教育王國

標題: 請教迪士尼美語世界的用戶 [打印本頁]

作者: Pradaa    時間: 12-7-28 21:15     標題: 請教迪士尼美語世界的用戶

我想買迪士尼美語世界俾BB(10mths),
但見佢有分好多set... $27000, $3xxxx, $46000, $61000
但我確實只知$46000開始先有書櫃同點讀筆的差別, 再詳細D就唔清楚了 !
但我又好擔心一開始就買咁多、咁貴, 怕BB冇興趣學,
我C6叫我買住$27000嗰套先, 但個顧問又話$27000包好小嘢, 唔抵 !

想請教各用戶應如何選購的呢 ?

作者: HeiHei的媽媽    時間: 12-7-30 01:07

作者: queeniedequeen    時間: 12-8-3 18:30     標題: 回覆:請教迪士尼美語世界的用戶

如果買27000個set ....到想upgrade 上去時。。。無得補返個書櫃架!!....我剛剛都upgrade 左。。。好後悔開始時無買成set 。。。而家少左個書櫃同karaoke mate...

作者: caramelpudding    時間: 12-8-8 09:47

你個budget可以買大全套2手有突(2010-2012版).........
唔啱用放返出去都冇咁傷...

作者: beansan    時間: 12-8-12 01:14     標題: 引用:+本帖最後由+HeiHei的媽媽+於+12-7-30+01:1

原帖由 HeiHei的媽媽 於 12-07-30 發表

我在2009年買full set都係5萬8依家要6萬幾!我大仔用得 ...
我的顧問真的很不好,送貨前後共打左三次,之後一直無再打過來

作者: kcarol    時間: 12-8-12 18:07     標題: 回覆:Pradaa 的帖子

我女7個月大,剛買咗super Mickey, 我囡好鍾意,我都有其他教材,暫時最鍾意dwe,用咗唔係好耐未知效果,不過我囡好鍾意,一睇卡同書就好開心,我個sales跟得好好,送好多野,又整唒schedule,又搵埋幼稚園同小學資料俾我,連中文教材都advice埋我。

如果買一手而個sales跟得唔好,不如買2手,反正都有guide book。

作者: HeiHei的媽媽    時間: 12-8-13 18:26

作者: kittytyl    時間: 12-8-15 21:32     標題: 引用:回復+beansan+的帖子 佢冇揾你,你就要揾

原帖由 HeiHei的媽媽 於 12-08-13 發表
回復 beansan 的帖子

佢冇揾你,你就要揾佢!
我個顧問賣完俾我影都冇

作者: pollybell    時間: 12-8-15 21:49

如果10個月買晒成套都無問題,因為重細無乜興趣班同野玩,係絕對可以用得晒,如果到歲幾兩歲就不太適合用,開始返學,行動多左就比較難坐定定去學習,同會選擇其他佢中意既事物.
作者: kcarol    時間: 12-8-16 10:47     標題: 引用:如果10個月買晒成套都無問題,因為重細無乜

原帖由 pollybell 於 12-08-15 發表
如果10個月買晒成套都無問題,因為重細無乜興趣班同野玩,係絕對可以用得晒,如果到歲幾兩歲就不太適合用,開始 ...
我都係因為個女細先買全新,我本來諗住買二手,點知女細唔識性,會將本書又撕又捽又揉又錫又用脷仔lam,屋企本本書都中招,愈鐘意果本書就愈嚴重,因為咁所以買全新,果然不出我所料,第一日䦕書用就已經撕爛

作者: pollybell    時間: 12-8-16 15:59

kcarol 發表於 12-8-16 10:47
我都係因為個女細先買全新,我本來諗住買二手,點知女細唔識性,會將本書又撕又捽又揉又錫又用脷仔lam,屋 ...
如果有join member,可以換全新,我都係第一年先join,跟住無join.
作者: Josephineso1116    時間: 12-9-12 15:35     標題: 回覆:pollybell 的帖子

Hei Hei 媽媽,妳個顧問好好ya.  連第二個仔都教埋,真喺好好,e....我嗰顧問唔好,我上年買,𠳔先上過一次。仲喺要我打俾𠳔。先至上黎。e......極差......

作者: SS0512    時間: 12-9-13 16:05

我個顧問話最平果set未入到迪迪尼套教材的最正部分,同埋佢鼓勵我Join membership,因為可以參加活動,激發小朋友持續用教材的興趣,特別到小朋友識行識走,小朋友多d興趣,就會用得更好!

所以我最終都買左$4xxxx果set!
作者: babyhazel106    時間: 12-9-13 19:33

又有新國民賣廣告啦:;pppp:
作者: celiaw    時間: 12-9-14 16:02

我早幾年都買咗full set比個女, 果個sales一次都冇再跟進過, 只會upgrade時先再打電話比我, 頭幾年都有入會, 不過我覺得冇用.
作者: Josephineso1116    時間: 12-9-19 01:09     標題: 回覆:celiaw 的帖子

, 如果嗰sales顧問無跟進,真喺影響好大, 所以我維有自己跟貼D去教我ah女,如果唔識點跟,就call𠳔。

作者: Josephineso1116    時間: 12-9-19 01:11     標題: 回覆:SS0512 的帖子

請問妳幾時買ga, sales 好唔好ya?

作者: SS0512    時間: 12-9-26 09:54

回復 Josephineso1116 的帖子

我係BB五個月大時買的,用左大半年!

個sales開頭幾個月都有打過幾次電話嚟,在書展見到佢,佢都有同我打招咁啦!

作者: shirleyyu    時間: 12-10-5 14:15

請問有無媽媽可以幫我補購program4 DVD,剛剛發現得個盒
一萬個唔該
另外,請問有無人知斷會幾年可唔可以入番會?

作者: 一一一    時間: 12-10-6 02:00     標題: 引用:請問有無媽媽可以幫我補購program4+DVD,剛

作者: Josephineso1116    時間: 12-11-21 00:37     標題: 回覆:SS0512 的帖子

我個嗰連電話都無打,好差。e......
咁妳依加用得好嗎?一齊分享下。

作者: Josephineso1116    時間: 12-11-21 00:46     標題: 回覆:shirleyyu 的帖子

妳試下打俾公司,我先前問斷一年,下年join member 要額外hkd800,另member join費用hkd1800。

作者: 最緊要健康    時間: 12-11-21 12:40     標題: 回覆:請教迪士尼美語世界的用戶

作者: assado    時間: 12-11-28 21:59     標題: 回覆:請教迪士尼美語世界的用戶

我有迪士尼及Oxford path, 我覺得Oxford path 好用d, 價錢平D, 有書柜,公仔及一set oxford tree 書送.

作者: caramelpudding    時間: 12-11-28 22:35     標題: 引用:我有迪士尼及Oxford+path,+我覺得Oxford+pa

原帖由 assado 於 12-11-28 發表
我有迪士尼及Oxford path, 我覺得Oxford path 好用d, 價錢平D, 有書柜,公仔及一set oxford tree 書送.

...
你有兩套,可唔可以比較下兩套有咩好,有咩唔好?

作者: assado    時間: 12-11-28 23:03     標題: 回覆:請教迪士尼美語世界的用戶

迪士尼:歌較多,價錢較高,冇故事。
Oxford Path: 歌+故事。價錢平D, 新出。有公仔,父母要角式板演同小朋友練習。smart Pan 小朋友容易用。我只買左前一部份,後部份冇買,因有部平板電腦,對小朋友雙眼不好,所以冇買。sales 送多我一 套oxford tree 書,小朋友大d有用。有書柜送。包幾堂play group.

作者: kuroro    時間: 12-11-29 00:38

回復 beansan 的帖子

commission都收咗仲關心你乜?
作者: caramelpudding    時間: 12-11-29 15:22     標題: 引用:迪士尼:歌較多,價錢較高,冇故事。 Oxfor

原帖由 assado 於 12-11-28 發表
迪士尼:歌較多,價錢較高,冇故事。
Oxford Path: 歌+故事。價錢平D, 新出。有公仔,父母要角式板演同小朋 ...
Oxford Path 有分前後部份賣嗎?咁前半有幾多書同幾錢?

作者: assado    時間: 12-11-29 18:32     標題: 引用:Quote:原帖由+assado+於+12-11-28+發表迪士

原帖由 caramelpudding 於 12-11-29 發表
Oxford Path 有分前後部份賣嗎?咁前半有幾多書同幾錢?
有前部份分開買,試過好再買後部分。前部分~$29xxx. 己有書柜,公仔。包幾堂play group.

作者: sandy1109    時間: 12-12-31 00:07     標題: 回覆:請教迪士尼美語世界的用戶

我個失跡左

作者: hop304    時間: 12-12-31 01:22

我嗰sales 教哂我搵幼園重點,吾記得點用教材都親自教我;佢令我C6好有心機同BB玩。都OK La。
作者: cherie6111    時間: 13-1-6 14:54

我在fb 開左個迪士尼美語用家分享, 有興趣一齊研究既jm 請加我, thx
作者: CTISBebe    時間: 13-1-14 21:53

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 盼盼貝貝    時間: 13-1-14 23:52     標題: 回覆:cherie6111 的帖子

作者: cherrymo    時間: 13-1-15 04:04

作者: jj100c    時間: 13-1-16 23:18

作者: lee.joyce    時間: 13-1-19 14:29

作者: bbpeter    時間: 13-2-14 00:05

4萬, 6萬一套..其實真係咁多人買????
作者: Moonlight819    時間: 13-2-18 23:20     標題: 引用:我在fb+開左個迪士尼美語用家分享,+有興趣

作者: jenjenny    時間: 13-2-20 10:01     標題: Moonlight819 的帖子

作者: Fung420    時間: 13-3-2 23:44     標題: 回覆:cherie6111 的帖子

作者: sweethun    時間: 13-3-13 22:44     標題: 回覆:cherie6111 的帖子

作者: MCCMCM    時間: 13-3-14 14:07     標題: 回覆:cherie6111 的帖子

作者: woodland~BB    時間: 13-3-20 11:53

作者: halflower    時間: 13-3-25 15:54     標題: 我在fb+開左個迪士尼美語用家分享,+有興趣

作者: wbell    時間: 13-3-27 17:09

作者: VeryB    時間: 13-3-28 15:17

作者: karench999    時間: 13-4-19 13:54

想請教你地, 我本身 STEP BY STEP 0個套係舊CD版, 因為細仔唔鐘意睇, 所以冇upgrade做dvd, 現在佢有套高清版, 係唔係吸引好多? 和upgrade要多少錢 謝謝回覆

作者: Saji    時間: 13-5-12 03:54

作者: motherbabybb    時間: 13-5-15 14:51

作者: toffee11    時間: 13-5-20 07:35

作者: WWM1124    時間: 13-5-24 10:50

作者: 已刪除用戶    時間: 13-5-29 00:18     標題: 回覆:請教迪士尼美語世界的用戶

作者: keroppa    時間: 13-6-2 13:38

作者: JoJo    時間: 13-6-3 09:39

版主按: 請自行 PM, 切勿在版面留下沒有讀取性之文章. e.g. Pls check PM / Pls PM me etc.

如經勸喻仍沒有改善, 管理員會關閉此帖, 敬請留意!

作者: jennymcmug    時間: 13-6-25 12:29

回復 assado 的帖子

想問下全套 同 前半部既oxford 差幾錢,我都有興趣呀~~ thx

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5