教育王國

標題: SSGK 註册 [打印本頁]

作者: flopsybunnies    時間: 12-4-20 22:38     標題: SSGK 註册

請問今天有沒有家長無去註册?
作者: creamsicle    時間: 12-4-21 08:41

Me...
Best of luck to those waiting!
作者: CherrieCeci    時間: 12-4-21 11:42

昨天下午已經call waiting
作者: flopsybunnies    時間: 12-4-21 12:43

回復 creamsicle 的帖子

I didn't.

The teacher phoned me to send them back the give up letter yesterday 3:30pm. Rather embarrassed.

作者: queyeung    時間: 12-4-21 20:06     標題: 回覆:SSGK 註册

唔知仲會唔會再call呢?

作者: flopsybunnies    時間: 12-4-21 23:01

回復 queyeung 的帖子

Are you on waiting list?
作者: captainbaby    時間: 12-4-23 11:09

我呀女都係on waiting list! 我估都係冇機會架啦! 佢地已經call咗waiting啦!

作者: TY33819    時間: 12-4-23 12:07

I went to register la.. but no "receipt" with name.. only doc of info returned
作者: queyeung    時間: 12-4-23 12:33     標題: 回覆:flopsybunnies 的帖子

Yes

作者: Angel0329    時間: 12-4-23 12:35     標題: 回覆:TY33819 的帖子

I went to register this morning too

作者: flopsybunnies    時間: 12-4-23 13:15

The school acts very efficiently! No need for the people on waiting list to wait too long. Hope all of you enjoy a happy life in SSGK!
作者: hellocheese    時間: 12-4-23 18:07

係咪已經call完?
作者: TY33819    時間: 12-4-25 13:35

打去問學校清楚係咪已經 call 完最好的了...
作者: hellocheese    時間: 12-4-25 14:06

今日call過,佢地話"有位就會通知家長"
作者: CherrieCeci    時間: 12-4-25 14:11

希望你會收到電話呀
作者: TYBB1    時間: 12-4-26 02:22     標題: 回覆:SSGK 註册

今日收到call.  請問第二次註冊係幾時?

作者: hellocheese    時間: 12-4-26 10:25

回復 TYBB1 的帖子

恭喜~想問你有幾分?
作者: TYBB1    時間: 12-4-26 14:45     標題: 回覆:hellocheese 的帖子

得15分咋,所以好大機會我哋會放番個位出來

作者: hellocheese    時間: 12-4-26 15:16

我得大女5分,真係好渺茫,學校話keep到9月,有就call家長,雖然好喜歡間學校,但都唔敢抱大祈望,始終好少位
作者: TY33819    時間: 12-4-26 15:55

第二次係7月12日.. 到時要交學劵正本, 保母車登記, 買書包 & 校服, 之後就係8月25日家長日
作者: Bluegene    時間: 12-4-26 22:27

hellocheese 發表於 12-4-26 15:16
我得大女5分,真係好渺茫,學校話keep到9月,有就call家長,雖然好喜歡間學校,但都唔敢抱大祈望,始終好少位 ...

你好喜歡間學校,咁你應該即刻寫信比校長,用誠意打動佢。亦應該找認識你個女,有份量的人寫推薦信比校長。

作者: TY33819    時間: 12-4-27 14:22

hellocheese, 你之前有無寫求位信? 如果無, 現在寫可能有點遲, 但總好過唔寫, 不竟, 開學後仍可能有機會...

其實, 我女也只有大女的5分, 但佢 interview 真的很不錯, 老師及校長都親自讚佢"講野好叻", 即使有些問題未必可以即時回答, 但也很努力嘗試, 在我協助下, 也全部答對了.. 當然, 當日我和老公的表現也有返咁上下, 所以, 他們不一定只收高分的, 如果表現不錯, 也真的有機會, 不要氣餒... 為你祈禱~!
作者: LL222    時間: 12-4-27 14:34

May I know what is SSGK
作者: TYBB1    時間: 12-4-27 15:17     標題: 回覆:LL222 的帖子

聖士提反女子中學附屬幼稚園

作者: hellocheese    時間: 12-4-27 17:46

回復 TY33819 的帖子

thx~,只有5分入sskg相信係表現好出色才有機會,恭喜晒!
我同老公個日都好緊張,表現可能仲差過個女,我會盡力為個女爭取
另外我想知保母車路線最遠去度邊?

作者: TY33819    時間: 12-4-30 13:30

東/南/西區都有去, 係無過海, 你想問邊到, 我可以幫你 check

我相信我地都OK, 1) 父母一起去, 2) 有引導阿女答哂所有問題, (佢地有D問題都幾深), 3) 阿女好 talkative, 唔怕, 同校長好好傾, 4) 自動, 有反應, 有基本禮貌 (當然有D時候要我提)
作者: Ashleyernest    時間: 12-5-7 16:34     標題: 回覆:SSGK 註册

When will they call waiting list again? Do we have to wait until July ?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5