教育王國

標題: 有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園? [打印本頁]

作者: cwpoon    時間: 12-12-13 11:27     標題: 有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園?

有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園?
區內有乜好幼稚園, 區外會唔會太遠呀?

作者: ashleycece    時間: 12-12-13 11:35

cwpoon 發表於 12-12-13 11:27
有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園?
區內有乜好幼稚園, 區外會唔會太遠呀?
...

你想問定下年?
作者: cwpoon    時間: 12-12-13 11:44

2013-2014 kindergarten, thank you
作者: 老太太    時間: 12-12-13 12:49     標題: 回覆:cwpoon 的帖子

PN現讀翠茵(新寶城),但K1將會轉學之園(日出康城), 我們都有考九龍塘學校亦有offer,但考慮我囝是細b,坐校車由將軍澳去九龍塘真係辛苦,所以都係去學之園讀K1

作者: cathy180101    時間: 12-12-13 13:35

我都係想明年去九龍城迦南讀,但都係考慮中。現在讀緊德寶,大家話好唔好?
作者: 老太太    時間: 12-12-13 14:29     標題: 引用:我都係想明年去九龍城迦南讀,但都係考慮中

原帖由 cathy180101 於 12-12-13 發表
我都係想明年去九龍城迦南讀,但都係考慮中。現在讀緊德寶,大家話好唔好? ...
我初期都覺九龍塘區學校好似有名氣和口碑好D,但心想自己返工放工坐車都覺累,而小朋友其實比大人更需要多休息,所以考慮後在將軍澳區選間應為適合自己小朋友讀

作者: kitty-cat    時間: 12-12-13 14:38

考慮緊康城學之園 vs KV, 有冇媽媽知道KV校車(維景站上落)車程幾耐?
作者: ashleycece    時間: 12-12-13 15:10

cwpoon 發表於 12-12-13 11:44
2013-2014 kindergarten, thank you

12-13 會返PN?
作者: macy456    時間: 12-12-13 15:34

I find schools at north point
作者: cwpoon    時間: 12-12-13 15:48

回復 cathy180101 的帖子

我都有報德寶主流班, 好嗎?
現在考慮 greenfield (常寧路綠茵)

作者: cwpoon    時間: 12-12-13 15:51

回復 kitty-cat 的帖子

我諗校車都要約 45 分鐘, 因為可能仲要上寶琳, 新都城的小朋友, 我都覺由將軍澳坐校車出九龍塘好辛苦
我是 YORK vs Greenfield, what do you think?

作者: cwpoon    時間: 12-12-13 15:51

ashleycece 發表於 12-12-13 15:10
12-13 會返PN?

Yes, Greenfield
作者: kitty-cat    時間: 12-12-13 16:57

回復 cwpoon 的帖子

如果pn, 我會選近D...York K1 唔難考, 可以出年再考我地都有York K1 offer, 不過應該會選康城學之園or KV

作者: cycream    時間: 12-12-13 17:45     標題: 引用:Quote:ashleycece+發表於+12-12-13+15:10+1

原帖由 cwpoon 於 12-12-13 發表
Yes, Greenfield
PN可以留係區內係好d, K1區外都ok,因為三歲比兩歲各方面好好多. 如果PN係劍鳴,SC會去讀,因為K1位難考,尤其劍鳴非常難. York相對易d, k1再考易入d.

作者: lowlow228    時間: 12-12-13 22:50     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園?

嘩 !你地個個都咁犀利去九龍塘,我打算去明我咋 !

作者: ashleycece    時間: 12-12-14 08:33

PN留TKO讀, 始終得兩歲,但k1會比佢出去試下,見識下,考下龍校,雖然考唔到但始終叫做盡左力,對得住小朋友。樓主可以考慮埋北角果d喎。
作者: cwpoon    時間: 12-12-14 09:02     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園?

其實我係報讀 K1, 唔係 PN, 我都知 York 唔難考,不過都諗緊 York or Greenfield 的 K1, any suggestion?

作者: chichiho    時間: 12-12-14 10:12

我女依家喺寶林翠茵讀緊PN,原本我係諗住K1就走,不過我又慢慢覺得間學校OK,我個女原本好痴我,又怕醜又唔同人玩,依家返到屋企又跳舞又唱歌,仲成日要孭書包話要返學,都幾開心咁。雖然都有去考九龍塘嘅學校,不過我都有啲心大心細應唔應該走
作者: cwpoon    時間: 12-12-14 10:21

總是覺得搭校車出九龍塘好晒時間, 我諗都要搭一小時, 如果返 am class, 咪要 7:00 am wake up
作者: echiang    時間: 12-12-14 12:56     標題: 回覆:kitty-cat 的帖子

小女冇讀PN, KV收左PM, 交左留位費喇

作者: ashleycece    時間: 12-12-14 13:26

cwpoon 發表於 12-12-14 09:02
其實我係報讀 K1, 唔係 PN, 我都知 York 唔難考,不過都諗緊 York or Greenfield 的 K1, any suggestion?

...

個人認為Greenfield課程也不淺,上小一唔係問題,York 唔係唔好只係如果要去九龍塘讀,仲有好多選擇(KV,SC),York連雜費成6000個月,唔係咁抵。
作者: hongyiuhit    時間: 12-12-14 13:46

囡囡現讀德寶PN,有黃埔歐陽少芳收K1 AM班,不過要好早上校車,還是留德寶上K1??
作者: FCMF    時間: 12-12-14 13:47

除非龍校培正收, 如果唔係, 我都會比囡囡係 TKO 返學, 始終咁細個小朋友坐咁長途車唔係好放心, 今朝才交咗 LH (康城校)留位費

作者: 好有問題    時間: 12-12-14 13:58     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園?

我女返緊pn,喺區外,車程20min,尚算ok!K1考到康城學之園,但最終放棄offer,始終覺得佢地環境、位置唔好,另外考緊北角區,車程總比起去九龍塘近!

作者: cathy180101    時間: 12-12-14 15:19

德寶係將軍澳區算幾好,仔仔依家返得好開心,但是九龍城迦南收著佢k1,已俾著留位費了,又係覺得好遠會好辛苦,如果不去返,又晤知可以讀邊間好?有沒媽媽係九龍城返緊嘅?
作者: cwpoon    時間: 12-12-14 15:22

車程 20 min 都 ok, 我覺得超過 30 min 都好辛苦 la, 好似叫我哋由將軍澳坐地鐵去荃灣咁遠......:日出康城, 我就覺得地點好 "唔就腳", 接的士都好難呀
作者: cwpoon    時間: 12-12-14 15:24

回復 ashleycece 的帖子

我報果間係常寧路 greenfield, 新校, 真係唔知好唔好, 但校舍好靚, 全日班約 $5500
作者: cwpoon    時間: 12-12-14 15:25

回復 cathy180101 的帖子

真係冇噤過九龍城區的學校, 坐校車要幾耐呀?

作者: evahui619    時間: 12-12-14 15:29

macy456 發表於 12-12-13 15:34
I find schools at north point

係校園嗎?如果係的話, 大家係同學仔了...
作者: tigger0309    時間: 12-12-14 15:36

我女現讀翠茵新寳城國際班PN, 她讀得好開心,我們又住樓上, 她普通話与英文都好有進步, 雖然校含好細, 除非考到好出名的一條龍學校,我們都會K1原校升讀
作者: cwpoon    時間: 12-12-14 16:26

回復 tigger0309 的帖子

其實讀國際班 d 中文程度會唔會好遜色, 驚小學追唔上, 因為中文字好難學
作者: 寶寶龍    時間: 12-12-14 17:25     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園

我係新寶城翠茵主流pn班, 如果無龍校offer就繼續讀上去

作者: hehababy    時間: 12-12-14 17:34

我個仔讀緊常寧路gf pn, 可能我要求唔係好高, 我覺得so far都幾好, 見亞仔都返得好開心, 校內d老師同 ee都好nice, 希望幫到你
作者: cwpoon    時間: 12-12-14 17:42

回復 hehababy 的帖子

我都係常寧路 Greenfield 讀緊 pn, 同學仔 wor, 諗住續上 k1, 還是出外報 k1 呀?
作者: 老太太    時間: 12-12-14 17:54

昨天去康城(學之園)交留位費時, 見到每組1個老師同5小朋友出外參觀, 大約20位小朋友(全部K1), 亦都有ee一齊, 原來學之園真係活動教學, 令小朋友加深了解! 教學方法真的唔錯!
作者: rachel_mama88    時間: 12-12-14 17:57     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園

我個女依家讀緊翠茵pn,我都煩惱緊好唔好讀york or留番原校,將慳咗嘅錢同時間留番嚟補習!

作者: HauMiranda    時間: 12-12-14 18:00     標題: 引用:昨天去康城(學之園)交留位費時,+見到每組1

原帖由 老太太 於 12-12-14 發表
昨天去康城(學之園)交留位費時, 見到每組1個老師同5小朋友出外參觀, 大約20位小朋友(全部K1), 亦都有ee一齊 ...
如果出外參觀,學校會邀請家長,特別係全職媽媽做義工,幫手照顧小朋友,家校合作!大人同小朋友都咁開心!

作者: cwpoon    時間: 12-12-14 18:32     標題: 引用:我個女依家讀緊翠茵pn,我都煩惱緊好唔好讀y

原帖由 rachel_mama88 於 12-12-14 發表
我個女依家讀緊翠茵pn,我都煩惱緊好唔好讀york or留番原校,將慳咗嘅錢同時間留番嚟補習!

...
Your situation is as same as me
Greenfield vs York

作者: cycream    時間: 12-12-14 18:43

其實有好多TKO小朋友都出去九龍塘返學. 我仔而加讀SC, 有2架大型校巴由TKO去SC, 成架車滿晒人. 坐校車點對點, 一定無搭MTR咁辛苦, 不過要用45mins至1個鐘, 值唔值就人人唔同睇法. 如果樓市無咁crazy, 我都會為咗小朋友搬近d學校!

以前阿仔讀KM, 8:25上車, 9:00上堂, not so bad. 而加SC就要早D, 8:00上車, 8:50上堂, 其實校車係會早到學校.  

條條大路通羅馬, 無話一定留區內定係區外好.
作者: pekkle321    時間: 12-12-14 19:11     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園?

我番緊LH PN, 下年K1會去北角讀!因為LH都係搭校車番,加上唔係第一個站,都要放學後半小時才接到小朋友,所以本人覺得區外幼稚園都冇問題!因為LH咁近都要咁耐!

作者: rachel_mama88    時間: 12-12-14 19:25     標題: 回覆:cwpoon 的帖子

我見d媽咪話小一其實都唔係好睇小朋友讀邊間幼稚園,所以係咪應該幫佢補習多d操fit佢呢?

作者: yanique    時間: 12-12-14 19:43

作者: hehababy    時間: 12-12-17 01:32     標題: 引用:回復+hehababy+的帖子 +我都係常寧路+Gree

原帖由 cwpoon 於 12-12-14 發表

我都係常寧路 Greenfield 讀緊 pn, 同學仔 wor, 諗住續上 k1, 還是出外 ...
我都有報左出面幾間k1,不過暫時未有offer,所以應該都係讀上去架喇,冇得揀
咁其實你覺得而家pn感覺點呀?好唔好呀??

作者: amberpan7    時間: 12-12-17 01:36     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園

區外揀,區內一間都冇報。

作者: macy456    時間: 12-12-17 03:06

我個囡讀緊常寧路greenfield全日班, 佢本身好靜好依賴屋企人, 上學之後除了很喜歡番學之外, 仲會回家唱下歌, 講下故事. 一兩個月左右都有學校的活動, 我覺得老師好nice所以囡囡喜歡番學...宜家出去考k1都有不錯的成績. 所以我覺得greenfield不錯, york就唔知, 但好似好多人都可以enter咁~
作者: tracy.crazy0827    時間: 12-12-17 04:44     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園

北角除了蘇浙,明慧,高主教仲有邊間好?
個人都覺得出九龍塘不如去北角。但仔13-14pn而家只有gf,迦南(九龍塘)同藍田靈糧收左,唔識簡

作者: cwpoon    時間: 12-12-17 09:36

回復 macy456 的帖子

噤你出外考k1, 考到邊間呀?
會選擇其他, 還是留在 greenfield 升 k1?

作者: cwpoon    時間: 12-12-18 18:00

My daughter studies in pn whole day class. I think that all the teachers and staff are very nice. And there are many activities.
作者: vickyyeung1204    時間: 12-12-18 21:45     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園

作者: cwpoon    時間: 12-12-19 09:18

回復 vickyyeung1204 的帖子

兩間都收晒呀? 恭喜!!!! 諗住讀邊間呀? 坐校車係咪要 1 小時呀?
作者: irislkw    時間: 12-12-19 09:27     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園

Pn 九龍塘讀 坐校車1個鐘 但45分鐘就到
黎緊 k1 轉校 都係九龍塘但搭mtr  預半個鐘到

作者: Toffee888    時間: 12-12-19 12:30     標題: 引用:其實有好多TKO小朋友都出去九龍塘返學.+我

原帖由 cycream 於 12-12-14 發表
其實有好多TKO小朋友都出去九龍塘返學. 我仔而加讀SC, 有2架大型校巴由TKO去SC, 成架車滿晒人. 坐校車點對 ...
想問為何不讀km去sc讀

作者: vickyyeung1204    時間: 12-12-19 15:20     標題: 引用:回復+vickyyeung1204+的帖子 兩間都收晒呀

作者: vickyyeung1204    時間: 12-12-19 15:21     標題: 引用:Quote:原帖由+cycream+於+12-12-14+發表其

作者: cycream    時間: 12-12-19 17:18

Toffee888 發表於 12-12-19 12:30
想問為何不讀km去sc讀

因為SC係英普am offer, KM係英粵am offer. 我心儀英普班, KM就算轉到英普都一定係pm, 加上K2先會係有普通話老師為class teacher, 所以揀咗SC. 其實KM係好好, 都唔想走.
作者: Toffee888    時間: 12-12-19 17:51     標題: 引用:Quote:Toffee888+發表於+12-12-19+12:30+想

原帖由 cycream 於 12-12-19 發表
因為SC係英普am offer, KM係英粵am offer. 我心儀英普班, KM就算轉到英普都一定係pm, 加上K2先會係有普通 ...
Ic!km小班教學好吸引!

作者: dreamshan    時間: 12-12-19 21:39     標題: 回覆:老太太 的帖子

請問點解會放棄翠茵?因我個仔係細仔,1月插班,好想了解多d翠茵

作者: 老太太    時間: 12-12-19 23:37     標題: 回覆:dreamshan 的帖子

我個囝都係讀緊新寶城翠茵PN下午班,其實翠茵都係好學校,阿囝係10B讀了2個月,英文和普通話進步好多,有時用英文句子問我地問題! 老師和嬸嬸都好好,頭1個月外籍老師每星期打電話給我們,報告情況°但我們K1可能轉去學之園,因佢地教法都好好,比較喜歡英文用Phonic°總括翠茵都係好好學校°

作者: dora2010126    時間: 12-12-20 00:13

我個囡讀緊翠茵pn, I feel mama, so K1 諗住去SPC
作者: 寶寶龍    時間: 12-12-20 01:50     標題: 回覆:老太太 的帖子

翠茵都有phonics

作者: cwpoon    時間: 12-12-20 09:22

有冇人知道綠茵呀好唔好呀?
作者: c.car    時間: 12-12-20 16:27

點解無媽媽討論下德寶既,我想知呢間好唔好呢???
作者: cwpoon    時間: 12-12-20 16:43

回復 c.car 的帖子

我都想知呀, 因為德寶全日主流 and 綠茵(常寧路)全日英普都有 offer, 唔知邊間好 d
作者: alanchau    時間: 12-12-21 23:39

我都有想過報區外,只報了有直升的學校,因小一很大機會都是統一派位,所以我會幫我個仔考區內學校,選了茵怡宣道.將軍澳區中都不錯!
作者: japoton    時間: 12-12-24 14:34

回復 c.car 的帖子

我仔仔讀緊德寶國際班, 佢日日放學都開心時時唱歌, 我諗間學校都唔錯
作者: japoton    時間: 12-12-24 14:35

德寶& 綠茵口碑都唔錯
作者: cwpoon    時間: 12-12-24 16:59

回復 japoton 的帖子

請問你知唔知兩間邊間好d呢?
作者: ashleycece    時間: 12-12-24 17:44     標題: 引用:回復+japoton+的帖子 請問你知唔知兩間邊

原帖由 cwpoon 於 12-12-24 發表

綠茵

作者: LSKLTK    時間: 12-12-24 18:58     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園?

Dele
作者: tekkulas    時間: 12-12-26 00:17     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園

請問一下青衣商會 or 東華三院華都獅子會好?兩間特點?

作者: Laivy    時間: 12-12-26 00:21     標題: 回覆:有冇將軍澳mama, 大家揀區內, 還是區外幼稚園

其實南豐綠茵comment 好唔好?有無用家可以分享下?
我BB有出年PN班既pm offer。我本身既想法係讀住先,因為TKO區內我自己最心儀係LH,LH PN基本上唔收細仔,要到開學後BB足歲先會安排interview,所以K1會再試。當然K1都會試KM或其他外面既學校。
其實都有考慮過如果GF合適BB都唔想搞咁多野…

作者: cwpoon    時間: 12-12-27 09:08     標題: 回覆:Laivy 的帖子

My kid studies in Greenfield as well, but in Sheung Ning Road, because of its campus, it's big, clean and tidy. But now, I am also considering the outside school (KT, York) or Greenfield to be her K1.

作者: japoton    時間: 12-12-27 14:59

我仔仔讀緊德寶國際班都唔錯, 老師都幾細心

cwpoon 發表於 12-12-24 16:59

作者: TKO_NANA    時間: 12-12-27 16:09

回復 cycream 的帖子

agree with cycream,N班我比阿囡在TKO區內讀,K1幫佢報咗幾間區外龍校和半龍校,原本仲想報埋KV和SC,但因為下年有2個B出世,所以放棄考學費較貴的SC,KV就錯過咗報名時間;而家已知3間龍校有2間衰咗,最後一間PC,見阿囡自己IN完喊住出黎,都打定埋輸數,半龍校報咗宣幼和協恩,希望入到宣幼啦,因為宣小都係我的心儀小學....

BTW,cycream,你而家細囝係米仲讀緊BH?有冇幫佢報區外的KG??

作者: cycream    時間: 12-12-27 17:26     標題: 引用:回復+cycream+的帖子 agree+with+cycream,

原帖由 TKO_NANA 於 12-12-27 發表
回復 cycream 的帖子

agree with cycream,N班我比阿囡在TKO區內讀,K1幫佢報咗幾間區外龍校和半龍校,原本仲 ...
Hi TKO NANA, 我細仔剛剛無讀BH啦,佢考到SC,下年可以同哥哥一齊返。希望你入到心儀k1啦。你陀緊孖b?

作者: macy456    時間: 13-1-1 23:41

其實阿囡有兩個AM OFFER, 但我同老公的分歧幾大, 暫未決定到入什麼幼稚園.
我比較喜歡傳統男女校, 而我老公喜歡女校, 仲等緊SPK同協恩0既INTERVIEW, 但如果問阿囡,
她就一定想唔轉, GREENFIELD其實幾好, 但INTERNATIONAL SCHOOL怕接不上本地小學. 煩惱中...

作者: macy456    時間: 13-1-1 23:48

回復 Laivy 的帖子

我個囡IN PN LH唔收, 之後去左GREENFIELD, 後來K1我都沒有報LH, 它反而叫我唔洗交表直接安排IN, 我無理佢. 之後朋友個細仔又IN得不太好都收K1 WOR....所以我覺得K1比較易過PN INTERVIEW.

至於GREENFIELD, 我覺得不錯. 不過我唔係南風果間

作者: cwpoon    時間: 13-1-2 09:29

我阿囡都係讀緊常寧路 Greenfield 全日班, 又係諗緊轉唔轉好, 因為我都係驚 Greenfield 的中文令阿囡小學跟唔上, 不過, 日日都 net teacher 又好似好好噤, 而且又近家 wor

作者: Laivy    時間: 13-1-5 13:40

如果LH收我BB讀K1,我唔會出九龍了…
但細仔收既機會唔大…

作者: FCMF    時間: 13-1-11 13:48

LH 唔係已經出哂 result 咩 ?
作者: a328    時間: 13-1-15 11:50

cwpoon 發表於 13-1-2 09:29

我阿囡都係讀緊常寧路 Greenfield 全日班, 又係諗緊轉唔轉好, 因為我都係驚 Greenfie ...
Hi , i am considering the fullday as well, what is ur comment so far?

作者: B__B    時間: 13-1-17 11:56

大家有冇諗藍田?
作者: winnieng9655    時間: 13-1-17 13:16

我投南豐GREENFIELD 一票,因我個女之前都返得好開心,佢成日用英文學老師講野,爸爸見到D書都話好深..最緊要係小朋友讀得開心,我爭扎左好耐都決定吾出九龍塘,因為我想揍個女返學,所以驚連自己都頂吾順....南豐都裝修左呀,個廁所靚左好多
作者: cherryp    時間: 13-1-21 00:09     標題: 引用:我投南豐GREENFIELD+一票,因我個女之前都返

原帖由 winnieng9655 於 13-01-17 發表
我投南豐GREENFIELD 一票,因我個女之前都返得好開心,佢成日用英文學老師講野,爸爸見到D書都話好深..最緊要 ...
你囡讀k1嗎? 我囡現都讀南豐Greenfield PN , 都想緊會唔會轉去青衣商會, 你覺得如𨍭校再出去補英文得唔呢?

作者: bobohing    時間: 13-1-22 16:35

作者: hehababy    時間: 13-1-22 16:57

有冇英文名提供呀??

作者: bobohing    時間: 13-1-22 17:57     標題: 引用:有冇英文名提供呀??

作者: emily_fachmann    時間: 13-1-25 17:07

13-14 仲簡緊, 請問德寶vs新都城翠茵, 有冇人比到意見?
作者: boboapril    時間: 13-1-25 22:17     標題: 引用:13-14+仲簡緊,+請問德寶vs新都城翠茵,+有冇

原帖由 emily_fachmann 於 13-01-25 發表
13-14 仲簡緊, 請問德寶vs新都城翠茵, 有冇人比到意見?
翠茵

作者: lcw203    時間: 13-1-26 02:07

我仔上年pn讀北角蘇淅,因為坐車返放學,時間好耐,覺得佢好辛苦,所以今年k1轉讀Greenfield(常寧路),覺得間學校非常好,亞仔無以前咁死板,活潑咗好多,以前讀pn從未見過校長,但而家校長會好主動打電話比我,話我仔國語唔錯,學校會幫佢報名國語朗誦比賽,頭二次都取得季軍,亞仔話我知,日日老師都有同佢練習,老師亦會帶他去其他課室朗誦,訓練佢大膽唔怕
醜,校長好績極主動,覺得無轉錯學校
作者: hehababy    時間: 13-1-29 17:36

回復 bobohing 的帖子

我個仔都上過呢個老師既pg, 而我朋友個仔更加係佢做班主任, 佢個仔好鍾意呢個老師喎...
我湊仔返學時見呢個老師都幾nice架...叫你朋友唔駛咁擔心...
如果你朋友真係唔多鍾意佢既...咁第時都未必係佢果班架嘛...學校咁多net

同埋我冇記錯佢係from australia架..係native speaker黎

作者: emily_fachmann    時間: 13-1-30 17:16     標題: 回覆:boboapril 的帖子

why

作者: yiuyau    時間: 13-2-1 09:51

如果pn, 我會選近D, 所以女兒N班讀 比華利 ( 本人極力推介 )
回怕競爭大, K1(12-13)選了龍校(PC)   老師有愛心 (不過車程較長)

作者: bebecoo    時間: 13-2-5 11:05

我覺得綠茵好唔掂.... 雖然我個仔好鐘意返學, 但老師們教育佢地行為/自理方面真係好差......
作者: bobohing    時間: 13-2-6 18:09     標題: 引用:我覺得綠茵好唔掂....+雖然我個仔好鐘意返

作者: bobohing    時間: 13-2-6 18:10     標題: 引用:我覺得綠茵好唔掂....+雖然我個仔好鐘意返

作者: bobohing    時間: 13-2-6 18:10     標題: 引用:我覺得綠茵好唔掂....+雖然我個仔好鐘意返

作者: hehababy    時間: 13-2-7 15:38

bebecoo 發表於 13-2-5 11:05
我覺得綠茵好唔掂.... 雖然我個仔好鐘意返學, 但老師們教育佢地行為/自理方面真係好差...... ...

例如呢??可以舉例嗎??
我個仔會直升k1呀...冇得揀, 等我有定心理準備嘛...thx!!

作者: bobohing    時間: 13-2-19 00:02     標題: 回覆:hehababy 的帖子

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5