教育王國

標題: 書包 [打印本頁]

作者: edleweiss    時間: 12-3-7 19:21     標題: 書包

升小一,有乜好書包推介?

作者: SCKnight    時間: 12-3-7 21:58

唔介意$$,Seven喇!
作者: 小木偶媽咪    時間: 12-3-7 22:50     標題: 回覆:書包

Seven真係最好既選擇

作者: edleweiss    時間: 12-3-7 23:21     標題: 回覆:書包

有冇website?  Where to buy?

作者: edleweiss    時間: 12-3-8 00:02     標題: 回覆:書包

有人推薦Lego.邊到有得買?

作者: Unclejt    時間: 12-3-8 00:10

Zeven太大,細粒嘅小朋友唔係好適合。

Lego好多地方都有,比如Sogo六樓。
作者: kitbebe    時間: 12-3-10 22:49

小一買個dr. kong, 小二可以用zeven
作者: jessc    時間: 12-3-10 22:58

我見有家長小一諗住買個DR KONG頂住檔,小二可以用個SEVEN,結果個DR KONG(公主卡通款)捱唔完小一(不過出問題純綷係買時無check清楚)而家小二下都只能用過SPI Smartlite special, 因為個女年多而來幾乎無高過,個SEVEN變成阿媽有時出街的代用品。
作者: fany    時間: 12-3-10 23:58

lego係大眾都有,但款唔多
作者: kochiman2004    時間: 12-3-11 07:04

Jusco also have it ... :
作者: zigzag    時間: 12-3-12 10:35     標題: 回覆:書包

我個女由一年級用Seven到依家二年級都仲好好,佢兩側有extendable嘅拉鏈,初小用啱啱好,幾輕身,我每個禮拜都放洗衣機洗

作者: edleweiss    時間: 12-3-12 10:40     標題: 回覆:書包

邊到有得買seven?幾多錢?係咪仲成日求過於供,冇貨?

作者: Treestory    時間: 12-3-12 11:33

Seven over $1000 at Lee Garden and Ocean Terminal

我買了一個比亞女, 但太大, 所以留番P.2先用
作者: edleweiss    時間: 12-3-12 11:50     標題: 回覆:書包

成千蚊個書包比小朋友真係要諗下先。你知d小朋友唔會同你鍚住用,又貪新鮮,可能每年一個仲開心

作者: SCKnight    時間: 12-3-12 23:38

edleweiss 發表於 12-3-12 11:50
成千蚊個書包比小朋友真係要諗下先。你知d小朋友唔會同你鍚住用,又貪新鮮,可能每年一個仲開心:mon ...

如果個袋只能用好短時間,不斷咁換只會浪費資源。雖然有啲袋價錢可能比較貴,但如果耐用又輕身,我都覺得值得考慮。況且宜家又唔係買個LV俾小朋友番學,可以比較下先。

作者: sycheung8    時間: 12-3-29 11:54

如果真係輕身我都想買個俾亞仔, 但你地又話太細粒唔岩用.....我個仔係細細仔加上又細粒...咁嘛用唔到囉
我又唔想買太量既書包俾佢....怕佢揹得辛苦
作者: 蘇樂B    時間: 12-3-30 19:15     標題: 回覆:書包

Zeven最細對我個囡嚟講都太大,宜家用緊Lego,好輕身好好用,s size 啱啱好,我等阿囡大少少先再買Zeven,但講真成千蚊個書包梗係有啲要求啦,但啲款真係唔多靚,我個囡好唔鍾意

作者: jessc    時間: 12-7-3 21:17

近來見有家長俾LeSportsac和Mandarina Duck作為學生書包(p1/p2),

說真的,兩款袋係唔重,但袋書後會側或傾向後,似乎不適合小學生用。

seven......真係要睇小朋友有幾高。見有個小朋友連120cm都無,個seven揹到佢小腿咁滯,結果佢揹得辛苦多於感覺輕了點。近日見六年級家長於六下為女兒由dr kong轉換為seven,明顯是「揹得起」,因為個子較高也易於處理‧

作者: fan369    時間: 12-7-3 22:34     標題: 回覆:書包

我個小朋友都係細細仔,個子又唔高,請問SPI合適我個仔用嗎?

作者: babybear    時間: 12-7-3 23:41     標題: 引用:我個小朋友都係細細仔,個子又唔高,請問SP

原帖由 fan369 於 12-07-03 發表
我個小朋友都係細細仔,個子又唔高,請問SPI合適我個仔用嗎?
SPI active/ Lego 嘅細碼書包都幾適合個子較小嘅小朋友揹。

而Seven就要有番咁上下高先好考慮。

作者: Ceci2011    時間: 12-7-4 00:01     標題: 引用:近來見有家長俾LeSportsac和Mandarina+Duck

原帖由 jessc 於 12-07-03 發表
近來見有家長俾LeSportsac和Mandarina Duck作為學生書包(p1/p2),

說真的,兩款袋係唔重,但袋書後會側或 ...
120cm都無,個seven揹到佢小腿咁滯??
我仔115cm,都背到,去到patpat位咋喎.可能我仔大隻,好肉地,背起都貼背.有D小朋友瘦小,可能架唔起個書包.

作者: MaiGao    時間: 12-7-4 00:02

我個仔算高,但係瘦小d,所以我買左個lego俾佢,貪佢夠輕。
Zeven諗住遲d大個d先
作者: mietwins    時間: 12-7-4 00:08     標題: 回覆:書包

Zeven啦!超輕,又好放野!重有耐用!一個用兩年,之前試過買靚靚sanrio 結果又重,又易殘,又晤洗得!

作者: Stinkypig    時間: 12-7-4 00:16     標題: 回覆:mietwins 的帖子

Spi無Lego咁輕,剛買了個Lego s-size好正!超輕!

作者: fan369    時間: 12-7-4 00:53     標題: 回覆:Stinkypig 的帖子

有相可以睇下嗎?

作者: k_lego    時間: 12-7-4 01:16     標題: 回覆:書包

我女係超細粒所以知道seven實唔啱,買左最細的lego俾佢,早2星期見sogo只有男仔款,所以去了大眾買,會員仲有10% off..折左$340…今日去sogo已唔見最細果一款了

作者: fan369    時間: 12-7-4 01:33     標題: 回覆:k_lego 的帖子

下,咁快賣晒,我果個係細仔,仲有邊度有得賣呀?

作者: k_lego    時間: 12-7-4 01:41     標題: 引用:下,咁快賣晒,我果個係細仔,仲有邊度有得

原帖由 fan369 於 12-07-04 發表
下,咁快賣晒,我果個係細仔,仲有邊度有得賣呀?
你試下去大眾,我屋企人都叫我快d買,怕我女呢d細碼少貨又少款難買,係呢隻款,男仔係藍色,剛好放到a4既就係最細,大眾正價是379的。

圖片附件: myphoto.jpg (12-7-4 01:41, 93.58 KB) / 下載次數 0
/forum.php?mod=attachment&aid=MTMwN3xiOTkwNTMxMnwxNzE3MTAyOTcwfDA%3D

作者: MaiGao    時間: 12-7-4 06:38     標題: Quote:原帖由+fan369+於+12-07-04+發表下,

原帖由 k_lego 於 12-07-04 發表
你試下去大眾,我屋企人都叫我快d買,怕我女呢d細碼少貨又少款難買,係呢隻款,男仔係藍色,剛好放到a4既就 ...
我買貴左幾十我放榜前係sogo買。果陣好多。

作者: fan369    時間: 12-7-4 12:33     標題: 回覆:k_lego 的帖子

剛去完吉之島買,但只剩返一個,仲係爛左少少,激死我喇,

作者: mingmama    時間: 12-7-4 20:54     標題: 回覆:書包

我買咗呢款

圖片附件: myphoto.jpg (12-7-4 20:54, 119.44 KB) / 下載次數 0
/forum.php?mod=attachment&aid=MTMyMnw4ZDI2ODkyM3wxNzE3MTAyOTcwfDA%3D

作者: Stinkypig    時間: 12-7-4 23:25     標題: 引用:有相可以睇下嗎? +

原帖由 fan369 於 12-07-04 發表
有相可以睇下嗎?
呢個好得意又輕,前兩日係CWB Sogo買,得返一個,但選擇唔多…不過呀仔好鍾意。

圖片附件: myphoto.jpg (12-7-4 23:25, 92.48 KB) / 下載次數 2
/forum.php?mod=attachment&aid=MTMyN3xkZmY5M2YzZXwxNzE3MTAyOTcwfDA%3D

作者: danielboy    時間: 12-7-5 07:23

回復 fan369 的帖子

下個月書展試下啦, Lego真係平靚正.
作者: rollrollBB    時間: 12-7-5 08:56

回復 mingmama 的帖子

好靚!邊度買?
作者: mingmama    時間: 12-7-5 09:17     標題: 回覆:rollrollBB 的帖子

喺大眾買~會員有九折

作者: mebebe    時間: 12-7-5 09:27     標題: 回覆:書包

Lego書包邊度最多款揀??

作者: Ivy18018    時間: 12-7-5 12:47     標題: mingmama 的帖子

紫色好靚呀?係大衆買架,我係大衆只係見到粉紅色。

作者: mandy304    時間: 12-7-5 16:18

lego 好輕,  聽聞SPI有d係列都係輕的. 不錯.  可能小兒暫時個子不算高, 暫不考慮Zeven.
作者: MaiGao    時間: 12-7-5 18:03     標題: Quote:原帖由+fan369+於+12-07-04+發表有相

原帖由 Stinkypig 於 12-07-04 發表
呢個好得意又輕,前兩日係CWB Sogo買,得返一個,但選擇唔多…不過呀仔好鍾意。

...
我上次去睇。銷售員姐姐話呢款大過藍色細碼果個。

作者: pocoyo123    時間: 12-7-5 18:24

剛剛在大眾書店買LEGO細書包, 折左350元. 好低
作者: fan369    時間: 12-7-5 18:50     標題: 回覆:danielboy 的帖子

Thx!去書展順便買D習作比個仔暑假做先

作者: 杰杰媽媽    時間: 12-7-5 22:30

LEGO書展多數8折
作者: vivifong    時間: 12-7-6 23:39

Sogo 6/F 番左好多新貨 (LEGO 同 SPI) 大家可以去睇睇 :D
HAPPY SUMMER !
作者: Crabtree    時間: 12-7-7 10:05

咁係大眾抑或等書展時買Lego書包又抵又多款?
作者: mandy304    時間: 12-7-7 10:42

回復 杰杰媽媽 的帖子

lego書展買會有八折, 是否咁平 ? 因我都是在UNY 買
作者: yeesumyin    時間: 12-7-7 20:37     標題: mandy304 的帖子

今日買左個超輕嘅SPI active比阿仔 - $368; 真係好輕而且仲可以放到F4size。

圖片附件: 1341664704124.jpg (12-7-7 20:37, 59.8 KB) / 下載次數 1
/forum.php?mod=attachment&aid=MTQwOHwzNGIxYTFmYXwxNzE3MTAyOTcwfDA%3D

作者: mirandayeung    時間: 12-7-7 21:02

回復 yeesumyin 的帖子

請問你係邊到買到咁平SPI?  THX
作者: JV2003    時間: 12-7-7 23:15     標題: 回覆:yeesumyin 的帖子

我個囝用這款SPI用咗3年都未爛。

作者: JV2003    時間: 12-7-7 23:17     標題: 引用:今日買左個超輕嘅SPI+active比阿仔+-+$368;

原帖由 yeesumyin 於 12-07-07 發表
今日買左個超輕嘅SPI active比阿仔 - $368; 真係好輕而且仲可以放到F4size。

...
我個囝用這款SPI用咗3年都未爛。

作者: yeesumyin    時間: 12-7-7 23:41     標題: mirandayeung 的帖子

係學校買架! 因為每年買書日佢地都會係學校擺一日counter. 個sales話比出面平, 不過我唔知平幾多;只想到方便唔駛周圍揾。其實之前買左個用左兩年都未爛,不過因為開始多野拎同要放F4 size嘅工課袋, 所以先買過個大size比阿仔。

作者: mebebe    時間: 12-7-9 09:26     標題: 回覆:書包

除左sogo, 邊處仲有Lego 同SPI 多款揀呀???

作者: vickyching817    時間: 12-7-9 15:57

回復 mebebe 的帖子

星期六我都去了SEGO買LEGO書包.得翻好少款式啦!好彩阿女只要係藍色就OK!幾輕身,不錯
作者: ling1211    時間: 12-7-9 17:35     標題: mingmama 的帖子

我今日問大眾,只限“黄埔“ &九龙湾“mega box"有售,頭先即去mega box買了lego書包,真係好少款,阿囡起初死要公仔書包,我氹了好耐先肯用買呢個S碼,我親自試了,真的比公仔書包輕同背脊位舒服D, 會员再8折

圖片附件: 1341826363084.jpg (12-7-9 17:35, 63.39 KB) / 下載次數 0
/forum.php?mod=attachment&aid=MTQ0Mnw5MTVlYjJiMXwxNzE3MTAyOTcwfDA%3D

作者: vivianho2    時間: 12-7-10 23:45

因為冇時間,就冇去四圍睇。最後係淘寶買左個紫色,雖然冇折,不過好靚。等我影左想再POST上尼
作者: b_lsh    時間: 12-7-12 18:32     標題: 回覆:書包

我地都係淘寶買,明天收貨先知是否OK!

圖片附件: myphoto.jpg (12-7-12 18:32, 72.82 KB) / 下載次數 2
/forum.php?mod=attachment&aid=MTUzOHwzOGExMjA1Y3wxNzE3MTAyOTcwfDA%3D

作者: jessc    時間: 12-7-13 10:20

mebebe 發表於 12-7-9 09:26
除左sogo, 邊處仲有Lego 同SPI 多款揀呀???
你有時間可以去佢總部買(荔枝角地鐵站附近),撞彩會搵到個200元以下的SPI返黎。

PS: 近來救世軍放出一大堆Chiropak書包, 不論大小、款式一律230元。

作者: jessc    時間: 12-7-13 10:23

mandy304 發表於 12-7-5 16:18
lego 好輕,  聽聞SPI有d係列都係輕的. 不錯.  可能小兒暫時個子不算高, 暫不考慮Zeven. ...

舊年有款concerto只重約700g,比seven重1/4, 但比dr kong輕300~500g

PS:有些書包內有塊護脊板, 如果那天不是太多物品,可考慮不用那塊板﹐那書包又可以輕數十至一百克(新款的差距無咁大)

作者: dlh525    時間: 12-7-13 12:13

杰杰媽媽 發表於 12-7-5 22:30
LEGO書展多數8折

請問書展有LEGO書包賣是否在兒童館?  謝謝!!
作者: danielboy    時間: 12-7-13 13:03     標題: 回覆:dlh525 的帖子

以往兩年都係,今年你去到再check

作者: dlh525    時間: 12-7-13 17:15

okay, thanks.
作者: jeffsir    時間: 12-7-14 19:02

mirandayeung 發表於 12-7-7 21:02
回復 yeesumyin 的帖子

在校SPI展銷攤位拿了張單張,長沙灣有個SPI陳列室,到學校展銷,不用走來走去,分別是298-428,都幾抵,我見你地講到SPI耐用,都心動買了一個,個仔超喜歡

作者: ranmali    時間: 12-7-16 01:42

我之前買了個Seven比我個女返學用了接近3年𡿨但真是很耐用的),但她不覺得它好用還說背得她肩痛,因此換了個Lego書包,她說Lego書包輕得多! 我估,可能是Seven太大所以重心低了變重吧!
作者: SPJB    時間: 12-7-16 09:02

回復 jeffsir 的帖子

我昨天也到了長沙灣SPI陳列室, 啲款好齊. 有啲舊款出面巳無得賣佢地都仲有, 因為阿仔超細粒, 各大百貨司的SPI都只有1-2款for細粒小朋友, 但個款唔靚. 琴日在陳列室比我見到一個超正嘅書包, 好啱我仔身形, 個款又簡潔, 又超輕. 我當時都有少少驚太細啲書角會摺, 返屋企試過放書又好ok喎. 只係$384用1-2年, 大少少先再換個大書包. 各位家長如果唔怕遠又like SPI的, 不訪去陳列室望望.
作者: 仔仔錫錫你    時間: 12-7-16 15:41

各位,如果budget 有限,可到千色店睇睇,喜羊羊護脊書包under $90 一個
作者: yf    時間: 12-7-16 21:14     標題: ranmali 的帖子

作者: b_lsh    時間: 12-7-16 22:09     標題: 回覆:書包

Agree超輕。

作者: hvbaby    時間: 12-7-16 22:48

yf 發表於 12-7-16 21:14
我都買左個lego書包,真係好輕呀
請問幾錢
作者: chumamma    時間: 12-7-16 23:02

ling1211 發表於 12-7-9 17:35
我今日問大眾,只限“黄埔“ &九龙湾“mega box"有售,頭先即去mega box買了lego書包,真係好少款,阿囡起初死要公仔書包,我氹了好耐先肯用買呢個S碼,我親自試了,真的比公仔書包輕同背脊位舒服D, 會员再8折
7 天前 上傳
下載附件 (63.39 KB)

好靚, 呢個桃紅好襟污衊, 有金粉, 好高貴, 仲係防水。正 ~~~~~~

作者: chumamma    時間: 12-7-16 23:06

b_lsh 發表於 12-7-12 18:32
我地都係淘寶買,明天收貨先知是否OK!
4 天前 上傳
下載附件 (72.82 KB)

b_lsh , 唔好買呢款【有蓋有冚又有拉鍊款】, 我幾個親戚小朋友都用到發晒炆爭, 好煩。

買【單拉鍊款】方便得多。

作者: sumyibaby    時間: 12-7-16 23:14

我今日都係大眾Megabox 買咗個 Lego Classic 粉色S碼書包 8折後$302.4 好抵
作者: beebeebee2006    時間: 12-7-17 02:31     標題: 回覆:jeffsir 的帖子

請問你知唔知長沙灣陳列館的確實地址,我都好想去睇下,THX~

作者: beebeebee2006    時間: 12-7-17 02:33     標題: 引用:+本帖最後由+jeffsir+於+12-7-14+19:22+編

原帖由 jeffsir 於 12-07-14 發表
請問你知唔知荔枝角確實地址,我都想去睇下,THX~

作者: beebeebee2006    時間: 12-7-17 02:44     標題: 回覆:書包

睇到好多媽咪話Lego書包好,本來我都好想買Lego的,因我也覺真係好輕又幾得意~
但今日同仔仔去試Lego,背脊位好貼,但可能我仔仔瘦和膊頭位唔夠橫掛,發覺他揹上書包後,膊頭帶唔夠貼有少少飛起 同 條帶好開好似好用意跌膊咁,怕他好容易跌膊揹得唔舒適......

之後再試SPI,SPI的膊頭帶和背部都真係好貼,但又真係重過Lego,怕放書後仲重......

現在煩惱中唔知選那款好?

作者: yf    時間: 12-7-17 08:34     標題: hvbaby 的帖子

作者: jeffsir    時間: 12-7-17 08:53

beebeebee2006 發表於 12-7-17 02:33
請問你知唔知荔枝角確實地址,我都想去睇下,THX~

長沙灣,志興昌,Detail web site PM to u lar,上面有埋電話,我個仔買了,都幾貼背,好舒服,
作者: SPJB    時間: 12-7-17 09:10

回復 beebeebee2006 的帖子

SPI Concerto 細碼真係好輕好貼背, 可能係舊款, 所以唔見出面有得賣, 去陳列室望望啦.
呢個款簡簡單單, 我仔幾like, 佢返而唔like公仔書包

作者: veryworry    時間: 12-7-17 14:19

請問LEGO D書包有冇護脊架?
作者: beebeebee2006    時間: 12-7-17 14:35     標題: 引用:Quote:beebeebee2006+發表於+12-7-17+02:33

原帖由 jeffsir 於 12-07-17 發表
長沙灣,志興昌,Detail web site PM to u lar,上面有埋電話,我個仔買了,都幾貼背,好舒服, ...
Jeffsir:唔該晒~

作者: beebeebee2006    時間: 12-7-17 14:36     標題: 引用:請問LEGO+D書包有冇護脊架?

原帖由 veryworry 於 12-07-17 發表
請問LEGO D書包有冇護脊架?
Lego書包是有護脊的

作者: beebeebee2006    時間: 12-7-17 14:38     標題: 引用:回復+beebeebee2006+的帖子 SPI+Concerto+

原帖由 SPJB 於 12-07-17 發表

SPI Concerto 細碼真係好輕好貼背, 可能係舊款, 所以唔見出面有得賣, 去陳列室 ...
多謝提供THX~

作者: qoo_pooh    時間: 12-7-19 10:50

yf 發表於 12-7-17 08:34
8折後$318。mega box 有3曰大曰子會做8折,另外始創中心開左間新店連續2星期都做8折

...

始創中心是不是要有大眾咭先有8折呀?
作者: 冬菇仔    時間: 12-7-19 12:38

要有會員先有8折。入會好似20元一年。職員話因始創新開先有8折,其餘大眾無(唔知真還是假)。但是,昨天買了個細碼先$302,比書展$330便宜。
作者: Ekko    時間: 12-7-19 12:54

yf 發表於 12-7-16 21:14
我都買左個lego書包,真係好輕呀
請問呢款放唔放到  f4架??
作者: jessc    時間: 12-7-19 13:08

SPJB 發表於 12-7-17 09:10

SPI Concerto 細碼真係好輕好貼背, 可能係舊款, 所以唔見出面有得賣, 去陳列室 ...
呢款舊年匯豐卡有得換嘛, 最平好似300有找。佢比LEGO輕, 700g都無, 但用一年後個樣有點變, 唔識點講,總之就無咁方方正正,但都算係耐磨。

早排見吉之島仲有呢款賣, 近來就唔知了。

作者: HelloMK    時間: 12-7-19 21:24

今午去書展買LEGO書包, 買了舊款S碼 CITY POLICE圖案, 310元好抵, 如買今年新圖案忍者則要420元 (原價488).

作者: qoo_pooh    時間: 12-7-19 21:44

HelloMK 發表於 12-7-19 21:24
今午去書展買LEGO書包, 買了舊款S碼 CITY POLICE圖案, 310元好抵, 如買今年新圖案忍者則要420元 (原價488). ...

請問City Police S碼是否高39cm?  還是34Cm?
City Police有沒有L碼? 多少錢?

作者: hoiyan    時間: 12-7-19 22:20

qoo_pooh 發表於 12-7-19 21:44
請問City Police S碼是否高39cm?  還是34Cm?
City Police有沒有L碼? 多少錢?
我買咗個 City Police L碼$330真係好抵呀!
作者: cherry_bb    時間: 12-7-19 23:47

[size=15.199999809265137px]大眾買 忍者  SMALL SIZE 折咗$318

作者: qoo_pooh    時間: 12-7-20 08:59

hoiyan 發表於 12-7-19 22:20
我買咗個 City Police L碼$330真係好抵呀!

L碼$330 真係超抵~~
請問你在那裡買?  書展還是大眾?

作者: qoo_pooh    時間: 12-7-20 09:02

cherry_bb 發表於 12-7-19 23:47
大眾買 忍者  SMALL SIZE 折咗$318
忍者 S碼原價要488喎..........
318差不多是65折喎~~
邊間大眾咁抵呀?

作者: cherry_bb    時間: 12-7-20 10:35     標題: qoo_pooh 的帖子

始創中心

你最终SPB or sfa, 唔知有無機會做同學仔

作者: cherry_bb    時間: 12-7-20 10:44     標題: Quote:cherry_bb+發表於+12-7-19+23:47+大

原帖由 qoo_pooh 於 12-07-20 發表
忍者 S碼原價要488喎..........
318差不多是65折喎~~
邊間大眾咁抵呀?
大眾原價$398 8折之後318

作者: snail    時間: 12-7-20 13:58

請問書展LEGO書包擺喺邊? 我搵唔到, 唔該
作者: snail    時間: 12-7-20 14:05

COUNTER 叫什麼名? 謝謝!

作者: qoo_pooh    時間: 12-7-21 10:43

多謝各位之前俾的意見!
我最後在書展買了舊款 lego L碼 $330
新款忍者很貴 S碼 $420, L碼 $450
回到家,好彩亞仔都好鍾意
借用了其他網友的圖片

作者: qoo_pooh    時間: 12-7-21 10:52

cherry_bb 發表於 12-7-20 10:35
始創中心
多謝你的資料~~
聽聞始創中心有些款式已無貨,
所以為免白行, 我最後都在書展買了書包

作者: snail    時間: 12-7-22 00:53

請問喺邊個Counter或近邊度?我明天會再去過,唔該哂
作者: lovelytwins    時間: 12-7-22 11:53     標題: 回覆:書包

我買了個Sanrio 新朝線護背書包,(亞仔一定要新朝線)重量同Lego差不多,不錯呀,亞仔咩上去都覺得好舒服。

作者: 仔仔錫錫你    時間: 12-7-22 15:12

睇左幾個星期書包終於買了, 重510g, 可放F4 file, 阿仔話比lego 舒服.

作者: luluboy    時間: 12-7-23 00:56

回復 Stinkypig 的帖子

我個仔都係鍾意這個

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5