教育王國

標題: 有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) [打印本頁]

作者: belgiumchoco    時間: 13-10-29 16:30     標題: 有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

主流班冇net class teacher, 會唔會比國際班學英文差d?

報直資小學又會唔會差d?

(唔該唔好係度鬧交話york係人都收,commercial, 呢d我係ek睇過好多,唔洗再重覆,thx)

作者: macmate    時間: 13-10-29 16:38     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

如果我冇記錯,主流班都有1個NET做班主任,課程一樣,只係國際班有埋普通話老師長駐。

作者: dd0412    時間: 13-10-29 16:45

belgiumchoco 發表於 13-10-29 16:30
主流班冇net class teacher, 會唔會比國際班學英文差d?

多謝你開呢個topic, 我都好想知
作者: chi99    時間: 13-10-29 16:46     標題: 引用:主流班冇net+class+teacher,+會唔會比國際

作者: hyde1111    時間: 13-10-29 16:51

macmate 發表於 13-10-29 16:38
如果我冇記錯,主流班都有1個NET做班主任,課程一樣,只係國際班有埋普通話老師長駐。

...

我今天都有打電話去國際和雙語班的就差在
國際班2個班主任1中1NET
雙語班2中
但上課程完全相同

作者: belgiumchoco    時間: 13-10-29 16:55     標題: 引用:Quote:macmate+發表於+13-10-29+16:38+如果

原帖由 hyde1111 於 13-10-29 發表
我今天都有打電話去國際和雙語班的就差在
國際班2個班主任1中1NET
雙語班2中
不過我好想有net班主任,因為英文係日常interaction學番黎。

作者: emilywks    時間: 13-10-29 16:56

學費相差$700只係國際班2個班主任1中1NET同雙語班2中?
作者: TeriAnla    時間: 13-10-29 17:04     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

主流班英文堂都一定係NET教。英文課程主流國際應該一樣。考試試卷都一樣。

我覺得國際主流都有叻嘅同學,所以我都識讀主流小朋友考私小直資都有6,7個offers.

囝囝現在讀PN. 未選班但想入番國際班。

作者: cherryird    時間: 13-10-29 17:08

作者: emilywks    時間: 13-10-29 17:08

除咗英文課程主流國際應該一樣之外, 其他有冇分別?
作者: 昕昕媽咪    時間: 13-10-29 17:17     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

國際班同主流班英文課時間一樣,但因為國際班有net做班主任,所以玩時都會有net同小朋友溝通。呢個係簡介會聽返黎既。

作者: confidence    時間: 13-10-29 17:59     標題: 引用:主流班冇net+class+teacher,+會唔會比國際

原帖由 belgiumchoco 於 13-10-29 發表

親愛的非用家,只想問用家去york個板塊嘛,果度集中好多,咁樣打法大太揚啦

作者: confidence    時間: 13-10-29 18:02     標題: 回覆:confidence 的帖子

補充:我係唔buy york 的,入錯左来,抱歉……

作者: yamin    時間: 13-10-29 18:05     標題: 引用:國際班同主流班英文課時間一樣,但因為國際

原帖由 昕昕媽咪 於 13-10-29 發表
國際班同主流班英文課時間一樣,但因為國際班有net做班主任,所以玩時都會有net同小朋友溝通。呢個係簡介會 ...
我記得在簡介會,校長話,國際班是後來開的。過往York有不錯的成績,都是主流班老師/同學仔所成就的

作者: chaualan    時間: 13-10-29 18:06

我係國際班家長, 國際班同主流班只有一個分別, 就係國際班有一個net teacher做班主任,其他野係一樣. 咁有個NET帶住 (除左國語堂), 英文當然好D, 不過唔好誤會以為無廣東話, 因為多數小朋友廣東話好過英文, 所以一定會講廣東話令佢地明白.
作者: BALL_B116    時間: 13-10-29 18:33     標題: 回覆:cherryird 的帖子

作者: cindy124    時間: 13-10-29 19:27     標題: 回覆:BALL_B116 的帖子

我係主流班家長,york所有功課都係用英文寫,除咗中文功課!所以試券就應該唔會得英文科係英文,其他用中文,應該係調返轉!課程應該係一樣,我問過班主任,佢係咁講!我覺得兩個stream啲英文出到黎都好好!

作者: BALL_B116    時間: 13-10-29 19:45     標題: 回覆:cindy124 的帖子

作者: cindy124    時間: 13-10-29 19:48     標題: 回覆:BALL_B116 的帖子

普通話,國際班好似多啲堂!但我自己係出面揾普通話比佢學!

作者: 藍藍媽    時間: 13-10-29 20:11     標題: 引用:我係主流班家長,+話你知國際班同主流班課程

原帖由 cherryird 於 13-10-29 發表
我係主流班家長, 話你知國際班同主流班課程完全一樣, 英文net teacher都係每日25 mins, 只係國際班多左1個n ...
每日得 25 min 英文?!但d英文都咁好,好amazing

作者: 昕昕媽咪    時間: 13-10-29 20:27     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

國際班每日有25分鐘普通話,主流班一星期有兩堂25分鐘普通話,有錯請指正

作者: JR東日本    時間: 13-10-29 21:38     標題: 回覆:藍藍媽 的帖子

我小朋友在主流班讀緊k2,因我想她中文叻d,但現在仍是英文叻d

作者: TeriAnla    時間: 13-10-29 21:41     標題: 回覆:chaualan 的帖子

我想問普通話係咪冇教併音?

作者: padookis    時間: 13-10-29 22:30     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

york係我首選,好高興明年讀k1,有人講到幾唔好,我去面試當天,未見過有這麼好的熱身環節(在禮堂唱歌玩遊戲),令到小朋友玩得好開心,面試期間好多小朋友都沒有哭,這是我十分欣賞的,所以我選擇york是沒有錯的。

作者: Sso2011    時間: 13-10-29 22:37

我同意,雖然只系in過几間,york真系好有心机安排warm up,務求令每个小朋友都發揮到水準。
作者: cindy124    時間: 13-10-29 22:47     標題: 引用:Quote:原帖由+cherryird+於+13-10-29+發表

原帖由 藍藍媽 於 13-10-29 發表
每日得 25 min 英文?!但d英文都咁好,好amazing
有幾amazing呢?!

作者: cindy124    時間: 13-10-29 22:48     標題: 引用:我想問普通話係咪冇教併音? +

原帖由 TeriAnla 於 13-10-29 發表
我想問普通話係咪冇教併音?
唔係,所以我先出去學!

作者: 小洪寶    時間: 13-10-29 22:51

多謝樓主開呢個POST,我係2014 K1用家,主流班,成日都諗好唔好申請轉國際班,因為我覺得呢個學費得25 MINS NET 太少,加多幾百就有NET班主任,雖然以往YORK只有主流都有好英文成績,但非常認同語文係靠日常interaction 累積。不過我見YORK果邊有家長話國際班NET既參與太少,令廣東話太多
作者: dd0412    時間: 13-10-29 22:59     標題: 引用:多謝樓主開呢個POST,我係2014+K1用家,主

原帖由 小洪寶 於 13-10-29 發表
多謝樓主開呢個POST,我係2014 K1用家,主流班,成日都諗好唔好申請轉國際班,因為我覺得呢個學費得25 MINS ...
你係主流上午定下午?我係上午,第時我地小朋友有機會成為同學。

作者: padookis    時間: 13-10-29 23:19     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

大家好,我都係明年主流上午班,其實返學只不過三個鐘,還有其它課堂要上,國際班是否必要嗎?

作者: chaualan    時間: 13-10-29 23:47     標題: 回覆:padookis 的帖子

其實大家唔使擔心主流班英文唔好,佢2個老師其實都係一個中講廣東話一個講英文,國際班就叫做有個西人咁口音好d咁。

作者: kwokbobo    時間: 13-10-30 00:10

cherryird 發表於 13-10-29 17:08
我係主流班家長, 話你知國際班同主流班課程完全一樣, 英文net teacher都係每日25 mins, 只係國際班多左1個n ...

咁請問net班主任係咪每日全程同小朋友一起??
作者: hosinai2012    時間: 13-10-30 00:54

咦, 上次校長又話主流和國際都是每日50分鐘英文, 每別是每日普通話同net班主任, 咁係50定25分鐘呀?
作者: Toffee888    時間: 13-10-30 01:13     標題: 引用:補充:我係唔buy+york+的,入錯左来,抱歉…

原帖由 confidence 於 13-10-29 發表
補充:我係唔buy york 的,入錯左来,抱歉……

作者: cherryird    時間: 13-10-30 07:35     標題: 引用:補充:我係唔buy+york+的,入錯左来,抱歉…

作者: 藍藍媽    時間: 13-10-30 07:45     標題: 引用:Quote:原帖由+藍藍媽+於+13-10-29+發表每日

原帖由 cindy124 於 13-10-29 發表
有幾amazing呢?!
Um… 我覺得25mins 好短,所以教25 mins 已經咁叻,覺得好厲害… 我係直接地讚緊佢,希望你無get 錯我意思啦…

作者: dd0412    時間: 13-10-30 08:03     標題: 引用:Quote:原帖由+cindy124+於+13-10-29+發表有

原帖由 藍藍媽 於 13-10-30 發表
Um… 我覺得25mins 好短,所以教25 mins 已經咁叻,覺得好厲害… 我係直接地讚緊佢,希望你無get 錯我意思 ...
我諗係咪因為如果淨net時間就25mins, 不過日常都多用美英文嘅。

作者: kumiso    時間: 13-10-30 08:12     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

我都係2014主流班的,國際同主流班的英文分別我睇完你地的post 很我不太擔心反而擔心係普通話堂,國際班每日都有得上,但主流班就一星期先得二堂,我覺得不太足夠,對嗎?你地又點睇呢?因為將來考小學普通話都好著重的?

作者: kumiso    時間: 13-10-30 08:16     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

你地會參加8/11 的工作坊嗎?信寫明如不參加則當放棄學位喎!

作者: kwokbobo    時間: 13-10-30 09:18

kumiso 發表於 13-10-30 08:16
你地會參加8/11 的工作坊嗎?信寫明如不參加則當放棄學位喎!

我的是6/11, 日子不同
作者: kwokbobo    時間: 13-10-30 09:19

咁請問net班主任係咪每日全程同小朋友一起??有人知嗎?
作者: cindy124    時間: 13-10-30 09:29     標題: 引用:我都係2014主流班的,國際同主流班的英文分

原帖由 kumiso 於 13-10-30 發表
我都係2014主流班的,國際同主流班的英文分別我睇完你地的post 很我不太擔心反而擔心係普通話堂,國際班每 ...
其實我真係覺得唔係好夠,所以我選擇出去學!

作者: dd0412    時間: 13-10-30 09:33     標題: 引用:你地會參加8/11+的工作坊嗎?信寫明如不參

有咁講咩?淨係叫我寄返個slip同支票喳喎

作者: prodott    時間: 13-10-30 09:35     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

我囡翻左兩個多月K1,她最近識唱Ghosts and gobin比我聽。她讀過集團村校國際班吸收和見她喜歡程度很不同。

作者: Moon1437    時間: 13-10-30 09:56     標題: 回覆:belgiumchoco 的帖子

其實簡介會時,校長講國際班係呢兩年先開嘅,係為咗迎合大眾需要先開嘅,但york開校至今都係因為主流班嘅教學而出名!國際班只係普通話多d,有net 做班主任!主流同國際都係50mins 係net 教英文,反而校長當日就冇提主流班一星期有幾堂!

作者: mamath    時間: 13-10-30 10:14

請問你認為主流班的紀律和規矩方面教得如何? 我為仔仔選了主流班, 因為覺得中文老師會要求高一點.

另外, 英文課每天只有25分鐘, 那麼其餘2個多小時學什麼呢?

作者: breadbb    時間: 13-10-30 10:17     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

讀york普通話都會好好 因為都多大陸人!我接親放學都見好多著york校服同媽咪講普通話!流利程度應該係母語!

作者: kumiso    時間: 13-10-30 10:43     標題: 引用:Quote:kumiso+發表於+13-10-30+08:16+你地

原帖由 kwokbobo 於 13-10-30 發表
我的是6/11, 日子不同
Sorry 我打錯左,我都係6/11 呀

作者: kwokbobo    時間: 13-10-30 11:13

breadbb 發表於 13-10-30 10:17
讀york普通話都會好好 因為都多大陸人!我接親放學都見好多著york校服同媽咪講普通話!流利程度應該係母語 ...

呢點其實我都好想問, 我唔係歧視, 而係有些內地人的教育態度跟我們不同, 希望佢地係有禮貌、有規律的內地人, 想請問真的好多嗎??其實講普通話流利又未必一定是內地人。
作者: kwokbobo    時間: 13-10-30 11:14

kumiso 發表於 13-10-30 10:43
Sorry 我打錯左,我都係6/11 呀

唔緊要, 你唔好去錯呀~~haha
作者: kwokbobo    時間: 13-10-30 11:16

Moon1437 發表於 13-10-30 09:56
其實簡介會時,校長講國際班係呢兩年先開嘅,係為咗迎合大眾需要先開嘅,但york開校至今都係因為主流班嘅教 ...

到底英語是50分鐘還是25分鐘??我記得主流和國際的英語時間應該是一樣的, 不是嗎??請指教, 謝。
作者: cindy124    時間: 13-10-30 11:22     標題: 引用:Quote:Moon1437+發表於+13-10-30+09:56+其

到底英語是50分鐘還是25分鐘??我記得主流和國際的英語時間應該是一樣的, 不是嗎??請指教, 謝。 ...
我聽老師講話一日會有兩堂英文!因為有兩個唔同net去教!

作者: chaualan    時間: 13-10-30 11:23

回復 kwokbobo 的帖子

我仔仔同班都有內地人, 佢地好斯文的, 有D仲同佢地小朋友用英文交談.
其實入得YORK都唔差得去邊啦~

作者: kwokbobo    時間: 13-10-30 11:45

cindy124 發表於 13-10-30 11:22
我聽老師講話一日會有兩堂英文!因為有兩個唔同net去教!

即係兩堂英文合共50分鐘??即是不論主流和國際都是一樣, 是嗎??
作者: cindy124    時間: 13-10-30 12:07     標題: 引用:Quote:cindy124+發表於+13-10-30+11:22+我

即係兩堂英文合共50分鐘??即是不論主流和國際都是一樣, 是嗎??
應該係!

作者: breadbb    時間: 13-10-30 12:17     標題: 引用:Quote:breadbb+發表於+13-10-30+10:17+讀yo

呢點其實我都好想問, 我唔係歧視, 而係有些內地人的教育態度跟我們不同, 希望佢地係有禮貌、有規律的內地 ...
咁當然係大陸人啦!不過又咁講雖然多數大陸人都impolite但都總有d係ok嘅 撞彩啦! 不過個比例真係york多好多!我一星期先接一次放學,每次都見到好多普通話交談嘅媽媽同小朋友!倪x傑咪有個國內太太 佢個女都係讀york

作者: tigerdragon    時間: 13-10-30 12:22     標題: 引用:你地會參加8/11+的工作坊嗎?信寫明如不參

請問是甚麼工作坊,我封offer信好似無寫喎!

作者: mamath    時間: 13-10-30 13:04

breadbb 發表於 13-10-30 12:17
咁當然係大陸人啦!不過又咁講雖然多數大陸人都impolite但都總有d係ok嘅 撞彩啦! 不過個比例真係york多好多 ...
Many big 6s... 按你觀察, 學校學生規矩如何?

作者: hyde1111    時間: 13-10-30 14:37

請問~"英文net teacher都係每日25 mins"
是每天只有25分終的英文堂意思嗎??

作者: breadbb    時間: 13-10-30 14:39     標題: 引用:Quote:breadbb+發表於+13-10-30+12:17+咁當

原帖由 mamath 於 13-10-30 發表
Many big 6s... 按你觀察, 學校學生規矩如何?
你誤會了 我小朋友唔係讀York 但我接小朋友放學會經過york的!其實你地可以放學時間去心儀學校睇下 都好有幫助的!

作者: emilywks    時間: 13-10-30 15:21

昕昕媽咪 發表於 13-10-29 20:27
國際班每日有25分鐘普通話,主流班一星期有兩堂25分鐘普通話,有錯請指正

...
主流班一星期只有一堂普通話, 主流同國際班一樣中文用廣東話教, 英文係NET教
作者: 小洪寶    時間: 13-10-30 16:47

我9月打過電話問學校,職員話主流每天25MINS NET,其他時間本地班主任都會講一半英一半廣東話
下個月家長WORKSHOP再問清楚國際班安排
作者: ^GGmami^    時間: 13-10-30 18:47     標題: 引用:我同意,雖然只系in過几間,york真系好有心

原帖由 Sso2011 於 13-10-29 發表
我同意,雖然只系in過几間,york真系好有心机安排warm up,務求令每个小朋友都發揮到水準。 ...
呢個係真,in完令我對呢間學校改觀

作者: MrBeast    時間: 13-10-30 21:23

cherryird 發表於 13-10-30 07:35
標題明明話唔buy唔駛入來,係都要入
我 Buy york ga, 但都想知這discussion 不是放在york 區好些嗎?
作者: 小洪寶    時間: 13-10-30 22:32

MrBeast 發表於 13-10-30 21:23
我 Buy york ga, 但都想知這discussion 不是放在york 區好些嗎?

問某一間學校不一定要開係學校專頁吧? 有大把POST係FOCUS係某一間學校啦,學校專頁少人覆好多,可能大多數係呢度睇
作者: BALL_B116    時間: 13-10-30 23:19     標題: 回覆:小洪寶 的帖子

作者: belgiumchoco    時間: 13-10-31 15:47     標題: 引用:Quote:cherryird+發表於+13-10-30+07:35+標

原帖由 MrBeast 於 13-10-30 發表
咁討論區都有好多post淨係問think, st c, km, kv呀

作者: confidence    時間: 13-10-31 18:36     標題: 引用:Quote:cherryird+發表於+13-10-30+07:35+標

原帖由 MrBeast 於 13-10-30 發表
心水清的家長,其實都明白此post在此開的用意……最好不要再說了……怕您又會被“用家“說您有意“抹黑“………………
有设有留意到,有人開始使出拉其他學落水,混淆視聽的招數?
'

作者: godlove    時間: 13-10-31 20:00

一間商業味重的幼稚園
作者: padookis    時間: 13-10-31 21:23     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

商業味重仍然也有人讀的,你喜歡間學校,你點講點差啲人都會讀,你唔鍾意間學校,你點讚都唔會去讀,如果有間幼稚園有9成上一年級讀到神級小學,你認為(係你認為)更差你會讀嗎?唔好係到同我講我一定唔讀,問心吧?

作者: padookis    時間: 13-10-31 21:23     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

樓上兩位

作者: BALL_B116    時間: 13-10-31 22:23     標題: 回覆:confidence 的帖子

作者: humansky    時間: 13-10-31 22:31     標題: 引用:大家心裏有數啦,心水清就自然會心水清,點

原帖由 BALL_B116 於 13-10-31 發表
大家心裏有數啦,心水清就自然會心水清,點會可以比人混淆視聽呢?你已經對York好不滿,樓主開post係真心請 ...

作者: TeriAnla    時間: 13-10-31 22:32     標題: 回覆:BALL_B116 的帖子

作者: Chirley    時間: 13-10-31 23:12

BALL_B116 發表於 13-10-31 22:23
大家心裏有數啦,心水清就自然會心水清,點會可以比人混淆視聽呢?你已經對York好不滿,樓主開post係真心請 ...

真係好煩...
作者: 昕昕媽咪    時間: 13-10-31 23:26     標題: 回覆:BALL_B116 的帖子

其實唔知點解有人每逢york既post都會入,係咁講york點唔好。我明白每人都有自己意見,亦有自由表達權利,但呢間學校係咪真係乞人憎到要佢每日都mon住ek, 一日到黑窮追猛打?睇耐少少就心裡有數。

利伸: 我只係準用家,仲未揀定york。

作者: kwokbobo    時間: 13-10-31 23:27

BALL_B116 發表於 13-10-31 22:23

我都覺, 佢地好鬼煩
作者: BALL_B116    時間: 13-10-31 23:47     標題: 回覆:昕昕媽咪 的帖子

作者: Toffee888    時間: 13-11-1 00:21     標題: 引用:Quote:原帖由+MrBeast+於+13-10-30+發表我+

原帖由 confidence 於 13-10-31 發表
心水清的家長,其實都明白此post在此開的用意……最好不要再說了……怕您又會被“用家“說您有意“ ...
醒目的jm提防係"植入式XX"

作者: sakbbjaijai    時間: 13-11-1 00:23     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

其實點解咁多人唔鍾意York? 如果話commercial,  好多幼稚園都好commercial la,  話校長唔好, 我覺得有D 學校(好似北角嗰間。。。我唔想收律師信) 嘅校長唔單只commercial,  仲好勢利,但佢地又無乜人講同抹黑,但如果york 同北角兩間揀,我真係覺得york 好好多,所以真係唔明點解咁多家長唔陀york.....(利申,我唔係用家,純粹路過搭傘,不喜勿插)

作者: Micheleyau    時間: 13-11-1 00:52     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

Montessori Bilingual Secion - 係咪即係主流班?

作者: belgiumchoco    時間: 13-11-1 08:50     標題: 引用:Quote:原帖由+MrBeast+於+13-10-30+發表我+

原帖由 confidence 於 13-10-31 發表
心水清的家長,其實都明白此post在此開的用意……最好不要再說了……怕您又會被“用家“說您有意“ ...
你要唱衰york就自己另開post, 唔好阻住我問野

作者: belgiumchoco    時間: 13-11-1 08:52     標題: 引用:大家心裏有數啦,心水清就自然會心水清,點

D人煩到爆,成日走黎搵交嗌,講埋d野完全冇意思,明明話左唔歡迎佢地都要走入黎攪攪震。

作者: belgiumchoco    時間: 13-11-1 08:52     標題: 引用:Montessori+Bilingual+Secion+-+係咪即係主

原帖由 Micheleyau 於 13-11-01 發表
Montessori Bilingual Secion - 係咪即係主流班?
係,我都係呢班

作者: belgiumchoco    時間: 13-11-1 08:57     標題: 引用:其實唔知點解有人每逢york既post都會入,係

原帖由 昕昕媽咪 於 13-10-31 發表
其實唔知點解有人每逢york既post都會入,係咁講york點唔好。我明白每人都有自己意見,亦有自由表達權利,但 ...
我就係見次次york既post都被人騎劫左,先至講明唔buy唔好入,我唔想d人阻住我問用家意見,d人仲要走入黎,阻住哂

作者: belgiumchoco    時間: 13-11-1 09:05     標題: 引用:正常唔滿意一間學校除左唔會報讀之外,見到

正常唔滿意一間學校除左唔會報讀之外,見到相關標題都不感興趣啦,仲點會click入去睇?就算當資料咁睇下都 ...
我都唔明d人咩用心,我又唔係問佢york好唔好,我係問好實在既問題,佢地唔係用家,行過入黎講2句廢話,想點

作者: belgiumchoco    時間: 13-11-1 09:18     標題: 引用:其實點解咁多人唔鍾意York?+如果話commerci

原帖由 sakbbjaijai 於 13-11-01 發表
其實點解咁多人唔鍾意York? 如果話commercial,  好多幼稚園都好commercial la,  話校長唔好, 我覺得有D 學 ...
其實錢我預左俾,commercial我唔介意,最重要係佢係咪value for money. 如果佢教得好,俾多d有咩所謂? 教得唔好,倒貼俾我都唔要。

作者: BALL_B116    時間: 13-11-1 09:24     標題: 回覆:belgiumchoco 的帖子

作者: cherryird    時間: 13-11-1 09:29

作者: BALL_B116    時間: 13-11-1 09:37     標題: 回覆:cherryird 的帖子

作者: wywleung    時間: 13-11-1 10:27     標題: 回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

我女女讀緊主流班k2,日日返學好開心

作者: belgiumchoco    時間: 13-11-1 10:45     標題: 引用:我女女讀緊主流班k2,日日返學好開心 +

原帖由 wywleung 於 13-11-01 發表
我女女讀緊主流班k2,日日返學好開心
請問2個班主任係純講中文,定一個中一個英文?

另外我見學校有介紹話會教拉小提琴,打golf,係正常上課時間教,定係額外報名學既?

作者: BALL_B116    時間: 13-11-1 10:52     標題: 回覆:belgiumchoco 的帖子

作者: belgiumchoco    時間: 13-11-1 11:09     標題: 引用:前者我唔清楚,後者係小提琴同網球,係常規

原帖由 BALL_B116 於 13-11-01 發表
前者我唔清楚,後者係小提琴同網球,係常規課程,網球拍同小提琴另外買(可自行購買或跟學校訂購)

...
Thank you!

作者: cherryird    時間: 13-11-1 11:21

作者: cindy124    時間: 13-11-1 11:30     標題: 引用:前者我唔清楚,後者係小提琴同網球,係常規

原帖由 BALL_B116 於 13-11-01 發表
前者我唔清楚,後者係小提琴同網球,係常規課程,網球拍同小提琴另外買(可自行購買或跟學校訂購)

...
想問係唔係k2先要?

作者: kwokbobo    時間: 13-11-1 11:44

BALL_B116 發表於 13-11-1 10:52

...
Sorry, 有少少唔明, 小提琴係常規課程, 但又聽到有用家話係星期六上, 要自費, 常規課程即係必學還是怎樣??謝謝。
作者: 小洪寶    時間: 13-11-1 12:39

其實最好唔好理果D無 "實質貢獻" 既POST,我真係好多謝有呢個平台,可以收到好多料,每個POST都係無私奉獻。無幼稚園係完美,我地呢D準用家比任何人更留意學校既負面消息,如果真的有實質例子,無任歡迎你另開POST
作者: BALL_B116    時間: 13-11-1 12:42     標題: 回覆:kwokbobo 的帖子

作者: BALL_B116    時間: 13-11-1 12:45     標題: 回覆:小洪寶 的帖子

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5