教育王國

標題: 仕德荊冕堂收到信了 [打印本頁]

作者: carolynhk    時間: 13-11-15 06:24     標題: 仕德荊冕堂收到信了

有offer喇,雖然係pm,但都很多開心

作者: Mrs_Mo    時間: 13-11-15 08:19     標題: 回覆:carolynhk 的帖子

Am offer

作者: carolynhk    時間: 13-11-15 10:09     標題: 引用:Am+offer +

原帖由 Mrs_Mo 於 13-11-15 發表
Am offer

作者: shingdad    時間: 13-11-15 12:33

not received letter yet....
作者: CherryBun    時間: 13-11-15 20:31     標題: 回覆:仕德荊冕堂收到信了

你地2nd問左咩呀? 我第一輪已是waiting

作者: carolynhk    時間: 13-11-15 21:31     標題: 引用:你地2nd問左咩呀?+我第一輪已是waiting +

原帖由 CherryBun 於 13-11-15 發表
你地2nd問左咩呀? 我第一輪已是waiting
小朋友同主任玩,家長見校長,問點解揀呢間幼稚園,對小朋友有咩期望,邊個照顧,接唔接受佢地無書,只有功作紙,上下午有無所謂

作者: CherryBun    時間: 13-11-15 22:07     標題: 回覆:carolynhk 的帖子

嘩,,,問呢幾條問題都要親身上陣,

作者: Mrs_Mo    時間: 13-11-15 22:48     標題: 回覆:carolynhk 的帖子

我2nd in 時校長好似好趕咁, 正係問我有無去簡介會, 點解選呢間學校, 平時帶小朋友去邊, 入去吾夠5分鐘出返來,仲以為吾得, 好幸運, 有上午班offer.

作者: LuCaspar    時間: 13-11-20 17:07

回覆 Mrs_Mo 的帖子

我都係AM offer呀~ 今個sat去註冊.
作者: bobobo999    時間: 13-11-20 17:16

請問 有am offer 家長會唔會有backgroud 優勢? 近親就讀, 同宗教, 大b, 近住址......???

定係只是面試出色?
作者: Mrs_Mo    時間: 13-11-20 18:28     標題: 回覆:bobobo999 的帖子

無近親 無宗教 大仔 住附近 但都要搭校車。

作者: littlefungy    時間: 13-11-20 22:22

會唔會家長都有高尚職業?
作者: CherryBun    時間: 13-11-21 16:41     標題: 回覆:Mrs_Mo 的帖子

Mrs mo,綠楊是否都收左? 你會點選?

作者: Mrs_Mo    時間: 13-11-21 18:44     標題: 回覆:CherryBun 的帖子

係呀 我仲未決定到, 想問多啲人既意建先, 真係好難選擇。 你呢? 如果兩間都收, 你會選邊間?

作者: carolynhk    時間: 13-11-21 21:04     標題: 引用:係呀+我仲未決定到,+想問多啲人既意建先,+

原帖由 Mrs_Mo 於 13-11-21 發表
係呀 我仲未決定到, 想問多啲人既意建先, 真係好難選擇。 你呢? 如果兩間都收, 你會選邊間?

...
我都係兩間都收,但我放棄咗綠楊,覺得活動教學適合小朋友多d,又近屋企

作者: Mrs_Mo    時間: 13-11-21 21:13     標題: 回覆:carolynhk 的帖子

你住大窩口? 反而綠楊近我屋企啲, 本來想放棄綠楊時, 有位家長同我講綠楊學術真係好好, 上小一完全無問題,仲好輕鬆, 而且大抽獎抽吾中去叩門好多小學都收, 我擔心既係升小個part, 我呢啲無宗教,無世襲既, 大抽獎吾中就慘了, 但基本上士德聽返來既comment多數都好, 小朋友會鐘意返學, 我自己都覺得士德教學方式會岩仔仔多啲, 而家有啲15 16。。。

作者: CBabeY    時間: 13-11-21 21:52     標題: 回覆:仕德荊冕堂收到信了

純粹想八下,家長係舊生,小朋友入到機會大嗎?(利申:我個仔已K2)

作者: littlefungy    時間: 13-11-21 22:55

我個fd 話高尚職業先會優先收喎. 所以嚟收下料, 希望下年做好準備. 佢話收到啲父母唔係教書就係做管理層o架, 再唔係就係24hrs mom.
作者: carolynhk    時間: 13-11-21 23:37     標題: 回覆:仕德荊冕堂收到信了

我係專業,但唔係老師,我老公唔係,無宗教背景

作者: carolynhk    時間: 13-11-21 23:46     標題: 引用:你住大窩口?+反而綠楊近我屋企啲,+本來想放

原帖由 Mrs_Mo 於 13-11-21 發表
你住大窩口? 反而綠楊近我屋企啲, 本來想放棄綠楊時, 有位家長同我講綠楊學術真係好好, 上小一完全無問題, ...
我住悅來酒店附近,我nursery同K1都有報綠楊,諗住多個機會,但佢而家收我,又唔想去,我唔想谷,要識嘅遲早都會識,而家小朋友太細喇

作者: hyritaleung    時間: 13-11-22 05:03

我可以澄清一定唔係收專業人士. 我老公是專業人士+ 舊生, 我是全職媽媽.

我女in 得ok 的 (其實我覺得1st in 好求其, 係我見咁多學校之中最差的, 連應接最多人的根德園都有誠意d) 不過荊晃堂我連2nd in 都無......

我女已經有九龍塘學校offer, 另外有d 心儀的學校都有得2nd in. 我真係唔知咩原因荊晃堂我連2nd in 都無......可能我地無宗教

作者: cherrypun    時間: 13-11-22 14:42

阿囡都係有士德同埋綠楊offer, 但都係pm offer, 之前都15/16……但最後都係想阿囡開心愉快咁番呢3年學,我想阿囡英文比較好,咁士德都日日有英文堂,咁我覺得應該英文都唔差掛~~
作者: f2814baby    時間: 13-11-22 16:38

我得下午waiting
作者: carolynhk    時間: 13-11-22 16:45     標題: 引用:阿囡都係有士德同埋綠楊offer,+但都係pm+of

原帖由 cherrypun 於 13-11-22 發表
阿囡都係有士德同埋綠楊offer, 但都係pm offer, 之前都15/16……但最後都係想阿囡開心愉快咁番呢3年學,我 ...
荊冕堂都有NET, 應該可以的!我個囝都係pm offer, 大家會是同學嗎?

作者: Mrs_Mo    時間: 13-11-22 18:18     標題: 回覆:cherrypun 的帖子

咁你最終決定放棄綠楊選士德? 其實綠楊係咪好嚴格?

作者: carolynhk    時間: 13-11-22 21:35     標題: 回覆:仕德荊冕堂收到信了

我明天星期六就去交留位費,如無意外都會讀仕德了!

作者: cherrypun    時間: 13-11-29 01:54

回覆 Mrs_Mo 的帖子

係呀!如培正唔收,就應該會讀荊冕堂士德了,咁Mrs Mo,你最後選左邊間呀?
作者: rabbitzai    時間: 13-11-29 06:41     標題: 引用:咁你最終決定放棄綠楊選士德?+其實綠楊係咪

原帖由 Mrs_Mo 於 13-11-22 發表
咁你最終決定放棄綠楊選士德? 其實綠楊係咪好嚴格?
我覺得綠楊好好,小朋友讀得開心,老師又教到紀律、自理,又成日有NET上堂,又有户外平台上體育堂,very good!

作者: Mrs_Mo    時間: 13-11-29 12:25     標題: 回覆:cherrypun 的帖子

我都有報培正喎, 如果培正吾收先再諗。。

作者: iammolulu    時間: 13-11-29 13:53

請問士德收高尚職業家長是內幕消息嗎??

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5