教育王國

標題: 派位 [打印本頁]

作者: soysso    時間: 11-7-5 15:54     標題: 派位

本人獲派將軍澳之慕德,本人乃全級20名,但操行B-,應否叩王華湘?本人已叩羅氏及宣基,羅氏已面試。
作者: soysso    時間: 11-7-5 18:49

push
作者: nc2000    時間: 11-7-5 18:53

全級20名, 成績不錯, 但操行B-就真係難叩門, 都係個句, 先註冊, 再叩門! BAND 1 學校叩門位真係只有幾個, 佢地一定會留比品學兼優既學生!

原帖由 soysso 於 11-7-5 15:54 發表
本人獲派將軍澳之慕德,本人乃全級20名,但操行B-,應否叩王華湘?本人已叩羅氏及宣基,羅氏已面試。

作者: soysso    時間: 11-7-5 20:03

原帖由 nc2000 於 11-7-5 18:53 發表
全級20名, 成績不錯, 但操行B-就真係難叩門, 都係個句, 先註冊, 再叩門! BAND 1 學校叩門位真係只有幾個, 佢地一定會留比品學兼優既學生!

有邊dband1-2可叩?(最好近tko)
作者: angelmumy    時間: 11-7-5 20:15     標題: 回復 1# soysso 的帖子

慕德不是比王華湘ok嗎?仲有小朋友哪間小學?
作者: soysso    時間: 11-7-5 20:50

原帖由 angelmumy 於 11-7-5 20:15 發表
慕德不是比王華湘ok嗎?仲有小朋友哪間小學?

我驚慕德校風差
聖公會將軍澳基德小學
作者: bowling123    時間: 11-7-6 10:23

原帖由 soysso 於 11-7-5 20:03 發表

有邊dband1-2可叩?(最好近tko)

LAW'S interview 用英定中? 呂x財都幾好. 有冇試試?
作者: Radar    時間: 11-7-6 11:35

小朋友,

你驚慕德校風差?你既操行都只係得B-,你真係要檢討下,如果你唔再乖d,我諗驚既應該係慕德,佢地都會驚你影響佢地既校風.

你要記住,操行B-唔係一個好既等級,因為你都6年級畢業了,好多學校都會比學生至少B級以上,方便佢地搵學校,而你可以令學校比你B-,你真係要檢討下,唔好再曳了.

成績好唔係代表一切,操行好都好緊要的.

原帖由 soysso 於 11-7-5 20:50 發表

我驚慕德校風差
聖公會將軍澳基德小學

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5