教育王國

標題: 學 phonice 無難道 [打印本頁]

作者: 雪媽咪    時間: 07-11-30 20:53     標題: 學 phonice 無難道

大家好, 想同你地分享吓學 phonice,我個女今年5歲, 3歲時安排佢去學 phonice, 學咗3個月, 一事無成 於是大家都放棄, 但係亞女今年 k3, 開始要串字同默書, 但係無論我個女幾努力, 記得嘅, 只係有限, 於是我就自己教佢 phonice, 因為我都讀過, 開始時都幫到佢, 但係叫佢重複讀五次, 只 "交功課" 咁應付我
好彩比我係呢個網站 http://www.starfall.com/ 發現好多好好玩, 而又學倒 phonice, 我個女用咗3日就學識 a-z, a e i o u, 同埋十個生字, 我相信大家嘅小朋友都可以, 而且入面有好多歌同
game, 一路玩一路學, 仲有练習可以 print 出來做,佢而加都唔知學得幾開心 每日半個鐘, 好怏見功 大家都試啦

作者: branma    時間: 07-11-30 21:00     標題: Thank You

原文章由 雪媽咪 於 07-11-30 20:53 發表
大家好, 想同你地分享吓學 phonice,我個女今年5歲, 3歲時安排佢去學 phonice, 學咗3個月, 一事無成 於是大家都放棄, 但係亞女今年 k3, 開始要串字同默書, 但係無論我個女幾努力, 記得嘅, 只係有限, 於是 ...

Thank you very much !! is good website for kids

作者: bobo2001    時間: 07-11-30 21:48

作者: healthykat    時間: 07-11-30 22:34     標題: 回覆 #3 雪媽咪 的文章

Thank you for your sharing.
作者: JCHANG    時間: 07-11-30 23:25

It is very funny to learn english
Thanks

原文章由 healthykat 於 07-11-30 22:34 發表
Thank you for your sharing.

作者: happyfamilybaba    時間: 07-12-1 00:15

作者: 雪媽咪    時間: 07-12-1 11:32     標題: 回覆 #1 雪媽咪 的文章

作者: Mandy0961    時間: 07-12-1 12:28

Thanks for you sharing
作者: l.wendy.l    時間: 07-12-1 16:57

雪媽咪

Thank you so much.
作者: Hi-Fi    時間: 07-12-1 17:21

多謝分享
作者: mum-LCC    時間: 07-12-1 21:45

Thanks for sharing.
作者: HelloKitty*    時間: 07-12-1 21:52

這真是一個很好的網站!謝謝您的推介!

大家好, 想同你地分享吓學 phonice,我個女今年5歲, 3歲時安排佢去學 phonice, 學咗3個月, 一事無成 於是大家都放棄, 但係亞女今年 k3, 開始要串字同默書, 但係無論我個女幾努力, 記得嘅, 只係有限, 於是 ...

作者: happy168    時間: 07-12-1 22:23

作者: mscheung628    時間: 07-12-2 11:48

作者: 星級國民    時間: 07-12-3 02:18

Thanks. However, I do not like the individual alphabet approach, the alphabet group approach is much better.
作者: KaWo    時間: 07-12-3 15:37

雪媽咪,

很有趣,多謝你
作者: 積肥    時間: 07-12-14 23:45

Thank You
作者: joefoon    時間: 07-12-15 02:17

作者: celiaho    時間: 07-12-15 22:08

作者: 雪媽咪    時間: 07-12-18 17:59

我個女而加已經學咗一個月, 串字已掌握得好好,
而加逢星期日早上就任佢玩呢個 phonice 一小時,
因為入面好多學 phonice 嘅 game,
佢都不知幾開心, 最重要係佢識果 d , 原來我都未教,
原來有時放手比佢自己試, 出來效果都好理想,
大家加油呀

作者: carsondaddy    時間: 07-12-20 00:41

Just go thru some exercises with my boy, very very good!  It's fun. My boy sticked around for more than an hour, without pushing.  Amazing!  Thanks a lot!

原文章由 雪媽咪 於 07-12-18 17:59 發表
我個女而加已經學咗一個月, 串字已掌握得好好,
而加逢星期日早上就任佢玩呢個 phonice 一小時,
因為入面好多學 phonice 嘅 game,
佢都不知幾開心, 最重要係佢識果 d , 原來我都未教,
原來有時放手比佢自己試, 出 ...

作者: rebecca0113    時間: 07-12-20 09:17

Thanks for sharing:)
作者: pullup    時間: 07-12-20 14:27

作者: purplekk    時間: 08-1-13 02:55

Thanks for sharing!!!!!!!!
作者: tmch    時間: 08-1-13 03:26

THX!  我已放在桌面比囡囡有時間去練習。謝謝!
作者: POPO媽媽    時間: 08-1-13 22:55

thanks a lot!!
作者: muimui靚媽媽    時間: 08-1-15 21:21

真係幾好玩!!!:loveliness: Thanks a lot~~~

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5