教育王國

標題: 駿景園樂基面試 [打印本頁]

作者: wa923    時間: 12-12-2 14:16     標題: 駿景園樂基面試

老師只係問家長兩個問題就完,我想收既机会好细,大家問左幾條呢?

作者: Ken914    時間: 12-12-2 14:28     標題: 回覆:駿景園樂基面試

5 to 6 questions....

作者: nianyun    時間: 12-12-2 15:08

老公帶女兒去in,跟老師聊了快20分鐘,女兒又表現不錯!但我認為會不收!PN一批上的人在
作者: faithmum    時間: 12-12-2 15:56

今日喺咪IN K1 同N 班,我唸啲K1位都留比N班升上嗰啲學生
作者: ohdearcarol    時間: 12-12-2 18:35

3-4條, 但問D問題簡單到哩! 家庭活動...用咩語言....邊個照顧...果D lor. 連最基本"點解揀我地學校?" 都無喎!(可能佢真係會睇你份問卷啦!)  仲快過創價, 有D失望, 個interview好似完全睇唔到父母對學校要求/理念/誠意/小朋友能力....唔知點揀
上年入唔到佢既N, 有少少遺憾, 今年再去, 感覺不再 (上年個老師超掂! 勁elegance, 又超nice), 今日我囝囝同老師講左好多次: "我想走"所以一定無望. ..但最攪笑我囝囝出左門口爆左句: "我想去呢度返學". (從來無聽過佢咁講, 亦無教過佢).
作者: ryuurakai_ghost    時間: 12-12-2 22:49     標題: 回覆:駿景園樂基面試

今日以平常心去面試!我想睇下他們點樣interview!! 其實真的好失望!快過創價!囝囝in K1答哂問題!但d問題好簡單!問什麼名字,幾多歲,男仔定女仔,之後俾一張影印圖一邊男一邊女,無著衫的!問囝囝佢地做緊乜?之後就俾一張鞋、衫、褲的圖片給我囝囝,問他應該放在什麼位置!之後老師再俾一張豬的拼圖問他是什麼!之後叫他砌翻好!That's it!! 跟住就問我問題!前後不過5分鐘左右!

作者: cyym    時間: 12-12-3 11:10

我仔無緣做"樂基兒", 佢一入到學校就指住門口大喊"走呀"...
即走, 費事影響到其他小朋友"大合唱"
作者: wa923    時間: 12-12-3 17:59     標題: 回覆:cyym 的帖子

k班有幾多位?

作者: JuliaCKL    時間: 12-12-4 02:34     標題: 引用:k班有幾多位? +

原帖由 wa923 於 12-12-03 發表
k班有幾多位?
k1會收一班,30人

作者: mandycml    時間: 12-12-4 06:43     標題: 引用:Quote:原帖由+wa923+於+12-12-03+發表k班有

原帖由 JuliaCKL 於 12-12-04 發表
k1會收一班,30人
係另加一班?定有30個N班同學仔退學?

作者: may123    時間: 12-12-4 08:09

我女女都係n唔收,而今年k1收左佢,我女那班絕大部份都係新生
作者: kambobo2003    時間: 12-12-4 08:20     標題: 回覆:駿景園樂基面試

你覺得它們課程深唔深,語文能力如何?

作者: mandycml    時間: 12-12-4 08:22     標題: 回覆:駿景園樂基面試

唔知有幾多人apply K1呢?!

作者: ryuurakai_ghost    時間: 12-12-12 09:50

唔知k1收幾多人呢??? 如果收都唔知讀唔讀好??? 要等到下個月先知!!!
作者: ppgirl    時間: 12-12-12 11:09     標題: 回覆:駿景園樂基面試

K1 開多一班。應該五月後月才知有冇pn生放棄學位,到時會call waiting!

作者: ryuurakai_ghost    時間: 12-12-12 12:06

ppgirl~~ Thanks!
may123~~~請問你囡囡今年讀緊K1, 每個月學費+雜費(不包校車),大約幾多$$呀???? 樂基雜費多嗎????
作者: BCoLick    時間: 12-12-12 15:26

我個仔果日都唔合作, 特登玩野....唉, 識做ge又唔做, 指眼耳口鼻又特登指錯....激死我, 果日都in得超快, 我諗都係5-10分鐘, 又係問D基本問題.....都係打定輸數架喇!!
作者: ppgirl    時間: 12-12-12 17:29

ryuurakai_ghost 發表於 12-12-12 12:06
ppgirl~~ Thanks!
may123~~~請問你囡囡今年讀緊K1, 每個月學費+雜費(不包校車),大約幾多$$呀???? 樂基雜費 ...
'
我個囝讀中英文PN班, 學費好以$36xx, 書簿費 around $1xxx, sorry I forgot.
沒有其它雜費.  HKPS 只收10期學費, 超好!

P.S. 有錯請更正!! Thanks!

作者: ryuurakai_ghost    時間: 12-12-12 23:24     標題: 回覆:ppgirl 的帖子

ppgirl......Thanks your information!!!
想問下你囡囡會否直升K1??

作者: ryuurakai_ghost    時間: 12-12-12 23:33     標題: 回覆:駿景園樂基面試

sorry! 係你會否俾你囝囝直上K1呀?

作者: zzmom    時間: 12-12-13 20:41     標題: 回覆:ppgirl 的帖子

K1真的會開多一班嗎?之前學校說明年K1不會開多一班喎。如果真的會開,那就真是太好了!

作者: ppgirl    時間: 12-12-13 22:50     標題: 回覆:ryuurakai_ghost 的帖子

校長話pn 可以直升k1!

作者: ppgirl    時間: 12-12-13 22:52     標題: 回覆:zzmom 的帖子

不太清楚,只知k1比pn多一班!所以我覺得最少收一班新生!

作者: wa923    時間: 12-12-13 22:56     標題: 回覆:ppgirl 的帖子

祝大家好運,我想我机會不大。

作者: ohdearcarol    時間: 12-12-13 23:50

我都祝大家好運啦. 我個囝in果陣同老師講: "我想走...我真係想走!!"
所以, 我諗90%無運行.
上年考n班時已衰過一次係佢手上..

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5