教育王國

標題: 統計一下york的學生派左邊間小學 [打印本頁]

作者: MrsYing    時間: 08-6-10 13:54     標題: 統計一下york的學生派左邊間小學

各位york的同學仔mama,

我的囡k2,想加問下大家派左邊間小學

mrsying
作者: joannespapa    時間: 08-6-10 14:10

我是同學仔papa, 可以回答嗎?

派到了馬頭涌官立(紅磡灣), 但是會入讀九龍塘宣小。
作者: texas    時間: 08-6-10 14:18

借問声York咁多雞精班有冇用呢? 特別係Pre-EPGY, 都唔知教左d咩, 又用翻York d 老師教, 又冇書, 又貴?? 究境有冇誤會?

原文章由 joannespapa 於 08-6-10 14:10 發表

作者: Sammichloema    時間: 08-6-10 14:26

原文章由 joannespapa 於 08-6-10 14:10 發表

咁你會唔會去註冊, 遲D先算呢?
作者: joannespapa    時間: 08-6-10 14:56

原文章由 Sammichloema 於 08-6-10 14:26 發表

咁你會唔會去註冊, 遲D先算呢?

唔會去紅馬註冊, 宣小要家長在今天內回覆是否保留學位。
作者: joannespapa    時間: 08-6-10 14:58

原文章由 texas 於 08-6-10 14:18 發表
借問声York咁多雞精班有冇用呢? 特別係Pre-EPGY, 都唔知教左d咩, 又用翻York d 老師教, 又冇書, 又貴?? 究境有冇誤會?

我哋冇報pre-EPGY,之前報過cambridge同JETSET,結果因為撞期冇去考,但係對阿仔英文係有啲幫助。
作者: MrsYing    時間: 08-6-10 15:58

我就覺得york幾好, 我個大仔讀根德園,讀到頂唔住,之後就轉校,其實佢都讀得唔差,科科有95,但york可以令d學生好confidence,而且好多activity是自己選擇(茶點都可以),d先生幾好,我個囡讀得好happy & confidence.
作者: bluesky999    時間: 08-6-10 16:36

Pre-EPGY課程其實是比資優生讀.小兒讀佐一期就無報讀,佢話太容易,主要是英文解題和推理,我所知優才有EPGY課程可涵接,cambridge同JETSET應要報讀.對英文幫助好大.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5