤2nd in, 只係比有兄妹在讀的多一次機會...如果冇人call 你2nd in, 即代表冇問題, 你等收offer letter啦...
作者: edithlee    時間: 13-11-27 22:34     標題: 回覆:tokwawan 的帖子

希望啦!

作者: poloking    時間: 13-11-27 22:51     標題: 引用:回覆+edithlee+的帖子 edith,+i+think+sho

原帖由 tokwawan 於 13-11-27 發表
回覆 edithlee 的帖子

edith, i think should ok, 之前我大仔有同學個細妹可能in得唔好, 學校跟手約佢第二 ...
我都識人係咁樣,所以kv對有細佬妹既俾多左機會架啦

作者: CherryBun    時間: 13-11-27 23:02     標題: 回覆:等待KV 出結果

如果收左下午, 可唔可以request上午班呢? 不過應該機會好微

作者: vikiepaul    時間: 13-11-27 23:05     標題: 回覆:等待KV 出結果

想問下係咪姐姐哥哥係度讀緊先有暗盤2nd in? 如果姐姐已經畢左業,又有無呢?

作者: 貓貓人    時間: 13-11-27 23:33     標題: 引用:Quote:貓貓人+發表於+13-11-27+10:44+me+to

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-11-27 發表
如, 紀律, 是否教得好好?
學習, 是否又開心又能學到嘢?
我仔的班主任很細心和nice, 我最喜歡老師用好欣賞同鼓勵小朋友嘅方法去教導。仔仔返學後又可自動自覺交手册,著外套,去洗手間係完全唔洗幫。老師交帶要做嘅野,仔仔回家又自動講。老師教到佢對中文字有極大興趣,而家佢日日見到D字都要我教佢讀。阿仔測驗不用温都全對,但程度絶不淺。回家又唔洗做功課,聽阿仔講上堂老師有比佢做連線寫字果D。有日佢喺屋企竟然晝到架車和朵花,係老師教的KV獨有嘅要跟筆劃畫嘅畫,我見到真係好感動因平時佢只會鬼畫符。湊返學放學送到課室門口隨時可同班主任溝通,十月先有家長日。而家長也可約老師星期六傾都得,唔洗担心話唔知小朋友返學做乜。

作者: 貓貓人    時間: 13-11-27 23:34     標題: 回覆:等待KV 出結果

補充多句,阿仔好鍾意返學,佢話好開心

作者: bbalau    時間: 13-11-28 00:51     標題: 引用:Quote:原帖由+cherrybeepbeep+於+13-11-27+

原帖由 貓貓人 於 13-11-27 發表
我仔的班主任很細心和nice, 我最喜歡老師用好欣賞同鼓勵小朋友嘅方法去教導。仔仔返學後又可自動自覺交手册 ...
我想講畫公仔,真是幫到我仔考小一。我仔K1填色都勁求其,唔好講畫公仔。出去學過十堂畫畫,真是嘥氣,冇天份冇心機。但是KV每個中英文字都會教小朋友畫公仔,K1K2兩年袋咗唔少公仔係袋度出去考小一。面試成日叫小朋友畫D嘢,我個仔畫得肉肉酸酸唔緊要,起碼可以畫到D嘢和同老師解釋下幅畫畫咩。連出去上畫畫班教慳返!KV畫公仔真是好少人攞出嚟講,但真是對畫畫冇咩天份嘅人好有用。我深深感受到。

作者: mama_ming    時間: 13-11-28 07:44     標題: 回覆:edithlee 的帖子

作者: poloking    時間: 13-11-28 09:07     標題: 引用:Quote:原帖由+貓貓人+於+13-11-27+發表我仔

原帖由 bbalau 於 13-11-28 發表
我想講畫公仔,真是幫到我仔考小一。我仔K1填色都勁求其,唔好講畫公仔。出去學過十堂畫畫,真是嘥氣,冇天 ...
希望如你所講kv既畫公仔可幫到佢考小一,我囝畫野真係麻麻,依家k2 d 圖都未全部畫得好

作者: cherrybeepbeep    時間: 13-11-28 09:09

貓貓人 發表於 13-11-27 23:33
我仔的班主任很細心和nice, 我最喜歡老師用好欣賞同鼓勵小朋友嘅方法去教導。仔仔返學後又可自動自覺交手册 ...
多謝你們的詳細意見, 小囡現在KM國際班, 怕醜, 慢熱, 觀察型小孩, 佢會好留心望住老師, 觀察完佢有記入腦我知佢識的, 但全部人望住佢嘅時候會呆咗崩緊咗, 如果有幸有kv offer, 你地覺得值得轉嗎? 我十分欣賞kv教出來的紀律

作者: smile_w99    時間: 13-11-28 09:16

CherryBun 發表於 13-11-27 23:02
如果收左下午, 可唔可以request上午班呢? 不過應該機會好微

我上年成功轉到上午! 亦知好多人轉到! 不過年年唔一樣!
作者: Mrs.Luckycat    時間: 13-11-28 10:20

回覆 smile_w99 的帖子

Hello, please advise to whom shall we send the letter applying for swifting to AM from PM ?  Shall we write to the Principle ?  Thanks.

作者: hongyiuhit    時間: 13-11-28 11:28

越講越好,囡囡係細B,上年報都無得報,今年再試,希望有機會啦!
作者: ngaism    時間: 13-11-28 11:38

阿仔interview時,老師問佢叫咩名,佢無答到。最後又唔使阿仔唱歌 ... 聽其他家長講唔答名,衰9成 ><
作者: bonbon1220    時間: 13-11-28 11:44

我仔仲衰 , 係咁反轉老師張卡紙....老師仲話 , 張卡紙後面冇野架.......唉
作者: laiyuet    時間: 13-11-28 12:14

KV 有面試小朋友,又有面試家長,唔知邊part 計分多d 呢?我覺得自己有條問題答得唔係咁好,唔係會唔會影響到小朋友。

作者: Winnieluvkelvin    時間: 13-11-28 13:20     標題: 引用:Quote:CherryBun+發表於+13-11-27+23:02+如

原帖由 smile_w99 於 13-11-28 發表
我上年成功轉到上午! 亦知好多人轉到! 不過年年唔一樣!
其實會收幾多個小朋友呢?8、9月打后的細B比例如何?

作者: cloudcloudrobot    時間: 13-11-28 13:31     標題: 引用:Quote:貓貓人+發表於+13-11-27+23:33+我仔

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-11-28 發表
多謝你們的詳細意見, 小囡現在KM國際班, 怕醜, 慢熱, 觀察型小孩, 佢會好留心望住老師, 觀察完佢有記入腦我 ...
下午班同學喎,我就唔會轉,讀得好好地,唔想佢出年又重新適應環境。

作者: smile_w99    時間: 13-11-28 13:58

Winnieluvkelvin 發表於 13-11-28 13:20
其實會收幾多個小朋友呢?8、9月打后的細B比例如何?

According to EDB website, there should be around 650 K1 students last year!
But we(K1 parents) guess KV has added K1 classes in Dorset campus in our year because there should be no K1 pm class in Dorset before (K1 pm class only in Kent Road campus before).  So chances should be high.  And I know some are Aug/Sept kids in KV.  In my kid's class, majority is Feb & May kids!  
Good luck to those who likes KV!

作者: Winnieluvkelvin    時間: 13-11-28 14:28     標題: 引用:Quote:Winnieluvkelvin+發表於+13-11-28+13

According to EDB website, there should be around 650 K1 students last year!
But we(K1 parents) gues ...
Thx so much~ I like KV a lot~ although my girl didn't perform very very well during the interview, hoping that we still have a chance.

作者: tam_bb    時間: 13-11-28 14:37     標題: 引用:Quote:Winnieluvkelvin+發表於+13-11-28+13

But we(K1 parents) gues ...
Any oct small b in class? Thx.

作者: smile_w99    時間: 13-11-28 14:42

回覆 tam_bb 的帖子

In our class, there are around 10 nos. Sept & Oct kids.
作者: tam_bb    時間: 13-11-28 14:44     標題: 引用:回覆+tam_bb+的帖子 In+our+class,+there+

In our class, there are around 10 nos. Sept & Oct kids.
Thx. Are those oct born kids super big b or small b? Because oct bb can apply KV as super big b or small b. thx

作者: tam_bb    時間: 13-11-28 14:45     標題: 引用:回覆+tam_bb+的帖子 In+our+class,+there+

Last year , we applied KV as small b (Oct 2010 bb). Waiting list only . This year , we apply again as super big b. hope we can get an offer la

作者: bonbon1220    時間: 13-11-28 14:46

good luck everybody
作者: edithlee    時間: 13-11-28 15:17     標題: 回覆:tam_bb 的帖子

Yes. There are some small Sept and OCT kids in the class. In my son's K1 class, it's about 3-4 kids among 36.

作者: edithlee    時間: 13-11-28 15:18     標題: 回覆:等待KV 出結果

I have just asked the office this morning. They said the letters will be out in early December. And I have seen several red white blue big big bags inside the admin office. Our letters should be there and they are all ready.

作者: rosebb    時間: 13-11-28 15:22

Thanks ar, Hope all of us getting offer lei.....
作者: tam_bb    時間: 13-11-28 15:24     標題: 回覆:edithlee 的帖子

Thx. 睇嚟 October super big b機會都好微了

作者: bbalau    時間: 13-11-28 15:25     標題: 引用:Quote:貓貓人+發表於+13-11-27+23:33+我仔

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-11-28 發表
多謝你們的詳細意見, 小囡現在KM國際班, 怕醜, 慢熱, 觀察型小孩, 佢會好留心望住老師, 觀察完佢有記入腦我 ...
你target 考直資私小嗎?慢熱小朋友幾蝕底。讀一D活動教學學校希望可以改變下佢性格。如果一心讀官津小學,KV課程非常涵接。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5